361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Nuž a červený sklz, počas ktorého si veselo ďalej EDB-čkuje.. to sú už aké prdy toto...
Neviem, čo sa to s nimi deje, veď už celkom dobre chodili.. už sa asi tešia do Česka..
A vcera sa na zapad vracali 2x361, predpokladam ze to bola 003 a 004 z Vrutok. Na EV je teraz tusim aj 005, po nej tiez pojde do Vrutok?
---------
P.S. Dufam ze ten diskusny hnoj ktory je nizsie v tejto teme skoncil.
Jiz jsem ti ohledne toho tykání odpovedel, a to zcela slusne, i kdyz podle tebe nemám "asi svedomie ani rozum".
Nectes co písi, ale oznacujes to za plevelení. Bravo. Klidne ignoruj a neryj. A apladuj nicku Charly. Jeste honem dej palec nahoru nicku despect, kdyz jste jiz vsichni tak slusne vychovaní.
charly:
Čím? Tím co ty nemás. Na vecný príspevek se nezmuzes.
despect:
spaja hovno zo slahackou a predava to ako cokoladovy puding
Takové výrazy nepotrebují komentáre. Ty mne taky chces kritizovat za nezdvorilost?
ale zase to tak nie je že niekto zadal úlohu vyrobiť či rekonštruovať nepodarky......koniieckoncov časom sa naozaj možno vychytajú muchy a tie rušne budú slúžiť...naučia sa na chybách,lepšie je vždy sa učiť na cudzích...ale vždy lepšie ako sa neučiť vôbec.a kludne si napíš jak je to špatné myšlení......ja Ti zase odpoviem že po Bitve ja každý generál.......
To, co je pro tebe "čoraz viac nepravdepodobné", je mne celkom jedno. Dulezitá je skutecnost, a ta se nezmení i kdyz to budes opakovat desetkrát.
Samozrejme že bežný cestujúci není schopný posudzovať technický stav HDV. Tou mojí poznámkou jsem nemel na mysli vyjadrování se bezného cestujícího k vecem, které se ho dotýkají, jako napríklad zálezitosti kolem lístku.
Jinak o problémech techto prestaveb se píse tolik, napríklad na vlaky.net. ze i laik pochopí základní informaci ze s tím neco není v porádku.
Pokud chápes psaný text, tak já neoponuji 362.001 v technickém pohledu na vec, to bych si ani nedovolil, protoze tomu nerozumím, To. co mi na jeho vyjádrení vadí, je to ze na jedné strane ten nákup kritizuje a na druhé strane pro nej má v rámci "vyssích zájmu" pochopení.
K tvým slovum "tu nie je až tak problematická cena, ale kvalita a technický stav". Zásadní vec je, ze ty zakázky jsou problematické. Obe moznosti, at zu se jedná o neprimerene vysokou cenu nebo nízkou kvalitu, oboje je spatné. To pochopí i skolák.