361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Inak je pravda, že sú medzi nami také esá, ktorým nerobí problém dostať sa do stavu a la 361, zvlášť poniektoré bratislavské kúsky nemajú problém brúsiť už pri 600A na suchej koľaji, nieto ešte na mokrej.
Na naladění skluzovky se hodí sud s vodou/mýdlem a lze to udělat na okruhu nebo někde na trati, pokud se k tomu najdou vhodné podmínky a místo.
Udělat skluzovku není zrovna sranda, ale pokud někdo rekonstruuje lokomotivu v takovém rozsahu tak by ji měl umět udělat.
361 by pomohlo zobrať to do Cerheníc na okruh, na nárazníky primontovať sud s mydlovou vodou ,zapriahnuť za to aspoň tísic tonovú súpravu a nastavovať,odlaďovať a špekulovať.
Za prevádzky stým spravia akurát tak velký prd.
To znie hrdo!
Len chyba ten, kto by im skratil hrebienok....
Ak by morozmrdovna vznikla len tod nedavno, tach chapacka, nik sa nad tym nepozastavuje , ale aby ti co maju toho na pleciach vela a riesia problem za problemom s tym co maju "doma" aby v dobrej viere este davali rozumy dookola, tak aby sa asi co to dostalo na trat, tak to je na zamyslenie, a dufajme, ze posledny krok od kompetetnych trosku otvori oci , ze az tak idealne veci nefunguju, ako sa to na vonok tvarilo ... cele to zase padlo na plecia tych, co su cely tyzden nahanany, aby co to slo, a teraz ich budeme otravovat este aj cez vikend po telefonoch
Pravda je ta, ze sa o niektore prevadzkove problemy mohlo viac zaujimat, a veci by sa mohli riesit o nieco promtnejsie, nie o vela, len taky kusticek.
Písal som o tom pred troma rokmi, nie len tu do vlaky.net fóra ale aj kompetentným ešte ako zamestnanec Carga. Ostalo nevypocute, dnes tu žneme len to, čo sme si nasadili, na čo som vtedy upozorňoval .
A Tvoj zaiste oprávnený hnev na 80 minút zmeskany osobak, ktorý bol osklbany o mašinu, je presne dôsledok toho.
Vdaka. Pekne zdokumentovane. Co sa tyka nestastnej 361, to je doslova trapenie az znasilnovanie stroja. Ti ''odbornici'' z istej bratislavskej firmy aj niekedy boli v masine? Je mi jasne ze vyrobcovi to je vpodstate jedno ked sa nik neozyva. A ZSSK ktoru by to malo trapit naviac opat nic. Ako keby si neuvedomovali ze tieto stroje tu maju jazdit minimalne dalsich 20 rokov (hlavne ze to mali v zadani projektu). Toto sa velmi rychlo prejavi na ich ''zdravi'' a este v kombinacii so slavnou udrzbou, ... no amen tma.
Čo sa využitia tohto rámu týka tak 363.5 sa javí ako jednotka. referčné :-! Ešte som nemal možnosť.:-( Reko rámov CKD vždy brat Cech lepšie zvládol. Akurát mám jednu dilemu prečo nepoužili miesto 242 radčej 240. Kombinácia kotúčové brzdy a EDB (stále 650A do 20km/h) sa mi zdá lepšia ako špalky na konci bez kontroli.
matus7532: Oni to nie sú byrokrati. Sú to technici a analytici. Ich prácou je hľadať prípadné riziká a kontrolovať spôsob ich potlačenia. A svoju prácu si robia dobre. Len občas až moc...