ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
ktoreho ministersky predseda Daladier podpisal Mnichovsku dohodu.
ten isty Daladier, ktory bol spolu s lordom Chamberlainom posraty z Hitlera. Obycajny zbabelec. A v rokoch 1940 na tuto posratost kruto doplatili.
ale taki Winston Churchil a Charles de Gaulle
ten isty Daladier, ktory bol spolu s lordom Chamberlainom posraty z Hitlera. Obycajny zbabelec. A v rokoch 1940 na tuto posratost kruto doplatili.
ale taki Winston Churchil a Charles de Gaulle
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335082/
Este ste zabudli rozobrat rezijne vyhody a preco skrachovalo minuly rok UIC.
Přilepy, len tak na okraj, dufam, ze mas na mysli to iste Francuzsko ktore bolo vyznamnym spojencom a ktoreho ministersky predseda Daladier podpisal Mnichovsku dohodu.
Přilepy, len tak na okraj, dufam, ze mas na mysli to iste Francuzsko ktore bolo vyznamnym spojencom a ktoreho ministersky predseda Daladier podpisal Mnichovsku dohodu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335081/
Ešte si zabudol spomenúť Štefánika.
nesmieme zabudnut na Alexandra Dubceka. Keby nas neprislo oslobodit 750 000 vojakov, mali by sme sa daleko lepsie. Ako zli imperialisticki pravicovi Rakusania, kam uz bratia Rusi v roku 1968 neprisli...
ja osobne som proti tomu aby tu vsetko kupili zahranicni investori, skratka zivotnym zaujmom statu by mala byt podpora domacich podnikatelov, aby sme len neboli babkami v rukach zahranickych kapitalistov
nesmieme zabudnut na Alexandra Dubceka. Keby nas neprislo oslobodit 750 000 vojakov, mali by sme sa daleko lepsie. Ako zli imperialisticki pravicovi Rakusania, kam uz bratia Rusi v roku 1968 neprisli...
ja osobne som proti tomu aby tu vsetko kupili zahranicni investori, skratka zivotnym zaujmom statu by mala byt podpora domacich podnikatelov, aby sme len neboli babkami v rukach zahranickych kapitalistov
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335080/
Francie byla přes úmrtí Štefánika (ostatně stoupence čechoslovakismu) významným partnerem Československa a bylo nám to platné jak mrtvému zimník.
Ale jak to souvisí s železniční nákladní dopravou obecně a zasahováním státu do ní zvláště, to nevím. Leda tak, že SNCF a její divize FRET jsou státní a současná francouzská vláda se netají ekonomickou a politickou podporou státních (a dokonce i soukromých národních) společností.
Ale jak to souvisí s železniční nákladní dopravou obecně a zasahováním státu do ní zvláště, to nevím. Leda tak, že SNCF a její divize FRET jsou státní a současná francouzská vláda se netají ekonomickou a politickou podporou státních (a dokonce i soukromých národních) společností.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335077/
Reagoval som na Zbyňka
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335074/
Ovšem existujú politici ako C-M-C ktorý to urobia bez zábran a ešte sa tým chvastajú.Inak nechcel som to napísať,lebo som si nebol istý ako je to s nemeckým a rakúskym Cargo ,tušil som že je stále v štátnych rukách,len som to nevedel iste a Brano len číha kedy napíšem nejakú nepresnosť.
Takže suma sumarum slovenské štátne podniky nie ,radšej nech ich majú nemecké štátne podniky.....
Aj keď nepopieram že v buducnosti tí velkí zhltnú malých,ale to nebude o schopnom podnikaní to bude o "žralokoch"..(ako príklad malý živnostník s dobrým obchodom prístupom atĎ musel zavrieť leba vedľa postavili supermarket))....
preto ja sa zastávam spojenia slovenského a českého Carga,ktoré by práve takýmto velkým spoločnostiam pokazilo kšeft.....
Ale na takýto kšeft sa radi ulakomia aj domáci....scenár sme mohli pozerať niekolko rokov.
Takže suma sumarum slovenské štátne podniky nie ,radšej nech ich majú nemecké štátne podniky.....
Aj keď nepopieram že v buducnosti tí velkí zhltnú malých,ale to nebude o schopnom podnikaní to bude o "žralokoch"..(ako príklad malý živnostník s dobrým obchodom prístupom atĎ musel zavrieť leba vedľa postavili supermarket))....
preto ja sa zastávam spojenia slovenského a českého Carga,ktoré by práve takýmto velkým spoločnostiam pokazilo kšeft.....
Ale na takýto kšeft sa radi ulakomia aj domáci....scenár sme mohli pozerať niekolko rokov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335073/
Ešte si zabudol spomenúť Štefánika.Keby tragicky nezahynul v mladom veku,určite by Slovensko bolo ekonomicky vyspelé,jeho významným partnerom by bolo Francúzsko.Mám v ruke úple novú prílohu mesačníka GrandExpres,ktorý sa o pár dní bezplatne dostane k cestujúcim.Príloha sa volá Evropské železnice 2009.Na každej strane je detailne predstavená železnica EU+Škandinávie.Cargo by som podľa tejto prílohy jednoznačne predal Švédom alebo Nórom.Sú to krajiny s vyspelou ekonomikou,nadpriemernými platmi a kde si človek nebojí nechať pred domom bicykel a podobne,lebo tu sa obyvatelia neokradávajú.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335072/
Národní identita a hrdost je věc pochopitelná, žádoucí, chválihodná - ale ne v doprovodu neustálého snižování hodnoty příslušníků vlastního národa. Stačí si přečíst všechny možné diskuse - "Chlievom na koľajniciach" počínaje a touto konče.
ak mam byt uprimny, som hrdy na svoju vlast a na jej ludi a tento nazor mi par (desiatok) debilov (v politike) nevyvrati. Ale teraz neviem, ci sa mam za to hanbit alebo nie
ak mam byt uprimny, som hrdy na svoju vlast a na jej ludi a tento nazor mi par (desiatok) debilov (v politike) nevyvrati. Ale teraz neviem, ci sa mam za to hanbit alebo nie
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335071/
Na počátku této už zase někam do bezbřehosti unikající diskuse byl státní finanční zásah směřující k ozdravení této společnosti.
Ty mé exkursy upozorňující na fakt, že nějvětšími hráči na evropském trhu nákladní železniční dopravy jsou společnosti státní, ne soukromé, souvisely právě s výše zmíněným dějem. Stát své společnosti padnout zkrátka nenechá.
Ty mé exkursy upozorňující na fakt, že nějvětšími hráči na evropském trhu nákladní železniční dopravy jsou společnosti státní, ne soukromé, souvisely právě s výše zmíněným dějem. Stát své společnosti padnout zkrátka nenechá.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335068/
Platím ďalej na armádu, ktorá je nám na dve veci, platím na políciu, ktorá nie je schopná udržať v krajine poriadok, platím na štátnu správu a jej úradníkov, ktorí, keď dačo potrebujem vybaviť, správajú sa arogantne a neraz aj kontraproduktívne...
Jednoznacny suhlas Rychle Eso Tomas
armada je nam nanic, treba ju zrusit, par tisic vojakov treba dat k policii, treba viacej policajtov v uliciach a mne vadit nebudu ked budu na uliciach v maskacoch a so samopalmi, treba zrusit zbytocne urady
nedavno ma poslali na okresny sud BA 1 pre vypis z obchodneho registra. Na sude nepredavaju kolky a tak som musel utekat cca 1km na najblizsiu postu. Ale asi budu ohrozene Maastrichtske kriteria a poruseny nemecky jadrovy kodex KTA1401, ked ich tam budu predavat. Je to chore co sa u nas robi
Jednoznacny suhlas Rychle Eso Tomas
armada je nam nanic, treba ju zrusit, par tisic vojakov treba dat k policii, treba viacej policajtov v uliciach a mne vadit nebudu ked budu na uliciach v maskacoch a so samopalmi, treba zrusit zbytocne urady
nedavno ma poslali na okresny sud BA 1 pre vypis z obchodneho registra. Na sude nepredavaju kolky a tak som musel utekat cca 1km na najblizsiu postu. Ale asi budu ohrozene Maastrichtske kriteria a poruseny nemecky jadrovy kodex KTA1401, ked ich tam budu predavat. Je to chore co sa u nas robi
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335066/
Národní identita a hrdost je věc pochopitelná, žádoucí, chválihodná - ale ne v doprovodu neustálého snižování hodnoty příslušníků vlastního národa. Stačí si přečíst všechny možné diskuse - "Chlievom na koľajniciach" počínaje a touto konče.
K tomu v novembri 1989 sme mali strngotat samopalmi, nie len klucmi bych poznamenal, že klíče měli všichni (byť jen krátkozrací, k nimž jsem já rozhodně nepatřil, jimi zvonili a navíc radostně), ale samopaly jen někteří. Naštěstí je nepoužili.
K tomu v novembri 1989 sme mali strngotat samopalmi, nie len klucmi bych poznamenal, že klíče měli všichni (byť jen krátkozrací, k nimž jsem já rozhodně nepatřil, jimi zvonili a navíc radostně), ale samopaly jen někteří. Naštěstí je nepoužili.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335065/
Zbynek
v Nemecku narozdiel od nas su manazeri statnych firiem plateni za vykon a nie za prislusnost k politickej strane a za krutenie sa v kresle za 2000E. A podla toho to aj tam tak vyzera
je netvrdim, ze stat sa musi zbavit celeho carga. Staci aby predal napr. 33% akcii a do vedenia sa dostali schopni manazeri ktori by dosiahli zisk pre seba a aj pre stat. Bez ohladu na to, ci ste volili Fica, Dzurindu aleboa j hocikoho ineho, pochopite, ze lepie je mat cast zo zisku ako znasat stratu
v Nemecku narozdiel od nas su manazeri statnych firiem plateni za vykon a nie za prislusnost k politickej strane a za krutenie sa v kresle za 2000E. A podla toho to aj tam tak vyzera
je netvrdim, ze stat sa musi zbavit celeho carga. Staci aby predal napr. 33% akcii a do vedenia sa dostali schopni manazeri ktori by dosiahli zisk pre seba a aj pre stat. Bez ohladu na to, ci ste volili Fica, Dzurindu aleboa j hocikoho ineho, pochopite, ze lepie je mat cast zo zisku ako znasat stratu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335062/
Je ovšem zajímavé, že v diskusi byly uváděny příklady fungujících nákladních dopravců výhradně ze sféry státní. A například státní DB se rozhlíží po Evropě, kde by jakého (vesměs soukromého) dopravce koupila: od Španělska, přes Velkou Británii až po třeba Polsko. Ostatně další velcí hráči na trhu železniční nákladní dopravy se chovají podobně - a všichni jsou státní. Takže ta liberální ekonomií zbožňovaná "privatizace" by byla nejspíš jen převedení na stát jiný.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335061/
jednoznacne Cargo sprivatizovat (aspon ciastocne) ale este predtym vytvorit podmienky na rozvoj a konkurenciu v zeleznicnej doprave
cargo, ZSSK a aj ZSR treba zefektivnit a dat ich zamestnancom poriadne platy, spocitat si kolko stoji 5rocna udrzba 40rocnej masiny a kolko stoji nova masina, zefektivnit dopravu, nie viezt za jednym rusnom 200t ale 1000t, zmenit nezmyselne predpisy, znizit poplatok za DC
inac pocul som, ze vraj MDPT pripravuje znizenie poplatku za DC ako dalsi krok k zachrane Carga
cargo, ZSSK a aj ZSR treba zefektivnit a dat ich zamestnancom poriadne platy, spocitat si kolko stoji 5rocna udrzba 40rocnej masiny a kolko stoji nova masina, zefektivnit dopravu, nie viezt za jednym rusnom 200t ale 1000t, zmenit nezmyselne predpisy, znizit poplatok za DC
inac pocul som, ze vraj MDPT pripravuje znizenie poplatku za DC ako dalsi krok k zachrane Carga
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335059/
yogi:
Hmmm... v podstate musím s mnohým súhlasiť. Lenže zas je to trochu jednostranné. Aj životaschopnejšie spoločnosti ako ZSSKC používajú staré a modernizované vozidlá, nevidím v tom až taký problém.
Myslím, že všetko je o ľuďoch. Nie je dobré alebo zlé zriadenie ale iba dobrí a zlí ľudia.
Tí poctiví budú na sebe pomaly pracovať ako v štátnej tak aj v súkromnej firme, lebo majú česť a svedomie.
Špekulanti budú zas vždy špekulovať, u štátu aj u súkromníka, resp. ak budú tými súkromníkmi oni.
Rýchlo sa nabaliť, nakradúť a zbohatnúť.
Kríza príde vtedy, keď je špekulantov toľko, že poctivci na nich nevládzu robiť. Fakt je, že aj u nás máme špekulantov odhora dole požehnane, či už spomeniem nebankovky, ale aj rôzne projekty typu ZFP, piliere...
Zbohatnúť rýchlejšie ako je to zdravé. Či už je to v kapitalizme, socializme; ekonomická recesia príde s nimi ruka v ruke v každom režime.
Či privatizovať... som povedal, že ani ja sa tomu nebránim, ak nevidím iné východisko.
No prv, než budem riešiť, za koľko predať koňa stojí za zodpovednú úvahu, prečo som sa dostal do stavu, že ho musím predať.
Dobre, dajme Cargu šancu za týchto podmienok:
-urýchlene zaveďme na diaľniciach a súbežných cestách 1.triedy primerane vysoke mýto, tlačme na bezpečnosť a ekológiu kamiónovej dopravy, prísne dodržovanie prestávok, predpisom, technického stavu vozidiel, dodržovanie technických a hmotnostných limitov...
-znížme poplatok za železničnú DC
-dajme Úradu pre reguláciu železničnej dopravy "do rúk" primerané páky- právomoci na dôkladnú a spravodlivú kontrolu aj SÚKROMNÝCH železničných dopravcov; dbajme na dodržiavanie kilometrických priebehov ich vozidiel medzi technickými prehliadkami a opravami, vyžadujme odpovedajúci technický stav, donúťme ich k svedomitému dodržiavaniu VŠETKÝCH predpisov ŽSR, k neprekračovaniu jazdných dôb, správnemu zaraďovaniu vozidilel vlaku a ich personálnemu obsadzovaniu, prinúťme ich k svedomitému vykonávaniu všetkých povinností pred odchodom vlaku z východzej stanice vrátane precízne vykonaných technických prehliadok a k správnemu vedeniu vlakovej dokumentácie, zaviažme ich k dodržiavaniu zákonom stanoveného pracovného času a predpísaného odpočinku rušňových čiat.
-alebo správme opak, osloboďme od všetkých prehnane komplikovaných a nezmyselných predpisov aj ZSSKC tým, že štát zmierni Zákon o dráhach a vyhlášku 250, ktoré železniciam aj samotnému Cargu v mnohom zväzujú ruky.
Súkromnice na väčšinnu uvedeného totiž z vysoka serú.
Ak aj za týchto spravodlivých a rovnocenných podmienok (ako vo vzťahu k súkromným železničným tak aj k cestným dopravcom) Cargo nepresvedčí, že je životaschopné a konkurencieschopné, tak ho bez najmenších výčitok v tom momente sprivatizujme; budem prvý za.
Hmmm... v podstate musím s mnohým súhlasiť. Lenže zas je to trochu jednostranné. Aj životaschopnejšie spoločnosti ako ZSSKC používajú staré a modernizované vozidlá, nevidím v tom až taký problém.
Myslím, že všetko je o ľuďoch. Nie je dobré alebo zlé zriadenie ale iba dobrí a zlí ľudia.
Tí poctiví budú na sebe pomaly pracovať ako v štátnej tak aj v súkromnej firme, lebo majú česť a svedomie.
Špekulanti budú zas vždy špekulovať, u štátu aj u súkromníka, resp. ak budú tými súkromníkmi oni.
Rýchlo sa nabaliť, nakradúť a zbohatnúť.
Kríza príde vtedy, keď je špekulantov toľko, že poctivci na nich nevládzu robiť. Fakt je, že aj u nás máme špekulantov odhora dole požehnane, či už spomeniem nebankovky, ale aj rôzne projekty typu ZFP, piliere...
Zbohatnúť rýchlejšie ako je to zdravé. Či už je to v kapitalizme, socializme; ekonomická recesia príde s nimi ruka v ruke v každom režime.
Či privatizovať... som povedal, že ani ja sa tomu nebránim, ak nevidím iné východisko.
No prv, než budem riešiť, za koľko predať koňa stojí za zodpovednú úvahu, prečo som sa dostal do stavu, že ho musím predať.
Dobre, dajme Cargu šancu za týchto podmienok:
-urýchlene zaveďme na diaľniciach a súbežných cestách 1.triedy primerane vysoke mýto, tlačme na bezpečnosť a ekológiu kamiónovej dopravy, prísne dodržovanie prestávok, predpisom, technického stavu vozidiel, dodržovanie technických a hmotnostných limitov...
-znížme poplatok za železničnú DC
-dajme Úradu pre reguláciu železničnej dopravy "do rúk" primerané páky- právomoci na dôkladnú a spravodlivú kontrolu aj SÚKROMNÝCH železničných dopravcov; dbajme na dodržiavanie kilometrických priebehov ich vozidiel medzi technickými prehliadkami a opravami, vyžadujme odpovedajúci technický stav, donúťme ich k svedomitému dodržiavaniu VŠETKÝCH predpisov ŽSR, k neprekračovaniu jazdných dôb, správnemu zaraďovaniu vozidilel vlaku a ich personálnemu obsadzovaniu, prinúťme ich k svedomitému vykonávaniu všetkých povinností pred odchodom vlaku z východzej stanice vrátane precízne vykonaných technických prehliadok a k správnemu vedeniu vlakovej dokumentácie, zaviažme ich k dodržiavaniu zákonom stanoveného pracovného času a predpísaného odpočinku rušňových čiat.
-alebo správme opak, osloboďme od všetkých prehnane komplikovaných a nezmyselných predpisov aj ZSSKC tým, že štát zmierni Zákon o dráhach a vyhlášku 250, ktoré železniciam aj samotnému Cargu v mnohom zväzujú ruky.
Súkromnice na väčšinnu uvedeného totiž z vysoka serú.
Ak aj za týchto spravodlivých a rovnocenných podmienok (ako vo vzťahu k súkromným železničným tak aj k cestným dopravcom) Cargo nepresvedčí, že je životaschopné a konkurencieschopné, tak ho bez najmenších výčitok v tom momente sprivatizujme; budem prvý za.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335039/
yogi:
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335027/
Či sa to niekomu páči,alebo nie je na jednej strane veľmi zaujímavé,že štát/MDPT/ ako 100%vlastník,chce firme pomôcť i keď môj názor je,že až príliš vysokou sumou,lebo určite sa to týka zamestnanosti,odvodov,profesijného rastu a pod.,na druhej strane či si takúto pomoc zaslúži ZSSK CARGO,dôvodov je viac ako dosť,pri akýchkoľvek ohlasoch vtedy snívajúcich nápadoch a plánovanom spojení s ČD CARGO,podľa tabuliek výnosov článkov a neviem čoho bola ZSSK CARGO asi snáď najlepšou firmou na svete,ani nie po roku potrebuje viac ako 4MILIARDY?!?ZAUJiMAVE .Kde sú potom peniaze za odpredané lokomotívy,kde sú potom peniaze za cisternové vozy,kde sú peniaze za energiu a usporených zamestnancov pri rušení diep a je úplne jedno či rušňových alebo vozových,kde sú peniaze za prenajaté lokomotívy v inom štáte dokonca súkromnému dopravcovi,kde sú peniaze za prenájom vozňov,kde sú peniaze vraj za výhodne predaných 886vozňových jednotiek-pritom ZSSK CARGO platí nájom za vlastné(!)vozňové jednotky ,ako to,že proklamovanými rekonštrukciami sú náklady za mesiac vyššie/773,736,756-tiež za tie prachy je len šrot/,ako je možné,že taký kolos nemá záujem o moderné HDV,VOZNE,TECHNIKU,ak si niekto myslí,že nastriekaný voz,je nový je na omyle to bude skôr voz z roku 1956a to už bol u SBB na odpis,dvojoosové vozne(!)na kontejnerovú dopravu.Ako je možné,že CARGO má na šialene drahý nájom budovy a vlastný majetok ponúka do prenájmu za korunu/samozrejme ako komu/.Ono celé je to otom,že na železnici to stojí úplne za Je to jedno či je to ŽSR ZSSK SLOVENSKO alebo ZSSK CARGO-prvý majú drahú infraštruktúru v dezolátnom stave o a službách ani nehovovoriac,druhý nie sú schopný dosť zamestancov medzi krajmi ráno na šiestu do práce a po dvadsiatej druhej z práce,a tretí tým,že podnikajú v nákladnej železničnej doprave sú uplne v riti-percentuálne súkromný dopravcovia prepravili/ato všetci asi 4.2%percenta z celkového podielu v SR/,asi najlepšie je pre CARGO začať tým,že 01.04.2009celá Drieňová dá výpoveď vrátane tých stredných manažmentov ktorý majú z cargáckich peňazí vily/ČnT,Vys.Tatry a pod/a úplne skvélé by bolo keby sa na CARGU prestali nabaľovať všetky politické strany/SMER SDKU HZDS SNS a KDH si zo železníc asi doprialo najviac/a majitelia ŽOS-iek bysi mali uvedomiť,že dopravca nie je dojná krava za nulovú kvalitu.Ešte si tak rypnem,koľko do štátu počas krízy prispela cirkev ktorá sa má ako prasa v žite a za majetky neodvádza dane a pritom predstavený majú miliardy na osobných účtoch.Čo už SLOVENSKO
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/335025/
Jinak řečeno - Splinťo brzdi, nebo zapojím Z-cleaner.