361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Som si všimol takú osobu ešte v 90. rokoch, som si myslel, že je to pomaly inventár hlavnej stanice, chodil s notesom a písal všetky vagony a mašiny, to je on?
Máš svojím spôsobom pravdu. Tak by to malo byť. No už len z pohľadu zdravého rozumu, pre dobro veci a pre našu, už aj tak dosť pošlapanú česť a hrdosť, som rád, že to tu ešte tak nie je.
Ja osobne som rád; nehovorím za ostatných, iným by to sedenie so založenými rukami pri sebamenšej poruche možno vyhovovalo.
K tým dispečerovcom... jak si to vystihol, ja z Teba nemôžem.. normálne si to plasticky predstavujem..
Neviem posudit, do akej miery je rusnovodic povinny odstranovat zavady.
To je dost osemetne, lebo sa sem da nasit pomaly cokolvek.
Viem si predstavit situaciu na zapad od nas. Masina streckuje, fira zastavi vlak a vola o pomoc. Ked dokazu OBB odrieknut vlak vo zvysku trasy a cestujucich vysadit na peron len preto, ze sprievodcovi padla a nema za seba vystriedanie (suprava odchadza prazdna do ciela), nemyslim si, ze by sa tu niekto trhal opravovat loko pre zavadu riadiaceho systemu na trati...
Az bude 1000 cestujucich pozadovat vratenie cestovneho 3x tyzdenne, mozno vedenie ZSSK zacne chapat, vo co go.
Passion je koumak, ŽOS Zvolen so svojimi 757, hoc sa tu stalo národným športom na ne nadávať, je technologicky aj spoľahlivosťou predsa len niekde úplne inde ako dnes Vrútočania s 361 (odhliadnuc od ceny a zmysluplnosti reko; 757 je aspoň mašina, kým 361 sa len hrá na mašinu). Čo tak sa trochu ponížiť a skúsiť ísť po rozumy tam? Keď už aj nie priamo do ŽOS, všeobecne vo Zvolene sú šikovní chlapci.
Fakt nechcem byť naivný, ale verím, že tieto diskusie čítajú kompetentní a je medzi nimi dosť rozumných ľudí, ktorí si aj z tu popísaných príspevkov vyselektujú rozumné veci (nimi nermyslím teraz tie bezpredmetné náreky či invektívy) a snáď už postupujú nejaké kroky.
S ľuďmi je ťažké, až nereálne s ohľadom na prevádzkové potreby urobiť nejaké sedenie, kde by povedzme rušňovodiči mohli priamo pripomienkovať nedostatky. Preto časť tejto práce robia a posúvajú ďalej inštruktori, vedúci prevádzky a pod.. Lenže zas.. tiež vždy nie sú so všetkými rušňovodičmi. nuž myslím, že nie je nič zlé, ak čiastočne obraz reality a naliehavych potrieb utvárame aj my tu priamo na nete.
Hovorím ešte raz, rozumní si aj z tohoto vedia oddeliť zrno od pliev a vybrať to podstané, čo by bolo treba riešiť. Verím, že už aj riešia.
... tuším že je od Bardejova... on aj s jeho mamou sú pravidelnými účastníkmi nostalgických jázd KHKV Haniska ... raz ešte za pravidelnej prevádzky som ich stretol aj v Lupkowe... nenormálne sa tam vtedy s mamou hádali a obaja sú to veľmi vulgárni ľudia čo sa vyjadrovania týka...