Dopravné správy

Nórsko čaká teroristický útok aj na železnicu

Nórsko je v stave vysokej pohotovosti pre hrozbu teroristického útoku. Krajina prijala sprísnené bezpečnostné opatrenia, posilnila policajné hliadky. Oslo tak reaguje na štvrtkové informácie nórskej rozviedky o bezprostrednej hrozbe teroristického útoku, ktorý by mohla spáchať skupina islamistov. Tá je údajne na ceste zo Sýrie a možno mieria aj do Nórska, informovali podľa správ médií rozviedky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Antimonopolní úřad šetří pražské dopravní stavby

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) kontroluje dvě největší stavby v metropoli. Po metru se zaměřil také na to, zda byl dodržen zákon o veřejných zakázkách i při výstavbě nejdelšího tunelového komplexu u nás. Úřad si už od města vyžádal dokumentaci k Blance. Pokud by shledal pochybení, může zadavateli udělit pokutu až do výše deseti procent zakázky nebo do 20 milionů korun, jestliže nelze cenu zjistit. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Obmedzenie električkovej dopravy v Košiciach

S modernizáciou električkových tratí v Košiciach v rámci projektu Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) sa začne v sobotu 2. augusta. Od tohto dňa budú preto uzavreté koľajové trate na Kuzmányho ulici a na obratisku pri Železničnej stanici. Informoval o tom Dopravný podnik Mesta Košice (DPMK) s tým, že z tohto dôvodu dôjde k obmedzeniam v mestskej hromadnej doprave.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Na české železnici se včera nedařilo

Mezi Jeřmanicemi a Rychnovem u Jablonce nad Nisou na trati Liberec – Turnov odpoledne nejezdily vlaky. Správa železniční dopravní cesty vyhlásila výluku, protože se na trať sesunul podmáčený svah. Další výluka omezila téměř na čtyři hodiny provoz na nádraží v Kolíně, kde se sjely dva vlaky na jedné koleji. Rychlík, který vjel do cesty osobnímu vlaku, navíc poškodil výhybku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na „služobku“ do Košíc vlakom ZSSK so zľavou

Možnosť cestovania vlakom najvyššej kvality a ubytovania v luxusnom hoteli za výhodnú cenu je už realitou. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a hotel Double Tree by Hilton Košice spustili predaj výhodného BIZNIS BALÍKA, ktorý spája vysoký štandard cestovania a hotelového bývania so zľavou až 30 %.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Hrátky kolem havířovského nádraží pokračují

Ministerstvo kultury bude znovu posuzovat argumenty pro vyhlášení havířovského vlakového nádraží za kulturní památku. Zahájilo správní řízení. Kdy oznámí výsledek, není zatím jasné. Do té doby se s objektem nesmí nic dělat. Jedním z hlavních důvodů řízení je mozaika, která zdobí interiér budovy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Chcel sa pohojdať na trakčnom vedení

Mladícka nerozvážnosť skončila v stredu smrťou. Traja mladí Martinčania išli minulú stredu popíjať alkohol do odstaveného vagóna na nákladnej stanici vo Vrútkach. Sedemnásťročný Adam si však odrazu zmyslel, že sa chce pohojdať na trakčnom vedení a vyliezol na susedný vozeň. Ľahkovážneho mladíka v tej chvíli zasiahlo tritisíc voltov a spadol na vagón.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Spasí trať přes Głuchołazy nasazení Regionov?

Zachovat ztrátové vlaky na trati Jeseník - Krnov přes polské Glucholazy a přitom výrazně snížit náklady na jejich provoz. S tímto cílem začal Olomoucký kraj vyjednávat s Českými drahami o tom, aby dopravce nasadil úspornější Regionovy místo zastaralých motorových vlaků. Kraj by ročně ušetřil miliony

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bomby pod Starým mostom hľadá sonar

Dvojica mužov v nafukovacom člne plávala pomedzi piliere bratislavského Starého mosta, pri ktorých vždy spomalila a pozerala sa na obrazovky. Keď okolo plávala iná loď, vzdialil sa čln od pilierov a posádka počkala, kým sa upokojí hladina. Potom sa vrátila.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Vozit tramvají žíravinu je hloupý nápad

Ukrajinsky hovořící žena, která ve středu odpoledne převážela pražskou tramvají zatím neznámou chemikálii, je podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví. Neznámou látkou poleptala sebe a při vybíhání z tramvaje potřísnila tekutinou jednu spolucestující. Za to jí hrozí až tři roky odnětí svobody. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košice začínajú „integrovať koľajovú dopravu“

Rekonštrukcia električkových tratí v úseku Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie sa začína. „Odovzdanie staveniska predpokladáme na prelome júla – augusta,“ odpovedala Korzáru hovorkyňa mesta Košice Martina Urik Viktorínová na otázku, kedy odštartujú práce.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Terminál AWT v Paskově ještě modernější

Mezinárodní dopravní skupina AWT dále modernizuje svůj terminál kombinované dopravy v Ostravě-Paskově. Nejnovější investicí je nákup dvou nejmodernějších překladačů, který navazuje na nedávné zvýšení skladovací kapacity a zkrácení vykládky vlaků. AWT do výstavby infrastruktury a zkvalitňování služeb terminálu investovala již přibližně 26 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Turecká vysokorýchlostná trať otvorená

Cestovanie medzi Ankarou a Istabulom po trati dovoľujúcej rýchlosť do 250 kilometrov za hodinu potrvá namiesto doterajších siedmich len tri a pol hodiny. Tureckí predstavitelia v piatok slávnostne otvorili vysokorýchlostnú železničnú trať medzi Ankarou a Istanbulom ako dvoma najväčšími mestami krajiny, ktorá o polovicu skráti doterajšiu cestovnú dobu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Opilý řidič zastavil na 4 hodiny vlaky

Ve vesnici Holetín na Hlinecku zaznamenali ve čtvrtek odpoledne kuriózní dopravní nehodu. Řidič náklaďáku s návěsem se nevešel pod železniční nadjezd a poškodil ho tak, že musela být vyhlášena dočasná výluka železniční tratě mezi Hlinskem a Žďárcem u Skutče.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Okolie hlavnej stanice je menej špinavé

Mesiac po vyčistení okolia Hlavnej stanice cestujúci vnímajú čistejšie a krajšie prostredie. Viac ako polovica opýtaných si všimla menej smetí, čistú zeleň a neprítomnosť zápachu. Okrem poriadku si prajú napríklad aj stojany na bicykle alebo hudbu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V Plzni začalo velké stěhování vozidel MHD

Nejkontroverznější plzeňský projekt posledních let začal žít. Do nového depa za 1,2 miliardy korun v areálu Škodovky na Karlově už šoféři převezli všechny autobusy Plzeňských městských dopravních podniků. Trolejbusy se do jedenáctihektarové vozovny přestěhují za měsíc.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košice čaká dlhodobá výluka električiek

Od soboty 2. augusta 2014 budú kvôli začiatku prác na modernizácii električkových tratí v rámci projektu IKD uzavreté koľajové trate na Kuzmányho ulici a v obratisku pri železničnej stanici. Električky budú vo vylúčených úsekoch nahradené autobusmi. Z tohto dôvodu dôjde k nasledujúcim obmedzeniam:

Viď správu na tejto stránke.

Na ostravském nádraží se našel poklad

Jedno z ostravských vlakových nádraží skrývalo nečekaný unikát. Pracovníci ztrát a nálezů objevili osm pravoslavných ikon z konce 19. a počátku 20. století. Díla si včera převzalo Ostravské muzeum, jež ho na podzim vystaví pro veřejnost.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ako napreduje modernizácia stanice Trenčín

Chcela by som Vás poprosiť opäť o aktuálne informácie pre mestské noviny INFO TRENČÍN ohľadne modernizácie železničnej trate v časti železničnej stanice v Trenčíne.
- Čo už je hotové?

Všetky otázky a odpovede nájdete na tejto stránke.

„Koženek“ na rychlících ČD ubývá

Vagony, které po desetiletí představovaly zlatý – nebo spíše červený a čím dál více zašlý – standard české železnice, hrají stále menší roli. Přibývá rychlíkových linek, kde si mohou cestující vybrat i z novějších vagonů, a z některých mizí úplně. Přestože ještě nejsou "koženky" naprostou vzácností, ubývá jich a exodus se nemá zastavit ani v příštích letech.

Celou zprávu najdete na této stránce.