361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
haldo : ja som mal 361 003 v piatok a veru žiadna sláva. Dokonca som si dovolil zapieskovať a výsledok bol ten, že som zapieskoval asi 4 km trate + stanicu, kým mi nezačalo byť podozrivé, že mi akosi rýchlo letí vzduch dolu. Takže, pieskovanie zavreté a pokiaľ to neráčili spraviť, čo tipujem že nie, tak s ňou jazdiť v tomto čase jedna báseň
Kazdy jeden 600 rychliky nabera meskanie od BA ked tak sledujem uz len samotnymi jazdnymi dobami. Nebolo by naskodu do GVD pridat po minute medzi kazdymi susednymi stanicami po Puchov/Zilinu
Tutoľa, taktoľa..:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?id=230426&kat=6&najdi=740534&n#740534
Tento pokus nastal, ked sa nik neozval, ci mame povoleny odchod z bagetou...
Kazdopadne skoda
Dokonca ani trasu navyse by nebolo potreba. Ale ako sa vravi, nemusim vsetkemu rozumiet .
Ale aj tak klobuk dole - ziadne do<> od masiny nebolo pocut. Iba v suprave z kupeciek
Ornitologia pojednava o vtactve.
Navstivte svojho ornitologa.... paviany patria pod ludoopov.
O tom, ze paviany riadne skriekaju a vyskutuju sa aj v 361 nepochybujem, len konstatujem, ze by sa citili nekomfortne, keby im namiesto srsti narastlo perie..
Hlavne ze som minutu predtym ako to tam zdochlo odstavil bagetlu . Pri trosku vacsej sikovnosti som tych cestovania chtivych mohol zviest do ba na nej, ale ... sak su tu na to ini, aby rozhodli. Ja som sa len ponukol . Nasledne sme s tou Q05 snazili s kolegom nieco urobit, ale vyzera to na pohon alebo koncaky.. zajtra pojdem okolo jedneho sikovneho panka, ktory robil radcu na vlnke 900/1800 Mhz a budeme vediet vysledok.