361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
102 stála na kompresor,asi ju potrebujú odskúšať bez velkého odberu vzduchu.
E-mil2 : presne si to trafil. Posledne pri fotení som im ukázal displej, kde boli červeno zvýrazné zbytočne účinkujúce nadprúdovky (pri 750A), ale to ich nejako nezaujalo
Miro79: prave o tom pisem, nakolko asynchron moze byt v cielenom sklze na rozdiel od SM. Dokonca co vieme, tak kvoli citlivostiam rozbehov resp. rekuperacii je tam dvojita hviezda. Suma sumarum, adheziu neodrbes, iba ju vies potlacit a efektivne vyuzit vykon na osiach , ktore su adhezne na tom o nieco lepsie.
Jedna vec mi vŕta v gebeni.
Ked 162-ka zavali pri pohnuti 900 A do kotiev a zo 100 na budenie, tak s ňou aj na suchej koľaji drme, nadskakuje, stavia sa na zadné, trhá koľajnice.
Ak má rovnaké prúdy 361.0 s rovnakým prevodom, sedí pokojne ako kačka. Mam vážne podozrenie, ze vrutocky amper nie je to isté ako amper medzinárodnej sústavy SI. Alebo ma morozmrdník tajných 120 ton živej váhy.
Ono, 362.001 aj Iron999: obaja mate nabehane nejake tie km na asynchronnoch , takze by ste vedeli na toto reflektovat, ci je to vramci sklzu do pohody, ci aj tie CKD hrnce robia pri sklze divy.
Ono, to ze nieco niekde nabudi , ze sa nieco vrti do otacok, to by sme dokazali skonstruovat v hoc-akej garazi. Ale co to ma robit v pripade sklzu, ako to ma odbudit, ako ma vyzerat charakteristika odbudenia TM (aby to odbudenie bolo primerane sklzu, ktore je zaznamenane cidlom sklzu na danej osi) to asi dokaze malokto. Ja verim, ze matematici a fyzici sa vedia na tom vyblaznit, nuz ale ako viem a ako citam, riadiaci system Mirel ma s tym malicky problem...
Btw: ak ide asynchrony trakcak do sklzu, tomu to az tak nevadi, naproti trakcnej seriovke sme tu v miernej vyhode....
Inak čo počúvam od kolegovcov, ktorí jazdia s 380 zo Žiliny cez kopec na Prahu, mašiny v daždi tancujú, brúsia a tiež majú občas problémy k tunelu výjsť. Raz darmo, nech je výkon akýkoľvek, je to furt len tých 85 ton na 4 hnacích osiach. A on ten vysoký výkon v kombinácii s ťažkým prevodom je možno tým mašinám ešte na škodu. Taurus by myl byť na tom plus-mínus podobne.