361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
To tam ve Vrútkách dali sériové motory???
A áno, bola to 361 106. Ale podstata toho problému - režim brzdojazda sa sem tam zopakoval aj pri vyšších rýchlostiach. Tuším to robi ešte aj 361 105,ale nie som si istý.
Obrázok je troška zle viditeľný, tak upresním. Pomerový ťah má názov "Brzda", je sfarbený na žlto, čiže akože v brzde, a mašina je prestavená v jazdnej schéme "J", a absolútne sa nenamáha udržovať zvolenú, 29km/h. Nepomáhalo nič. Asi treba takú fotku vyvolať a nalepiť ju do knihy opráv, lebo podľa mňa to normálne nie je
Inak, pre De-de : dnes som mal 361 101, po vyrovnani tlaku v priebeznom potrubi a vyprazdneni prevodnika si masina okamzite prehodila schemu do jazdy, hoci som mal rezim riadenia R/alebo A zavedeny vybeh. Tak je to zavada,alebo je to normalny stav? Pride mi to troska zbytocne prehadzovanie nozov, ak to teda nema iny ucel.
dnes sa mi stala taká vec. Sedím si ja klebetník v jednej kancelárii, došiel Morozmrd manager a opravár v jednej osobe ,a v istej súvislosti sme riešili test EDB. Isto vieme, že na 362 a 350 skúška edb ide urobiť, a na tomto ako? Chlap pokrčil plecia, kukol, zalistoval v hlave, a nič. nevie. Tak som sa ho opýtal na že veď ten prepínać "DO" , a on na to , že to je len atrapa, to nieje funkčné, že to je príprava na diaľkové ovládanie ktoré aj tak nebude.
.. odišiel...
.. ja som bol rád že som sedel
Dúfam, že som rozumel dobre, a nebola to halucinácia z tepla ...