361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Na tvrdej zelenine za Žilinou začala neskôr "šuntovať", na striedavine do 120-ky pri rovnakom prúde a väčšom odbudení doťahovala mäkkšie. No a čo som bol na 101-ke, tá šla na zelenom fakt za sucha v celku v pohode. PT 5/100%.. určite to muselo ťahať lepšie ako na striedavine, keďže na DC to má väčší výkon.
Add 362.001 : teraz uz verim, ze na jednosmerke je to lenivsie. S jednofazovkou sa to neda porovnat
Mmch. na plagáte ŽOS-ky k 361-ke na CzechRaildays je uvedený "Trvalý výkon na háku" 3290 kW pre AC aj DC. Koľko má vlastne "na háku" taká 362-ka a 363-ka?
Nakoniec tento slovný súvis je žial aj skrz "úspešnej" reko tejto mašinky , ale to by sme sa opäť točili o tom, že niečo vyšlo, niečo nevyšlo, a na niečo sa pozabudlo.
passion: ambícia je jedná vec, zmeny vo vozbe EC od nového GVD je vec druhá . Uvídíme /ako by povedal slepý hluchému/
wagoo, zas prosím ale nenadávaj na vzhľad tej krabice a kopy plechu.. na to som pocitlivší..
Keď už nič iné, aspoň krabička je to mimoriadne vkusná a pekná.
BTW> dnes sme riesili s jednym ujom inspektorom dany problem spominanych stahovaciek + vylacania. Zvlastne, ze setci zainteresovany maju k danemu stavu postoj prudko odborny, ale nie zainteresovany .
podobne s dubnou skalou....v inom DF sa to rozoberalo dosť. Je to na každom, aké má svedomie...či tadiaľ pôjde 30 a možno tam uviazne, alebo rýchlosť nedodrží a ostane tam. Ja Ti za seba poviem, ja by som sa bál, že keď pôjdem viac, odrazu spoza "Z" vybehne robotník pod mašinu....a mňa zavrú. Takže, nech každý robí ako vie...
Nechcem tu rozvijat siahodlhe diskusie, uz aj toto je dlhe :) Tu by mal vprvomrade kazdy dodrziavat nariadenia/zmluvy, ...
Co sa tyka 361, tak tam, bohuzial musim povedat, ze velku chybu spravili aj samotni rusnovodici. A to hned od zaciatku, takto pred rokom, mali ten vyrobok pri kazdej neschopnosti odstavovat. Kazdy do jedneho. Nie ze firovia namiesto toho robili 'vsetko pre to', aby nezmeskali vlak... od resetovania az po modlitby pred nastuupo na masinu 'aby som s tym dosiel', lebo budem za debila (pardon za vyraz). Asi v domneni, ze casom a to utrasie. Neutrasie, ba prave bude este horsie.
Ale ani sa tomu necudujem, pretoze takymto sposobom funguje nejak aj nasa slovenska natura. Co ja sam zmozem, vsak casom ...
A potom sa tu niekto divi nad tym, ze ZOS uznala smiesnych 2% neschoposti. (cca, presne si to uz nepamatam) Cudujete sa? Aj ked vy idete s vasim autom do servisu, tam si okamzite stiahnu zaznam z palubneho pocitaca (centralnej jednotky). A ked najdu, ze auticko vypisalo soferovi nejaku hlasku aby okamzite isiel do servisu a on namieto toho este pobehal 2000 km, no tak zaruku vam asi neuznaju! ZOS by sla sama proti sebe ak by uznavala taketo pripady. A sami dobre vieme, ze 361 hlaskami teda nesetria. ... napr. velmi oblubena 'Vyskytla sa vazna porucha ... '
Podobne by firovia mali tvrdo ist podla predpisov aj na najnovsom blaznovstve ZSR pod Dubnou skalou. Dnes tam uviazol dalsi vlak, tentokrat naklad. No sranda. Kto bude dalsi?
Keby tam kazdy isiel presne 30 a podla predpisov, a nie ze na doraz a aby som presiel a nezmeskal, ... Je chvalyhodne ze tym myslite na ludi, ale stoji vam to za to? Ako to tu uz niekto spomenul, ked sa nieco stane ... vy ste prvi na rade. A to ze sa tam nechodi celkom s kostolnym poriadkom, doklada aj moja minulo-tyzdnova skusenost: 13 voznovy rychlik a podla udaju na displayi ... 43km/h na zaciatku toho useku (tie displaye az take blbosti neukazuju aby sme tomu neverili).
Keby tam uviazlo 5 vlakov za den, niekto by sa musel spamatat a riesit to. Ale tu sme opat pri tom, co som pisal na zaciatku. Preco sa nestazuje ZSSK ako firma, alebo vytvorit tlak vo vasej organizacii FS. ... aha FS je vsetko jedno, ZSSK je rada ze vobec zije, vztah voci ZSR dlhodobo prejavuje tym ze ani ju nezaujima po akom tankodrome chodi jej majetok.
... a aby som nebol off-topic este k 361
Loko 361 isli na IC naozaj uz niekolkokrat. To si asi nevsimol nik. Nemozem sa ubranit pocitu, ze tu sa iba caka, kedy sa nejaka 361 pokazi aby bol niekto machcer a mohol zanadavat.
Pricinu preco dnes odisla 002 teraz neviem, ale treba povedat aj to, ze dnes mali problemy viacere rady ... aj nove 671, 381 ... teplo je teplo aj ked to nie je ospravedlnenie.