GVD 2009 [ARCHIV]
Za chvilu sa nam rozbehne priprava noveho GVD 2009.
Myslim si ze je tam co menit.
Aky mate nazor vy? Co by ste radi zmenili?
http://vlaky-sk.wz.cz
Presny harmonogram tvorby GVD najdete na strankach ZSR v sekcii marketing - sietove vyhlasenia
Navrh GVD ŽSR 2009 ZO SEPTEMBRA http://vlaky-sk.wz.cz
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Nechcem byť drzý, ale ak už pripomienka, tak sariózna. Veď si predstavte, že sa len naozaj z dlhej chvíle sem pozrie niekto z kompetentných a bude si chcieť prečítať nejaký ten návrh. Je ich tu asi 10 na jeden kúsok trate, ale raz tak, o 10 minút inak, potom zase na druhý deň autora napadne, že na čosi ešte zabudol, potom mu ktosi do toho čosi povie a zas inak, prosto ak návrh, tak trochu prepracovaný (dajme tomu v sekcii virtuálny GVD, ktorá bola zriadená na snívavé a tvoriace účely) a keď už s niečim vísť, tak s poriadnym a zrozumiteľným pre každého.
ozaj, nemáte niekto aj iné trate?
ozaj, nemáte niekto aj iné trate?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271604/
Ad Zámčan:
Ak nechces zastavovat v Senci z dovodov, ktore si uviedol, tak potom to iste plati pre Ulany n. Z. alebo Zarnovicu.
Ad all:
K tomu taktu.. je snaha o staktovanie dialkovych vlakov z BA.. ale do BA je to ovela horsie..
A najzabavnejsi je nepripoj medzi 170 a 830.. ja viem, bla bla skory odchod z Kosic.. vsak cestujuci od Zvolena su nic..
Ak nechces zastavovat v Senci z dovodov, ktore si uviedol, tak potom to iste plati pre Ulany n. Z. alebo Zarnovicu.
Ad all:
K tomu taktu.. je snaha o staktovanie dialkovych vlakov z BA.. ale do BA je to ovela horsie..
A najzabavnejsi je nepripoj medzi 170 a 830.. ja viem, bla bla skory odchod z Kosic.. vsak cestujuci od Zvolena su nic..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271597/
Ad Zámčan : nóóó...
Ale keď už sme pri tom "vymetacom" vlaku 4245, posunul by som jeho odchod do takej polohy, aby ho za ním idúci 4215 nemusel predchodiť. Tým pádom by upravený 4215 nemusel obsluhovať Bernolákovo, Senec a Sládkovičovo. A sme pri variante jedného z mojich predchádzajúcich návrhov ...
Teda 4215 (kľudne by mohol byť preradený do Zr) po úprave Tvojej úpravy :
Bratislava,Hl.stanica ...... 16:26
Bratislava,Vinohrady ..... 16:32
Galanta ........................ 17:01
Šaľa ............................. 17:09
Trnovec nad Váhom ...... 17:14
Tvrdošovce .................. 17:22
Palárikovo ................... 17:27
Nové Zámky ................ 17:34
Na toto riešenie doplatia cestujúci z BA,N.M., ktorým sa takto ujde klasický "vymetací" vlak.
Ale keď už sme pri tom "vymetacom" vlaku 4245, posunul by som jeho odchod do takej polohy, aby ho za ním idúci 4215 nemusel predchodiť. Tým pádom by upravený 4215 nemusel obsluhovať Bernolákovo, Senec a Sládkovičovo. A sme pri variante jedného z mojich predchádzajúcich návrhov ...
Teda 4215 (kľudne by mohol byť preradený do Zr) po úprave Tvojej úpravy :
Bratislava,Hl.stanica ...... 16:26
Bratislava,Vinohrady ..... 16:32
Galanta ........................ 17:01
Šaľa ............................. 17:09
Trnovec nad Váhom ...... 17:14
Tvrdošovce .................. 17:22
Palárikovo ................... 17:27
Nové Zámky ................ 17:34
Na toto riešenie doplatia cestujúci z BA,N.M., ktorým sa takto ujde klasický "vymetací" vlak.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271514/
SWTC
A ja k Tvojim návrhom pridám ďalší
Vlak 4245 nechám tak ako je (vymetací zástavkový)
Vlak 4215 zmeniť vých.stanicu vlaku na BA Hl,st odchod o 16.26 bude nahradzať neexistujúci R vlak a bude prechodiť všetky zást + Vajnory
Vla 4215
BA HL ST. 16.26
BA Vinohrady 16.32
Bernolákovo 16.42
Senec 16.49
Sládkovičovo 17.00
GA 17.07
ŠA 17.16
Trnovec 17.21
Tvrdoš 17.29
Palárikovo 17.34
NZ pr 17.41
Ešte k tomuto variantu možnosť os vlak s odchodom o 16.42 z hl.st zmeniť vých.st na BA NM (namiesto 4215 )
Rasťo
Vzhladom k tomu ako je žst Senec umiestnená sa nedá hovoriť ako o význam centre okrem letných dní s možnostou kúpania,ani z tých R vlakov ktoré tam stoja sa nehrnú davy cestujúcich.Ja by som v Senci nezastavoval žiadny R vlak,ale celkovo by som zmenil prímestskú dopravu,kde by v špičke jazdili zrýchlené os vlaky do Bratislavy.Veď aj tak dnes sa na trase NZ-BA nachádzajú také R vlaky ,ktorým už pomenovanie rýchlik nesedí vzhladom na počet zastavení a rýchlosť.
A ja k Tvojim návrhom pridám ďalší
Vlak 4245 nechám tak ako je (vymetací zástavkový)
Vlak 4215 zmeniť vých.stanicu vlaku na BA Hl,st odchod o 16.26 bude nahradzať neexistujúci R vlak a bude prechodiť všetky zást + Vajnory
Vla 4215
BA HL ST. 16.26
BA Vinohrady 16.32
Bernolákovo 16.42
Senec 16.49
Sládkovičovo 17.00
GA 17.07
ŠA 17.16
Trnovec 17.21
Tvrdoš 17.29
Palárikovo 17.34
NZ pr 17.41
Ešte k tomuto variantu možnosť os vlak s odchodom o 16.42 z hl.st zmeniť vých.st na BA NM (namiesto 4215 )
Rasťo
Vzhladom k tomu ako je žst Senec umiestnená sa nedá hovoriť ako o význam centre okrem letných dní s možnostou kúpania,ani z tých R vlakov ktoré tam stoja sa nehrnú davy cestujúcich.Ja by som v Senci nezastavoval žiadny R vlak,ale celkovo by som zmenil prímestskú dopravu,kde by v špičke jazdili zrýchlené os vlaky do Bratislavy.Veď aj tak dnes sa na trase NZ-BA nachádzajú také R vlaky ,ktorým už pomenovanie rýchlik nesedí vzhladom na počet zastavení a rýchlosť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271502/
Ad Rasťo :
Celý problém na trati 130 KCP je v tom, že sa tu kombinujú 2 nesúviciace vrstvy diaľkovej dopravy do jedného "taktu" (opakujem to, že jedným smerom odchádzajú vlaky v rovnakú minútu nemusí byť takt, navyše tu tie spoje ani nemajú spoločné zastávky).
Už som si začínal myslieť, že len ja vidím zle (pri "študovaní" návrhu) . Mne sa to zdalo, že sú tam rôzne vrstvy, ktoré sú akože "staktované". Proste hrušky a jablká sú zoradené do jedného radu . Ja som sa totiž pokúšal vytvoriť virtuálny GVD 2009 a narazil som na tento problém. A v pozícií, kde by malo byť napr. jablko, je do taktu "vrazená" dokonca broskyňa
Ach jo...
Celý problém na trati 130 KCP je v tom, že sa tu kombinujú 2 nesúviciace vrstvy diaľkovej dopravy do jedného "taktu" (opakujem to, že jedným smerom odchádzajú vlaky v rovnakú minútu nemusí byť takt, navyše tu tie spoje ani nemajú spoločné zastávky).
Už som si začínal myslieť, že len ja vidím zle (pri "študovaní" návrhu) . Mne sa to zdalo, že sú tam rôzne vrstvy, ktoré sú akože "staktované". Proste hrušky a jablká sú zoradené do jedného radu . Ja som sa totiž pokúšal vytvoriť virtuálny GVD 2009 a narazil som na tento problém. A v pozícií, kde by malo byť napr. jablko, je do taktu "vrazená" dokonca broskyňa
Ach jo...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271478/
Celý problém na trati 130 KCP je v tom, že sa tu kombinujú 2 nesúviciace vrstvy diaľkovej dopravy do jedného "taktu" (opakujem to, že jedným smerom odchádzajú vlaky v rovnakú minútu nemusí byť takt, navyše tu tie spoje ani nemajú spoločné zastávky). Podľa aspoň čiastočnej správnosti by mali byť odchody nasledovné 12.20 ZV, 14.20 ZV, 15.20 NZ, 16.20 (ZV, ale so zastávkami ako predošlé vlaky, alebo potom 2 vlaky: 16.20 R SA, 16.15 Ex BB), 17.20 NZ, 18.20 ZV, 19.20 NZ. V takomto prípade vytvoríme aspoň aký-taký preklad, inak je to opäť "tradičné" riešenie. Ďalším riešením, je trasovanie všetkých R cez NZ, ktoré je ale bez zavedenie 2.vrstvy diaľkovej dopravy smer ZV nereálne... Vlaky NZ priamo, vlaky ZV priamo ZV, max. prípoj v Šuranoch (vydať tarfiné usmernenie, že sa do NZ akceptujú priame lístky aj pri jazde cez Šurany).
A k postoju ministerstva, opäť musím konštatovať, že v tomto štáte nie je politický záujem o verejnú dopravu (je len rečnícky), a preto sa tu stále konzervuje (a znižuje) množstvo výkonov, niekto by si už konečne mohol uvedomiť, že skutočná podpora verejnej dopravy je o niečom inom a je nutnosťou, taktiež je jedným s nástrojov k TUR atď. Brdzdou rozvoja verejnej dopravy v SR je sám dopravca a taktiež jeho regulátor - štát.
A ešte jedna poznámka, prečo v Senci, resp. v Pezinku nestoja všetky rýchliky, čo tadiaľ prechádzajú? Je absurdné, ak R zastavujúci v Žarnovici, Kozárovciach, Úľanoch nezastavuje v neporovnateľne významenjšom centre ako v Senci...
A k postoju ministerstva, opäť musím konštatovať, že v tomto štáte nie je politický záujem o verejnú dopravu (je len rečnícky), a preto sa tu stále konzervuje (a znižuje) množstvo výkonov, niekto by si už konečne mohol uvedomiť, že skutočná podpora verejnej dopravy je o niečom inom a je nutnosťou, taktiež je jedným s nástrojov k TUR atď. Brdzdou rozvoja verejnej dopravy v SR je sám dopravca a taktiež jeho regulátor - štát.
A ešte jedna poznámka, prečo v Senci, resp. v Pezinku nestoja všetky rýchliky, čo tadiaľ prechádzajú? Je absurdné, ak R zastavujúci v Žarnovici, Kozárovciach, Úľanoch nezastavuje v neporovnateľne významenjšom centre ako v Senci...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271473/
Ad Zámčan : keby to bola iba otázka zvyku !
Miesto pracoviska si človek dochádzajúci do BA nevyberá. A spravidla je nútený použiť najbližšiu možnú stanicu, resp. stanicu, na ktorú má aj spojenie MHD. Takže jedným z variantov - ale málo pravdepodobným - bude preháňanie týchto ľudí cez pol Bratislavy a s prestupmi ! na MHD...
Toto nevidím ako reálne. Z tohto bude hubová polievka () , výdatná a hubová...
To ale musíš uznať, že ponúkaná je náhrada krepými vlakovými spojmi.
Toto teraz funguje iba ako doplnok k terajšiemu Štúrovčanovi.
Doma som ešte trochu popremýšľal a mám tu variant 4 :
- Zr 1875 v "X" (namiesto pôvodného Os 4245 z Hl.st.)
Bratislava,Hl.st. ............. 16:25
Bratislava,Vinohrady ...... 16:31
Galanta ......................... 17:00
Šaľa .............................. 17:08
Nové Zámky .................. 17:27
- 4245 v "X" (namiesto pôvodného Os 4215 z N.M.; skrátiť po SA)
Bratislava,Nové Mesto ..... 16:30
Bratislava,Predmestie ...... 16:35
Bratislava,Vajnory ........... 16:40
Bernolákovo ................... 16:47
Senec ............................ 16:55
Sládkovičovo .................. 17:07
Galanta .......................... 17:14
Šaľa .............................. 17:22
Pri zastavovaní v Topoľnici je príchod do Šale o 17:24.
Toto je podľa mňa už znesiteľné, vzhľadom k tomu, že to budú osobáčiky (aj z hľadiska kvality) a nie rýchliky. V čom je problém ?
Miesto pracoviska si človek dochádzajúci do BA nevyberá. A spravidla je nútený použiť najbližšiu možnú stanicu, resp. stanicu, na ktorú má aj spojenie MHD. Takže jedným z variantov - ale málo pravdepodobným - bude preháňanie týchto ľudí cez pol Bratislavy a s prestupmi ! na MHD...
Toto nevidím ako reálne. Z tohto bude hubová polievka () , výdatná a hubová...
To ale musíš uznať, že ponúkaná je náhrada krepými vlakovými spojmi.
Toto teraz funguje iba ako doplnok k terajšiemu Štúrovčanovi.
Doma som ešte trochu popremýšľal a mám tu variant 4 :
- Zr 1875 v "X" (namiesto pôvodného Os 4245 z Hl.st.)
Bratislava,Hl.st. ............. 16:25
Bratislava,Vinohrady ...... 16:31
Galanta ......................... 17:00
Šaľa .............................. 17:08
Nové Zámky .................. 17:27
- 4245 v "X" (namiesto pôvodného Os 4215 z N.M.; skrátiť po SA)
Bratislava,Nové Mesto ..... 16:30
Bratislava,Predmestie ...... 16:35
Bratislava,Vajnory ........... 16:40
Bernolákovo ................... 16:47
Senec ............................ 16:55
Sládkovičovo .................. 17:07
Galanta .......................... 17:14
Šaľa .............................. 17:22
Pri zastavovaní v Topoľnici je príchod do Šale o 17:24.
Toto je podľa mňa už znesiteľné, vzhľadom k tomu, že to budú osobáčiky (aj z hľadiska kvality) a nie rýchliky. V čom je problém ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271409/
kotos:
ok, sorry za nedôveru, ja som len chcel dôverihodnosť údaju, lebo niekedy je rozdiel medzí návrhom jedného z nás (ktorý má takmer žiadnu váhu a je len naším nevypočutým bedákoaním) a návrhom z dieľne "silnejších", "platených" za vytváranie GVD
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271338/
SWTC
Jediný problem vidím v tom že vlak 4215 jazdí z NM a cestujúci zvyknutý ísť R 873 z hlavného môžu mať problemy....
Vlak 4215 považujem pri dostatočnom počte vozňov za dostatočnú náhradu za R 873.Veď sa pozri aj ten posunutý nový R 873 stojí v bernolákove a senci,prídeš do Šale o 10 min neskôr...čo by dali iní keby mali aspoň takúto možnosť......
Jediný problem vidím v tom že vlak 4215 jazdí z NM a cestujúci zvyknutý ísť R 873 z hlavného môžu mať problemy....
Vlak 4215 považujem pri dostatočnom počte vozňov za dostatočnú náhradu za R 873.Veď sa pozri aj ten posunutý nový R 873 stojí v bernolákove a senci,prídeš do Šale o 10 min neskôr...čo by dali iní keby mali aspoň takúto možnosť......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271309/
Takt na 130 vcelku v poriadku, len prípoje R z BB resp. NZ na EC 170 a EC Avala neexistujú, keby aspoň Os 4212 končil v Ba.hl.st. (v prípade Avaly smer Praha ani nie je R) a škoda, že Hron v smere do BB nestojí v GA/SA. Toto je môj pohľad na 130-ku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271306/
Ad Zámčan : ...ale nevzdám to bez boja v úplnej pasivite a nenechám sa arogantne pozastrkovať do nejakého osobáčika proti svojej vôli iba kvôli vylepšieniu jeho ukazovateľov obsadenosti a rentability . Budem trvať na adekvátnej náhrade posunutého Štúrovčana !
Pôvodne navrhovaný Os 4215, no, no, ...bolo už aj lepšie !
Pridávam svoj 3. návrh na 4245 a upravený návrh 4215 :
- 4215 - viesť v "X"
- zastávky podľa pôvodného návrhu; iba posunúť jeho polohu o cca +5-6 min. a pokúsiť sa skrátiť jazdnú dobu !
- 4245 - viesť v "X":
Bratislava,Hl.st. ........... 16:25
Bratislava,Vinohrady ... 16:31
Galanta ...................... 17:00
Šaľa ........................... 17:08
Senec som teraz vynechal - obslúži ho "kvázi Zr" 4215...
Ostatné stanice obslúži potom Os 4231 idúci pár minút za Os 4215 .
Ale ak bude záujem o zastavovanie 4245 v Senci , nebránim sa tomu...
Uvedené vlaky (4215 a 4245) v tomto svetle treba chápať ako posilové, ktoré robia rozvoz pracujúcej verejnosti zo zamestnania. T.č. po zavedení tarifnej vzdialenosti medzi SA-BA 61 km a jej opätovnom premeraní a preradení späť do 60 km je toto ďalšia kauza, ktorá sa o dlhých pár mesiacov začne širšie premieľať a bude to husté...
Pôvodne navrhovaný Os 4215, no, no, ...bolo už aj lepšie !
Pridávam svoj 3. návrh na 4245 a upravený návrh 4215 :
- 4215 - viesť v "X"
- zastávky podľa pôvodného návrhu; iba posunúť jeho polohu o cca +5-6 min. a pokúsiť sa skrátiť jazdnú dobu !
- 4245 - viesť v "X":
Bratislava,Hl.st. ........... 16:25
Bratislava,Vinohrady ... 16:31
Galanta ...................... 17:00
Šaľa ........................... 17:08
Senec som teraz vynechal - obslúži ho "kvázi Zr" 4215...
Ostatné stanice obslúži potom Os 4231 idúci pár minút za Os 4215 .
Ale ak bude záujem o zastavovanie 4245 v Senci , nebránim sa tomu...
Uvedené vlaky (4215 a 4245) v tomto svetle treba chápať ako posilové, ktoré robia rozvoz pracujúcej verejnosti zo zamestnania. T.č. po zavedení tarifnej vzdialenosti medzi SA-BA 61 km a jej opätovnom premeraní a preradení späť do 60 km je toto ďalšia kauza, ktorá sa o dlhých pár mesiacov začne širšie premieľať a bude to husté...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271299/
Hmm, celkom sa mi páči taktová doprava na 130-ke a priame spojenie do B. Bystrice večer. Len škoda, že ten Hron sa posunul do skoršej polohy z Blavy, radšej by som privítal odchod z BA o 17.21 - to by bolo úplne super. Ale uvedomujem si, že všetko je o kompromisoch.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271288/
no tento navrh sa mi dostal na mail priamo z GR ZSR tak dufam, ze by to malo byt vsetko OK.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271285/
Ad Zámčan : ja osobne si už nejako poradím. Nie som proti malým cestovným dobrodružstvám, aj keď istá miera by tu mala byť .
Ale vysvetľuj to armáde tých nasr... , ehm - nasrdených cestujúcich, ktorý terajší R873 využívajú vo veľmi hojnom počte, pretože idú z roboty a idú z Hl.st..
Po Šaľu je R873 vyťažený až-až. Ďalej je to bieda večná... Sprievodcovia z tohto rýchlika to vedia veľmi dobre. Aj sprievodcovia z terajšieho 4245, ktorý si v GA ešte nemajú pomaly kde sadnúť... A tento vlak bude zrazu fuč .
Ale vysvetľuj to armáde tých nasr... , ehm - nasrdených cestujúcich, ktorý terajší R873 využívajú vo veľmi hojnom počte, pretože idú z roboty a idú z Hl.st..
Po Šaľu je R873 vyťažený až-až. Ďalej je to bieda večná... Sprievodcovia z tohto rýchlika to vedia veľmi dobre. Aj sprievodcovia z terajšieho 4245, ktorý si v GA ešte nemajú pomaly kde sadnúť... A tento vlak bude zrazu fuč .
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/271280/
1.) ten kúsok trate je na IV. paneurópskom koridore. Tu by mala byť zabezpečená štandardná dopravná obslužnosť. Mne sa zdalo, že to v danom časovom úseku vyzerá, ako obslužnosť na vedľajšej trati...
2.) OK. Pre mňa osobne je tu ťažké rozlíšiť, čo je virtálne a čo nie. Áno, riešenie bolo veľmi podrobné a vyčerpávajúce - takže za ten rozsah sa ospravedlňujem. Áno, ak to niekto z kompetentných tu čítal, mohol mať v tom zmätok. Problém ale nie je vôbec taký jednoduchý ! Preto sa tie návrhy rojili v takom množstve. Riešili sme tu reálny problém - viac hláv viac vie. Pokiaľ tu budú riešenia aj z iných tratí, sem s nimi ! Radšej niekoľko riešení, ako nijaké a potom (s vlastnými výčitkami) nadávať.
3.) Problém, ktorý sme riešili a následne "leštili", podľa môjho názoru dospel do finálnej podoby a mohol by ísť na oficiálne pripomienkovanie.
Pri poslednom riešení nevznikajú žiadne zvláštne nároky na navýšenie vlkm, výsledkom je riešenie a harmonizácia viacerých vrstiev problémov do jedného celku.
So Zámčanom sme si na začiatku vôbec nepadli do nôty , ale vyzerá to tak, že sme to dotiahli do konca