361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Ale pri tvrdeni, ze je tam "xy" dodatkov som bol nazoru ze sa mysli niekolko desiatkov, resp. podstatne viac ako desat ...
Mozno som to ja zle pochopil.
Ono po internete castokrat koluje tolko sprostosti, a aj tu , ze sa to clovek uz boji aj citat.
A aby som nebol za blazna, ano, v republike a statnych firmach sa diali aj take veci, ze dodatkov bolo aj radovo niekolko desiatkov.
Myslim ze najlepsie bude nereagovat. Nech sa vytesuje zo svojej novej zabavky sam.
... nuz a "xy" tych dodatkov tam nie je.
Článok 11
Ukončenie zmluvy
11.1 Ukončiť zmluvný vzťah pred uplynutím doby, na ktorú bol dohodnutý, môžu zmluvné strany:
11.1.1 písomnou dohodou zmluvných strán,
11.1.2 odstúpením od Zmluv zo strany objednávateľa :
a) ak bol právoplatne vyhlásený konkurz na majetok zhotoviteľa, alebo zhotoviteľ vstúpil do likvidácia
b) ak omeškanie zhotoviteľa s dodaním jednotlivýách rekonštruovaných HDV trvá viac ao 6 mesiacov oproti harmonogramu uvedenom v Prílohe .4. tejto zmluvy
c) ak zhotoviteľ stratí oprávnenie k výkonu činnosti, oprávňujúceho ho na plnenie povinností podľa tejto zmluvy
d) iné porušenie zmluvných povinností je považované zmluvnými stranami za nepodstatné porušenie zmluvy v zmysle paragrafu 344 a nasl. Obchodného zákonníka. V takomto prípade je objednávateľ povinný stanoviť dodatočnú primeranú lehotu k splneniu porušovanej povinnosti, ktorá začne plynúť odo dňa doručenia písomnej výzvy objednávateľa zhotoviteľovi. V prípade ak zhotoviteľ nesplní svoju povinnosť ani v dodatočne stanovenej primeranej lehote, zakladá táto skutočnosť právo objednávateľa odstúpiť od Zmluvy. Primeraná dodatočná lehota na splnenie povinností alebo odstránenie nepodstatných vád podľa tohto článku Zmluvy je maximálne 3 mesiace od momentu kedy povinnosť, resp. od momentu kedy sa vada objavila.
11.1.3 Odstúpením od Zmluvy zo strany zhotoviteľa :
- v prípade vyhlásenia konkurzu na majetok objednávateľa alebo vstupu objednávateľa do likvidácie
11.2 Objednávateľ má právo odstúpiť od tejto dohody okrem vyššie uvedených prípadov aj v prípade ak zhotoviteľ opakovane nedodrží dohodou stanovené termíny plnenia diela alebo v prípade, že sa oprávnené reklamácie objednávateľa budú opakovať alebo zhotoviteľ opakovanie nevybaví reklamáciu objednávateľa v lehote 30 dní od jej podania.
11.3 Dotknutá zmluvná strana je oprávnená od zmluvy odstúpiť, ak to oznámi druhej zmuvnej strane bez zbytočného odkladu po tom, čo sa o takomto zrušení dozvedela. Odstúpenie musí byť uskutočnené písomnou formou a je účinné dňom jeho doručenia druhej zmluvnej strane na adresu jej sídla zapísanú v obchodnom registri v čase odosielania odstúpenia.
STAV : máme tu 6ks, poruchových na ktorých sa poruchy neodsraňujú k spokojnosti objednávateľa a spoľahlivosti. Ďalej harmonogram (príloha č.4. : http://www.slovakrail.sk/uploads/tx_main/contract/44_%25_VS-N_%25_2009.pdf) jasne hovorí, že :
- 7. kus mal byť odovzdaný 30.6.2012
- 8. kus mal byť odovzdaný 30.9.2012
- 9. kus mal byť odovzdaný 31.12.2012
- 10. kus mal byť dodaný 31.3.2013
- 11. kus mal byť dodaný 30.6.2013
3 kusy meškajú viac ako pol roka čo je dôvod pre ZSSK od zmluvy odstúpiť opäť! Jeden kus mešká 3 mesiace a jeden už týždeň. PREČO VEDENIE ZSSK NEKONÁ?!
viď:
http://poloha.vlaku.info/vlak/273/ - priemer 15 minút za 8 dní, ani jedna neschopnosť HDV ZSSK
http://poloha.vlaku.info/vlak/171/ - priemer 30 minút za 7 dní, ani jedna neschopnosť HDV ZSSK
takže nabudúce radšej nepíšte nič nepodložené
Ja som ju mal tiež pred mesiacom na autorizačke a šla ako hodinky, bez poruchy. Proste úžas. Nad tou lenivosťou žasnem.