361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
U dýchavičných 361, ktoré nastúpia na súpravu 35-40 minút pred odchodom a vrámci tohto času treba vykonať mimo iného ÚSB, na to jednoducho nie je čas.
Jedine že zmeškávanie východzích vlakov by bol rukojemnícky spôsob, ako výrobcu donútiť dosadiť druhú sprenžarku, prípadne v turnusoch predĺžiť prípravne doby. Len kto by na takýto protest nazbieral odvahu..
Kolko vzduchu treba na nafukanie 13vz. nejakeho 6xx rychlika netusim, ale ak by niekto ozrejmil bolo by to zaujimave porovnanie ci to aspon nejak zhruba sedi s tym co udava vyrobca kompresora.
Alebo si zisti ake vytlaky majú 3DSK 100,a VV-270T
Ako som písal, strojovna prázdna, miesta na tancovanie, namiesto pôvodného kapacitneho filtra balast v podobe oceľových platní, ale ten jeden posilovy Déeskáč sa tam už nechať nemohol. Nemohol a nemohol.
Pokud má bezolejový kompresor KNORR jako na 380 tak ten má výkon jako dva kompresory na ESu nebo Peršingu (tvrdil mi to důvěryhodný zdroj), sám jsem neměřil jak to vychází.
Co se týká poruchovosti, tak je to kompresor s motorem a je vůbec otázka zda má významnější poruchovost. Zatím mám pocit že nezlobí, používá ho ŠKODA i CZ LOKO. Vzhledem ke konstrukci fakt nevím co by na něm mělo zlobit ??
tj chybove hlasky sa v logoch zapisu len z aktivneho stanovista. Nieje to centralne tahane z riadiaceho systemu s priznakom stanovista. Z druheho sa vsetko tvari ze je O.K. Ci to je nahoda, alebo princip .... toz ...