813+913 ZSSK
Motorová jednotka vyrobená modernizáciou a rekonštrukciou motorových (prívesných) vozňov 810 (011). Je to dvojvozňová súprava spojená priechodnými čelami.
Prezývka: BAGETA
Technické údaje:
Rozchod: | 1435 mm | Usporiadanie náprav: | 1´A´1´1´ |
Hmotnosť: | 49 000 kg | Užitočné zaťaženie: | 14 000 kg |
Dĺžka cez nárazníky: | 28 820 mm | Šírka skrine: | 3 073 mm |
Maximálna výška: | 3 770 mm | Počet náprav: | 2 + 2 |
Maximálna rýchlosť: | 90 km/h | Počet sedadiel: | 78 + 5 |
Počet miest na státie: | 111 | Prenos výkonu: | hydromechanický |
Naftový motor: | - typ | MAN D2876 LUE621 EURO 3 | |
- menovitý výkon | 257 kW | ||
- menovité otáčky | 2000 ot./min. | ||
Spotreba nafty: | 190 g/kWh | Trakčná hydromech. prevodovka: | VOITH DIWA 864.3 |
Regulácia: | MIREL 813 | Nápravová mechanická prevodovka: | GMEINDER/ 265 kW |
Brzda: | - samočinná | DAKO BSE | |
- priamočinná | DAKO BPE | ||
- záchranná | DAKO PZ 4 | ||
Vykurovanie: | teplovodné |
foto by m@jo (1) & Rajio (2)
slavoo
Ja som raz zažil Oravku v zložení 811 a dosť, kde už v Kraľovanoch bola plná tak (a to nebola zima, stále to nechápem), že ľudia stáli od jedných dverí cez celú chodbičku až k druhým dverám....
A myslíš si, že pripojili ďalší vozeň? Nie. Srandisti.
Ja som raz zažil Oravku v zložení 811 a dosť, kde už v Kraľovanoch bola plná tak (a to nebola zima, stále to nechápem), že ľudia stáli od jedných dverí cez celú chodbičku až k druhým dverám....
A myslíš si, že pripojili ďalší vozeň? Nie. Srandisti.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259846/
ja zasa poznám niekoľko ľudú že pôjdu radšej vlakom, asi je ich menej v porovnaní s tými čo radšej chodia domov inakšie, veľký odpor proti cestovaniu vlakom robí tá takmer 2 hod cesta Kraľovany-Trstená
Raz sa stalo pred Vianocami 2006. som prišiel do Kraľovian rýchlikom z ktorého vystúpilo dosť veľa ľudí a tam bola nachystaná 811+011 ktorá už bola plná a takú plnú oravku som ešte nevidel, potom ešte pripájali ďalšiu 011
Raz sa stalo pred Vianocami 2006. som prišiel do Kraľovian rýchlikom z ktorého vystúpilo dosť veľa ľudí a tam bola nachystaná 811+011 ktorá už bola plná a takú plnú oravku som ešte nevidel, potom ešte pripájali ďalšiu 011
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259844/
813 014 sa bude len v piatok preberať, teda pochybujem, že by už v sobotu jazdila v Kraľovanoch. Vidím to až na budúci týždeň. Aj tak je to v predstihu oproti plánu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259841/
913.013
Ohľadom tých sťažností... Železnice si za svojich x-rokov činnosti vypracovali krásnu stratégiu, ktorú potvrdil aj mirekl (dúfam, že som nepoplietol meno, ak áno, ospravedlňujem sa), ktorá znie jednoducho:
Musíte sa prispôsobiť alebo Musíte si zvyknúť.
Pomimo....
Nemyslím si, že by sa na Orave stalo, že by sa niekto nevošiel, ale druhá vec je kultúra cestovania. Jedna vec je, že niektoré vlaky skrátia (v Nedeľu Os7910), ale na niektorých s poriadnou drzosťou prevážajú prázdny vozeň (A viem, čo sú to obehy vozňov, viem o čom hovorím).
Toto som chcel napísať....
Lenže je rok 2008 a nakoľko študujem, pohybujem sa medzi študentmi, často počúvam, čo si myslia a viem čo robia. Jedným z fenoménov poslednej doby je práve cestovanie vlakom. Je až neuveriteľné, čo všetko sú niektorý spraviť, len aby nešli vlakom. Alebo keď už, tak čo najmenej, Viem o ľudoch, čo sú na intráku 2-3 mesiace stále len preto, lebo vlakom ( a ani busom) nepôjdu, čakajú, kto ich zoberie domov autom. Koľko dní školy som už videl vynechať zase len kvôli tomu, aby sa nešlo vlakom. Je to proste fenomén, alebo doslova systematické sa vyhýbanie vlaku. Prišla od nich niekedy nejaká sťažnosť? Nie.
Aj na Orave poznám pár ľudí, čo po 4 rokoch "Oravky" povedali nikdy viac vlakom. Či to dodržali, to už neviem. Prišla od nich niekedy nejaká sťažnosť? Nie.
Tak som sa vyplakal, čo na záver? Jedna myšlienka:
To, že nepríde sťažnosť, neznamená, že je všetko v poriadku!
Ohľadom tých sťažností... Železnice si za svojich x-rokov činnosti vypracovali krásnu stratégiu, ktorú potvrdil aj mirekl (dúfam, že som nepoplietol meno, ak áno, ospravedlňujem sa), ktorá znie jednoducho:
Musíte sa prispôsobiť alebo Musíte si zvyknúť.
Pomimo....
Nemyslím si, že by sa na Orave stalo, že by sa niekto nevošiel, ale druhá vec je kultúra cestovania. Jedna vec je, že niektoré vlaky skrátia (v Nedeľu Os7910), ale na niektorých s poriadnou drzosťou prevážajú prázdny vozeň (A viem, čo sú to obehy vozňov, viem o čom hovorím).
Toto som chcel napísať....
Lenže je rok 2008 a nakoľko študujem, pohybujem sa medzi študentmi, často počúvam, čo si myslia a viem čo robia. Jedným z fenoménov poslednej doby je práve cestovanie vlakom. Je až neuveriteľné, čo všetko sú niektorý spraviť, len aby nešli vlakom. Alebo keď už, tak čo najmenej, Viem o ľudoch, čo sú na intráku 2-3 mesiace stále len preto, lebo vlakom ( a ani busom) nepôjdu, čakajú, kto ich zoberie domov autom. Koľko dní školy som už videl vynechať zase len kvôli tomu, aby sa nešlo vlakom. Je to proste fenomén, alebo doslova systematické sa vyhýbanie vlaku. Prišla od nich niekedy nejaká sťažnosť? Nie.
Aj na Orave poznám pár ľudí, čo po 4 rokoch "Oravky" povedali nikdy viac vlakom. Či to dodržali, to už neviem. Prišla od nich niekedy nejaká sťažnosť? Nie.
Tak som sa vyplakal, čo na záver? Jedna myšlienka:
To, že nepríde sťažnosť, neznamená, že je všetko v poriadku!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259835/
Je vám z toho zle ??? Už bola nejaká sťažnosť v Kraľovanoch na 813, že sa niekto nezmestil ??
Vydržte sprevádzkujú 813 + 011 a bude to.
Čo sa týka toho krátenia:
- máte úplnu pravdu, za určitých podmienok je možné rozdeliť 813/913 a prevádzkovať len 813 sólo. Takže v GVD 2012/2013 je to realita.
Vydržte sprevádzkujú 813 + 011 a bude to.
Čo sa týka toho krátenia:
- máte úplnu pravdu, za určitých podmienok je možné rozdeliť 813/913 a prevádzkovať len 813 sólo. Takže v GVD 2012/2013 je to realita.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259821/
813.014 príde do konca tohto týždňa do Kraľovian.
V sobotu by mala byť na vlaku 7907.
V sobotu by mala byť na vlaku 7907.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/259640/
Dnes neschopná 813.001 tesne pred odchodom z Košíc na vlaku 6408, nahradila ju 813.012. Meškanie len +9 minút.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/257684/
Dost sa popisalo o vozeni privesakov po Orave. Hlavne cez vikend, ale asi len v nedelu, jeden vlak poobede isiel 811+011+011. A cestujucich tam bolo dokopy asi 20. Cez leto som zazil, a casto sa to stava, ze nejake detiska idu na vylet do tabora a podobne, nasadnu do vlaku neraz aj 50ti a to sa cestuje vtedy. Samozrejme cestujucich ubuda a vynimkou nie je ani 181tka, niekedy, a to aj ja pamatam chodili vlaky aj 5 voznove. Kdyz jsem byl jeste maly kluk tak si matne spominam na 749 a 5 bixov. Takze sa netreba cudovat ze cestovna bicyklova rychlost na Oravke, ubytok cestujucich a super pripoje v Kralovanaoch sposobia ze sa to vsetko pomesti do jednej Bagety.