Sezónne vlaky k moru
Přímý vůz Budapest - Split jezdí na R 856/204 MAESTRAL. Jezdí v 15:50 z Budapesti-Keleti a ve Splitu je druhý den 6:54. Přpepřah vozu je ve stanici Zagreb Gl.Kol.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/92554/
Zdravim pani!
Pripravil som kompletny navrh sezonneho vlaku R 1374/1375 "Transdanubium" / R 11374/11375 "Ovidius" Praha hl.n.-Bratislava hl.st.-....-Mangalia/Varna/Burgas/Thessaloniki. Chcem ho poslat aj ZSSK a CD ale predtym by som chcel pocut dotazy a pripomienky a kritiku, aby som ho mohol este vylepsit... Dakujem! Tu je link: http://www.railphotos-mz.szm.sk/docs/Navrh_ZSSK_R1374-1375.pdf
Pripravil som kompletny navrh sezonneho vlaku R 1374/1375 "Transdanubium" / R 11374/11375 "Ovidius" Praha hl.n.-Bratislava hl.st.-....-Mangalia/Varna/Burgas/Thessaloniki. Chcem ho poslat aj ZSSK a CD ale predtym by som chcel pocut dotazy a pripomienky a kritiku, aby som ho mohol este vylepsit... Dakujem! Tu je link: http://www.railphotos-mz.szm.sk/docs/Navrh_ZSSK_R1374-1375.pdf
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/92546/
Chorvatske forum tiez informuje o tom, ze DB zavazdaju od 30./31.3.2007 autovlak Duesseldorf - Rijeka (z Nemecka v piatok, naspat v sobotu).
t.c. je spojenie este z Dortmundu, ale tamojsi terminal bude v buducom GVD zatvoreny.
V buducnosti by mali byt este dva odchody z hamburgu a jeden z Neu Isenburgu.
t.c. je spojenie este z Dortmundu, ale tamojsi terminal bude v buducom GVD zatvoreny.
V buducnosti by mali byt este dva odchody z hamburgu a jeden z Neu Isenburgu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/91958/
Original:
Železnice Srbije“ od početka juna do sredine jula, u vreme letnje turističke sezone, iz Beograda za Bar prevezle su oko 40 hiljada putnika i 1.700 automobila, što je u proseku za tri odsto više nego u isto vreme lane, - rečeno je danas Medija centru u železničkoj stanici Beograd.
Od ukupno 40 hiljada putnika, ka crnogorskom primorju vagone sa ležajevima, odnosno kušet i spavaća kola koristilo je oko 17 hiljada putnika, dok su ostali ka Podgorici i Baru putovali vagonima prvog i drugog razreda.
Svakoga dana iz Beograda ka Crnoj Gori polaze četiri voza, i to: brzi voz u 10.10 sati, u čijem su sastavu tokom letnje sezone i vagoni za prevoz praćenih automobila, poslovni voz u 14.10 sati, brzi voz u 22.10 sati i auto voz u 23.10 sati.
Interesovanje putnika za Crnu Goru je i dalje veliko, pa se svakodnevno vozovima za Bar, u skladu sa mogućnostima železnice i potrebama putnika, dodaju dodatni vagoni, kako bi „Železnice Srbije“ prevezle sve zainteresovane da stignu do mora. Srpske železnice vozove za Bar na sam dan putovanja „pojačavaju“ za još oko 20 odsto kapaciteta.
Putnici najviše traže mesta u vozovima ka Crnoj Gori za naredna dva julska vikenda, ali železnica zahvaljujući angažovanju dodatnih kapaciteta svim zahtevima tržišta za sada izlazi u susret.
Preklad:
ZS od zaciatku juna do polovice jula, v case turistickej sezony, prepravili cca 40 tis. cestujucich a 1700 aut, co je cca o 3% viac ako minuly rok.
Z tychto 40 000 cestujucich cetsovalo 17 000 lozkovymi a lezadlovymi voznami, ostatni voznami 1. a 2. triedy.
Kazdy den z Beôehradu odchadzaju 4 vlaky.
Zaujem cestujucich je taky velky, ze kazdy den musia ZS v ramci svojich moznosti a potrieb cestujucich pridavat dalsie vagony. ZS vedia v den cesty posilnit kapacitu este o 20%.
Cestujuci najviac vyhladavaju spojenie na posledne dva julove tyzdne.
(http://www.yurail.co.yu:8888/0509/news.php?newsid=418 )
Železnice Srbije“ od početka juna do sredine jula, u vreme letnje turističke sezone, iz Beograda za Bar prevezle su oko 40 hiljada putnika i 1.700 automobila, što je u proseku za tri odsto više nego u isto vreme lane, - rečeno je danas Medija centru u železničkoj stanici Beograd.
Od ukupno 40 hiljada putnika, ka crnogorskom primorju vagone sa ležajevima, odnosno kušet i spavaća kola koristilo je oko 17 hiljada putnika, dok su ostali ka Podgorici i Baru putovali vagonima prvog i drugog razreda.
Svakoga dana iz Beograda ka Crnoj Gori polaze četiri voza, i to: brzi voz u 10.10 sati, u čijem su sastavu tokom letnje sezone i vagoni za prevoz praćenih automobila, poslovni voz u 14.10 sati, brzi voz u 22.10 sati i auto voz u 23.10 sati.
Interesovanje putnika za Crnu Goru je i dalje veliko, pa se svakodnevno vozovima za Bar, u skladu sa mogućnostima železnice i potrebama putnika, dodaju dodatni vagoni, kako bi „Železnice Srbije“ prevezle sve zainteresovane da stignu do mora. Srpske železnice vozove za Bar na sam dan putovanja „pojačavaju“ za još oko 20 odsto kapaciteta.
Putnici najviše traže mesta u vozovima ka Crnoj Gori za naredna dva julska vikenda, ali železnica zahvaljujući angažovanju dodatnih kapaciteta svim zahtevima tržišta za sada izlazi u susret.
Preklad:
ZS od zaciatku juna do polovice jula, v case turistickej sezony, prepravili cca 40 tis. cestujucich a 1700 aut, co je cca o 3% viac ako minuly rok.
Z tychto 40 000 cestujucich cetsovalo 17 000 lozkovymi a lezadlovymi voznami, ostatni voznami 1. a 2. triedy.
Kazdy den z Beôehradu odchadzaju 4 vlaky.
Zaujem cestujucich je taky velky, ze kazdy den musia ZS v ramci svojich moznosti a potrieb cestujucich pridavat dalsie vagony. ZS vedia v den cesty posilnit kapacitu este o 20%.
Cestujuci najviac vyhladavaju spojenie na posledne dva julove tyzdne.
(http://www.yurail.co.yu:8888/0509/news.php?newsid=418 )
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/87784/
pilatus: kupis interrail, vyberes si zony a cestujes. Priplatky na osobne vlaky sa myslim neplatia nikde, pri ICE sa plati v Nemecku, Rakusko, Svajc. bez priplatku, TGV plati sa priplatok, v Spanielsku si musis na expresy kupit rezervaciu, Dansko myslim v pohode, Grecko tiez, v Taliansku sa plati za nejake nocne expresy. Lodna preprava - ITA-GRE minimalny priplatok, alebo ziadny. Portugalsko bez priplatkov. Nasa zona myslim komplet bez priplatkov, asi okrem miestenkovych IC a SC. Upozornujem ze toto ma len informacny charakter, lebo ja som interrail pouzil naposledy pred 3 rokmi. V kazdom pripade odporucam, ak sa neponahlas, vacsine poplatkov sa da vyhnut
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/85417/
Ďalší dôkaz, že money a biznis vládne na zemeguli a nie ekológia, zdravý vzduch a humanizmus, alebo zdravý rozum . Do ktorého rátam aj ohľady na budúce generácie, aby im ešte z tej Zeme niečo zostalo ! Koľko spália benzínu tie os. autá, ktoré by mohli ísť vlakom ? Koľko kerosínu spália tie lietadlá, ktorými pôjdu turisti k moru, alebo nafty tie autobusy, ktoré budú zapchávať európske diaľnice ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/85397/
http://www.zeljeznice.net/site/index.php?option=com_content&task=view&id=162&Itemid=1
Hrvatske željeznice i Željeznice Srbije u ljetnoj su sezoni 2006. uvele posebni vlak Jadran express koji od 23. lipnja do 9. rujna vozi na relaciji Beograd - Zagreb - Ogulin, gdje se razdvaja prema Splitu, preko Knina, ili Rijeci. Jadran express u sastavu ima pet vagona drugog razreda, dva vagona s ležajevima, dva za spavanje i jedan za prijevoz pratećih automobila. U posljednjoj sezoni u kojoj je prometovao, ljetnoj 2004., Jadran express je prevezao 3437 putnika.
Laicky preklad:
HZ a ZS v letnej sezone 2006 zaviedli vlak Jadran expres ktory jazdi od 23.6. do 9.9. na trase Belehrad - Zahreb - Ogulin, kde sa rozdeluje do Splitu cez Knin alebo do Rijeky. Jadran expres je zostaveny z 5 voznov 2. tr., 2 lezadiel, 1 lozkaca a 1 na prevoze automobilov. V letnej sezone 2004 Jadran expres doviezol 3347 cestujucich.
BTW v Jadran exprese su na 14. 21. i 28. jul vypredane vsetky lozka a je uz len zopar volnych inych miest a sezonny vlak z Belehradu do Burgasu je do 15. jula vypredany.
Hrvatske željeznice i Željeznice Srbije u ljetnoj su sezoni 2006. uvele posebni vlak Jadran express koji od 23. lipnja do 9. rujna vozi na relaciji Beograd - Zagreb - Ogulin, gdje se razdvaja prema Splitu, preko Knina, ili Rijeci. Jadran express u sastavu ima pet vagona drugog razreda, dva vagona s ležajevima, dva za spavanje i jedan za prijevoz pratećih automobila. U posljednjoj sezoni u kojoj je prometovao, ljetnoj 2004., Jadran express je prevezao 3437 putnika.
Laicky preklad:
HZ a ZS v letnej sezone 2006 zaviedli vlak Jadran expres ktory jazdi od 23.6. do 9.9. na trase Belehrad - Zahreb - Ogulin, kde sa rozdeluje do Splitu cez Knin alebo do Rijeky. Jadran expres je zostaveny z 5 voznov 2. tr., 2 lezadiel, 1 lozkaca a 1 na prevoze automobilov. V letnej sezone 2004 Jadran expres doviezol 3347 cestujucich.
BTW v Jadran exprese su na 14. 21. i 28. jul vypredane vsetky lozka a je uz len zopar volnych inych miest a sezonny vlak z Belehradu do Burgasu je do 15. jula vypredany.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/85359/
Chcel som to nejako upravit ale nepodarilo sa mi to tak pišem v plnom zneni :
Autovlak Jadran Expres,pomocí kterého si mohli turisté nechat dopravit do Chorvátska vlastní automobil nebo motocykl, letos nevyjede.
České drahy, které vlak provozovaly, se letos nedohodly na podmínkach s chorvatskou stranou.Píše to dnešní Právo.
Domluva medzi českymi a chorvatskymi dráhami neskončila dobře, druhá strana nasadila vysoké finanční požadavky, které by cenu jízdenek několikanásobně zvýšily. Pro cestujúci by to bylo nevýhodne řekla Hana Bednařova z ČD.
Loni tento vlak přepravil 5600 lidí a 800 aut. Jednosměrna přeprava auta stála
1600 Kč, zpáteční 2200 Kč.
Zdroj: Teletext CT 1 Str:154
Autovlak Jadran Expres,pomocí kterého si mohli turisté nechat dopravit do Chorvátska vlastní automobil nebo motocykl, letos nevyjede.
České drahy, které vlak provozovaly, se letos nedohodly na podmínkach s chorvatskou stranou.Píše to dnešní Právo.
Domluva medzi českymi a chorvatskymi dráhami neskončila dobře, druhá strana nasadila vysoké finanční požadavky, které by cenu jízdenek několikanásobně zvýšily. Pro cestujúci by to bylo nevýhodne řekla Hana Bednařova z ČD.
Loni tento vlak přepravil 5600 lidí a 800 aut. Jednosměrna přeprava auta stála
1600 Kč, zpáteční 2200 Kč.
Zdroj: Teletext CT 1 Str:154
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/84753/
Zdravim vsetkych!
Prinasam zoznam sezonnych vlakov CFR do rumunskych ciernomorskych letovisk po celej krajine (kvoli vyluke Bucureşti-Constanţa je ich bohuzial poctom menej ako minuly rok, ale so zhruba rovnakou obsadenostou, no, to chcem vydiet tie 18-voznove vlaky ):
K moru:
A 1856 /1855 Suceava Nord-Bacau (22.13)-Mangalia
P 8381 Constanta -Mangalia
R 9 43/942/946“Liviu Rebreanu” Satu Mare (Tg Mures) – Brasov (23.38) – Ploiesti Sud (01.42) – Buzau (02.40) – Mangalia
P 13961 Bucuresti Nord - Constanta
A 1862/1863/10070 Iasi (Galati) - Mangalia
R 981 “Venus” Bucuresti Nord - Mangalia
IC 581 “Mamaia” Bucuresti Nord – Constanta
R 992/993/998 “Pontus Euxinus” Timisoara Nord (Resita Sud) –Craiova (04.07) –Mangalia
R 983 “Anghel Saligny” Bucuresti Nord - Constanta
P 13983 Constanta – Mangalia
R 681 “Calatis” Bucuresti Nord– Mangalia
P 8805 Constanta – Mangalia
P 8803 Constanta – Mangalia
IC 583 “Marea Neagra” Bucuresti Nord – Constanta
P 8013 Bucuresti Obor - Constanta
R 683 “Litoral” Bucuresti Obor - Mangalia
P 8807 Constanta – Mangalia
R 685 “Histria “ Bucuresti Nord – Constanta
Od mora:
R 680 “Histria” Constanta – Bucuresti Nord
P 8382 Mangalia - Constanta
IC 582 “Marea Neagra” Constanta – Bucuresti Nord
P 8804 Mangalia - Constanta
P 8014 Constanta – Bucuresti Obor
R 944/941/945 “Liviu Rebreanu” Mangalia –Buzau(16.35)-Ploiesti Sud (17.31)– Brasov - Satu Mare (Tg Mures)
R 682 “Litoral” Mangalia – Bucuresti Obor
A 1864/1861 Mangalia -Iasi (Galati)
R 684 “Callatis” Mangalia – Bucuresti Nord
P 13982 Mangalia - Constanta
R 982 ”Anghel Saligny” Constanta – Bucuresti Nord
R 938/935 “Bihor” Mangalia – Buzau (21.26)– Ploiesti V(22.31)- Brasov(00.33) – Cluj Napoca (05.55)- Oradea
IC 584 “Mamaia” Constanta – Bucuresti Nord
A 1682/1982 Constanta (Tulcea 15h56) - Bucuresti Obor
R 984 “Venus” Mangalia - Bucuresti Nord
R 994/991/ 999 “Pontus Euxinus” Mangalia –Craiova (02.30)– Timisoara N (Resita Sud)
P 13962 Constanta – Bucuresti Nord
P 8806 Mangalia - Constanta
A 1854/1851 Mangalia – Tecuci (04.04) – Adjud (04.59) –Bacau (05.40) - Suceava N
P 8808 Mangalia - Constanta
Zoznam a ceny hotelov najdete na www.romaniatourism.ro
Minuly rok som bol ja v hoteli "Cometa" v Neptun-e, ale bolo to za cenu specialne pre ZSR, cize cca 30 Eur na noc, ale normalne stoji dvojlozkova izba v tom hoteli 85 Eur.
Prinasam zoznam sezonnych vlakov CFR do rumunskych ciernomorskych letovisk po celej krajine (kvoli vyluke Bucureşti-Constanţa je ich bohuzial poctom menej ako minuly rok, ale so zhruba rovnakou obsadenostou, no, to chcem vydiet tie 18-voznove vlaky ):
K moru:
A 1856 /1855 Suceava Nord-Bacau (22.13)-Mangalia
P 8381 Constanta -Mangalia
R 9 43/942/946“Liviu Rebreanu” Satu Mare (Tg Mures) – Brasov (23.38) – Ploiesti Sud (01.42) – Buzau (02.40) – Mangalia
P 13961 Bucuresti Nord - Constanta
A 1862/1863/10070 Iasi (Galati) - Mangalia
R 981 “Venus” Bucuresti Nord - Mangalia
IC 581 “Mamaia” Bucuresti Nord – Constanta
R 992/993/998 “Pontus Euxinus” Timisoara Nord (Resita Sud) –Craiova (04.07) –Mangalia
R 983 “Anghel Saligny” Bucuresti Nord - Constanta
P 13983 Constanta – Mangalia
R 681 “Calatis” Bucuresti Nord– Mangalia
P 8805 Constanta – Mangalia
P 8803 Constanta – Mangalia
IC 583 “Marea Neagra” Bucuresti Nord – Constanta
P 8013 Bucuresti Obor - Constanta
R 683 “Litoral” Bucuresti Obor - Mangalia
P 8807 Constanta – Mangalia
R 685 “Histria “ Bucuresti Nord – Constanta
Od mora:
R 680 “Histria” Constanta – Bucuresti Nord
P 8382 Mangalia - Constanta
IC 582 “Marea Neagra” Constanta – Bucuresti Nord
P 8804 Mangalia - Constanta
P 8014 Constanta – Bucuresti Obor
R 944/941/945 “Liviu Rebreanu” Mangalia –Buzau(16.35)-Ploiesti Sud (17.31)– Brasov - Satu Mare (Tg Mures)
R 682 “Litoral” Mangalia – Bucuresti Obor
A 1864/1861 Mangalia -Iasi (Galati)
R 684 “Callatis” Mangalia – Bucuresti Nord
P 13982 Mangalia - Constanta
R 982 ”Anghel Saligny” Constanta – Bucuresti Nord
R 938/935 “Bihor” Mangalia – Buzau (21.26)– Ploiesti V(22.31)- Brasov(00.33) – Cluj Napoca (05.55)- Oradea
IC 584 “Mamaia” Constanta – Bucuresti Nord
A 1682/1982 Constanta (Tulcea 15h56) - Bucuresti Obor
R 984 “Venus” Mangalia - Bucuresti Nord
R 994/991/ 999 “Pontus Euxinus” Mangalia –Craiova (02.30)– Timisoara N (Resita Sud)
P 13962 Constanta – Bucuresti Nord
P 8806 Mangalia - Constanta
A 1854/1851 Mangalia – Tecuci (04.04) – Adjud (04.59) –Bacau (05.40) - Suceava N
P 8808 Mangalia - Constanta
Zoznam a ceny hotelov najdete na www.romaniatourism.ro
Minuly rok som bol ja v hoteli "Cometa" v Neptun-e, ale bolo to za cenu specialne pre ZSR, cize cca 30 Eur na noc, ale normalne stoji dvojlozkova izba v tom hoteli 85 Eur.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/80971/
Vážení potreboval by som zistiť, či sa mi oplatí ísť dnes po pol noci (22.6.2006) na lehatko, ktoré by som si chcel objednať na 21.8.2006. Bude to už v systéme ? Je to súrne pretože na cestu tam už zajednané aj kúpené mám, je to do zahraničia , a aby sa mi nestalo, že sa mi na cestu späť neujde. Dík.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/80959/
Pokiaľ chcete na dovolenku ísť vlakom dovolím si Vám odporučiť Slovinsko sezónnym vlakom D 1458/1459 Wien - Koper a späť. Vlak vzchádza z Viedne každý piatok aj utorok o 22.05 hod. a to v období od 16.06. do 25.08.2006. Cestovná kancelária Toptrend ponúka Slovinsko. www.toptrend.sk. Tie termíny sú prispôsobené na príchod v Sobotu vlak má príchod 06.42 hod. Ja osobne by som doporučil pavilón WEEKEND v Ankarane to je vlastne pri Koperi a bez problémov sa tam dostanete aj peši. Slovinsko je omnoho drahšie ako bulharsko či Rumunsko, ale cestovanie do Slovinska vďaka sezónnemu vlaku je pohodlná. A v neposlednom rade treba dodať, že Slovinsko má aj čistejšie more a je tam o čosi väčšia bezpečnosť. Ja som tam bol v lani síce len na jeden deň ako v rámci výletu, ale poviem Vám jedno kebyže tento rok na pobyt mám tak neváham a idem. Cestovný lístok CityStar BA - Koper cez Wien stojí 2774 SKK samozrejme spiatočný. je treba si dokúpiť ešte miestenky keďže ide o povinne miestenkový vlak. Cena miestenky v jednom smere je asi 3,- EUR. Len tak na okraj dodám, že cestovné aj s miestenkami pre dve osoby ma vyšlo 4700 SKK. Samozrejme spiatočne!!! Tak čo dobrý tip!?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79758/
Dňa 13.6. t.j. v utorok som si bol kúpiť lístky a lehátka na rýchlik 375 do Burgasu.Vybral som si určený termín , prídem do pokladne a .... z bohom sa mávajte, lístky sú vypredané a to som chcel na termín 4.8.2006.No nevadí išiel som na internet a objednal som si na iný termín i ked s problémami ale vybral. A vybral som sa opäť na kúpu lehátka. Samozrejme lehátka neboli ani z BA ani KO.
A teraz prečo vlastne píšem. Dovolenkár ktorý chce ísť na dovolenku do Bulharska vlakom nemá šancu prispôsobiť príchod a odchod podľa turnusov ktoré sú vypísané v cestovkách.Výdy je to dva dni pred príchodom vlakom sa začínajú pobytové turnusy a končia jeden až dva dni pred odchodom vlaku späť na slovensko. Takže by mi zostala jediná možnosť zaplatiť si jednu až dve noci pobytu a pritom by som ešte cestoval a po druhé by som si musel zaplatiť ešte jeden dva dni ubytovania aby som sa dostal vlakom späť. Podľa mňa to majú dopravcovia dobre marketingovo zmapované aby bol človek odkázaný len na autobusovú dopravu. Leteckú teraz neberiem do úvahy. Neviem čo robia marketingový pracovníci na železnici, ked sa nevedia dohodnúť s cestovkami kedy by mali začínať a končiť turnusy. Za tie platy sa im to asi neoplatí niečo také vymýšlať a zrealizovať. Určite by vlakom cestovalo viac ludí na tú vzdialenosť ako autobusom. Ked so mnou niekto nesúhlasí tak nech si skúsi naplánovať pobyt aby mohol cestovať vlakom.
A teraz mám ešte jeden problém !!!! Lehátka na 11.8.2006 do burgasu už mám kúpené. Jeden jediný voľný termín čo mi našla pani v pokladni. Z Burgasu odchádzam 21.8. a musím čakať do 22. JÚNA aby som si kúpil lístok späť pretože je to momentálne viac ako 60 dní kedy si môžem kúpiť lehátko. Tak som zvedavý či sa mi ujde.
A teraz prečo vlastne píšem. Dovolenkár ktorý chce ísť na dovolenku do Bulharska vlakom nemá šancu prispôsobiť príchod a odchod podľa turnusov ktoré sú vypísané v cestovkách.Výdy je to dva dni pred príchodom vlakom sa začínajú pobytové turnusy a končia jeden až dva dni pred odchodom vlaku späť na slovensko. Takže by mi zostala jediná možnosť zaplatiť si jednu až dve noci pobytu a pritom by som ešte cestoval a po druhé by som si musel zaplatiť ešte jeden dva dni ubytovania aby som sa dostal vlakom späť. Podľa mňa to majú dopravcovia dobre marketingovo zmapované aby bol človek odkázaný len na autobusovú dopravu. Leteckú teraz neberiem do úvahy. Neviem čo robia marketingový pracovníci na železnici, ked sa nevedia dohodnúť s cestovkami kedy by mali začínať a končiť turnusy. Za tie platy sa im to asi neoplatí niečo také vymýšlať a zrealizovať. Určite by vlakom cestovalo viac ludí na tú vzdialenosť ako autobusom. Ked so mnou niekto nesúhlasí tak nech si skúsi naplánovať pobyt aby mohol cestovať vlakom.
A teraz mám ešte jeden problém !!!! Lehátka na 11.8.2006 do burgasu už mám kúpené. Jeden jediný voľný termín čo mi našla pani v pokladni. Z Burgasu odchádzam 21.8. a musím čakať do 22. JÚNA aby som si kúpil lístok späť pretože je to momentálne viac ako 60 dní kedy si môžem kúpiť lehátko. Tak som zvedavý či sa mi ujde.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79470/
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/78526/