Elektrifikácia tratí na Slovensku
Aky je vás názor o tom ze kedy budú hlavné trati elektrifikované na Slovensku?Teraz mozete pocut ze elektrifikajú trat medzi Zvolenom a Banskou Bystricou kedy to bude hotové?A trat 160 Zvolen Filakovo ked elektrifikujú kde bude diesel?Ja tesím ze elektrifikujú.Ale len do Filakova bude elektrifikovaná.Podla mna je to hloupost cely trat musia elektrifikovat.A este jedna otázka ked elektrifikujú trate diesele predajú do Kuba alebo niekde?A budeme na to mat dostatok rusna?
Podradené diskusné témy
Linkman: Pises trate (teda viacero) a uviedol si jednu. Je toho viac, co by si rad videl pod elektrikou?
Ak raz budu elektrifikovat trat Trencin - Chynorany, tak to pod elektrikou bude uz aj trat NZ - Prievidza. Predsa len, ma vyssiu kategoriu, ako TN - CH.
Ak raz budu elektrifikovat trat Trencin - Chynorany, tak to pod elektrikou bude uz aj trat NZ - Prievidza. Predsa len, ma vyssiu kategoriu, ako TN - CH.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/126186/
ad lostrail & Jano:
Diskutujete pěkně, ale možná neúčinně. Kdyby se to objevilo v diskusi o našich stránkách, tak si toho admini spíš všimnou. Nebo jim napište.
Vzhledem k tomu, že jsem se na tvorbě reorganizace podílel, tak vám mohu jen říci:
Původní návrh byl na sloučení duplicitních nebo blízkých témat - teprve při technickém řešení se přišlo na problém, co vlastně se staršími příspěvky. Ona podřadná témata jsou jakýsi kompromis mezi logikou a technikou.
Pokud jde o nebezpečí pokračujícího nepořádku, tak to je ošetřeno tím, že každé nově založené téma se objeví automaticky ve všeobecné diskusi a pověřený admin následně rozhodne, co s ním - kam je zařadí, podřadí nebo je smaže.
Podněty na výhodnější uspořádání nepište do diskuse (není to účinné), ale třeba v interní poště na adresu MAYO nebo m@jo!
Diskutujete pěkně, ale možná neúčinně. Kdyby se to objevilo v diskusi o našich stránkách, tak si toho admini spíš všimnou. Nebo jim napište.
Vzhledem k tomu, že jsem se na tvorbě reorganizace podílel, tak vám mohu jen říci:
Původní návrh byl na sloučení duplicitních nebo blízkých témat - teprve při technickém řešení se přišlo na problém, co vlastně se staršími příspěvky. Ona podřadná témata jsou jakýsi kompromis mezi logikou a technikou.
Pokud jde o nebezpečí pokračujícího nepořádku, tak to je ošetřeno tím, že každé nově založené téma se objeví automaticky ve všeobecné diskusi a pověřený admin následně rozhodne, co s ním - kam je zařadí, podřadí nebo je smaže.
Podněty na výhodnější uspořádání nepište do diskuse (není to účinné), ale třeba v interní poště na adresu MAYO nebo m@jo!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/121550/
Jano: Ale ako pridu potom podtemy do praveho stlpceka???? Nijako.
Aj toto sa da spravit, ale tam uz treba dost rypnut do ziveho. Som za rovnopravnost tem v pravom stlpceku, ale takto:
1. Nebudu sa pridavat "netucne" materske temy, ked bol prispevok pridany do podtemy a nadradena tema sa objavi hore.
2. Budu sa pridavat tucne podtemy, do ktorych bol pridany aktualny prispevok.
Aj toto sa da spravit, ale tam uz treba dost rypnut do ziveho. Som za rovnopravnost tem v pravom stlpceku, ale takto:
1. Nebudu sa pridavat "netucne" materske temy, ked bol prispevok pridany do podtemy a nadradena tema sa objavi hore.
2. Budu sa pridavat tucne podtemy, do ktorych bol pridany aktualny prispevok.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/121545/
Jano: Tak ich oznacis nejako inac, ale predsa potom podtemy stracaju akykolvek vyznam. Ak je v nich nieco nove, nie je nijaky sposob, ako sa to mozes dozvediet.
Su schovane pod velkou materskou temou. A ak do tej nikto neprispieva, tak nie je mozne zistit, ci je nieco nove v podtemach.
To povedie k tomu, ze:
a.) niekto zalozi novu temu s podobnym nazvom a bude sa to znova cele prasit a prasit.
b.) Ked prida prispevok do podtemy, zaroven prida prispevok aj do materskej temy, akoze "Kukni sem....", co tiez cistote velmi neprospieva.
Dalo by sa to tak, ze hlavna tema by sa presunula nahor, medzi aktualne, ale by nebola tucna. Tucne by bolo cislo pri podteme (mozno nove, pridane, s poctom prispevkov)... alebo potom inak "vyfarbit" nazov temy....
Zaroven vnutri v hlavnej teme by bol tucny ten nazov podtemy, ktora ma aktualny prispevok, pricom by bolo mozne vedla neho umiestnit datum tohto prispevku.
Su schovane pod velkou materskou temou. A ak do tej nikto neprispieva, tak nie je mozne zistit, ci je nieco nove v podtemach.
To povedie k tomu, ze:
a.) niekto zalozi novu temu s podobnym nazvom a bude sa to znova cele prasit a prasit.
b.) Ked prida prispevok do podtemy, zaroven prida prispevok aj do materskej temy, akoze "Kukni sem....", co tiez cistote velmi neprospieva.
Dalo by sa to tak, ze hlavna tema by sa presunula nahor, medzi aktualne, ale by nebola tucna. Tucne by bolo cislo pri podteme (mozno nove, pridane, s poctom prispevkov)... alebo potom inak "vyfarbit" nazov temy....
Zaroven vnutri v hlavnej teme by bol tucny ten nazov podtemy, ktora ma aktualny prispevok, pricom by bolo mozne vedla neho umiestnit datum tohto prispevku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/121541/
lostrail: nadtéma sa vytuční, len ak pribudne nový príspevok priamo v nej... ak pribudne v podtéme, to sa na nadtéme nijako neprejaví... výsledkom je, že keď sme diskutovali v podtéme Ele. ZV-BB, hlavná Elektrifikácia bola v zozname tém niekde na spodku...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/121305/
elektrfikovaných tratí a najmä nutnosť sťahovania zberačov pri jazde neutrálnym poľom vysvetľuje odborný článok http://www.k-report.net/clanek-Z151.htm . Dúfajme, že bude aj naznačené pokračovanie !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/120459/
Lenze popri tom som videl aj navrh vysokorychlostnej trate zaustenej odkialsi zo Sale, okolo Dusla, cez Cabaj-Capor, do Nitry. Myslim, ze tato trat by mala vacsie opodstatnenie a predstavovala by mensiu okluku. O tom sa uz nikde nepise?
Lebo vobec trat c.141 a ten kusok c.140 do Nitry je vymyslena ako skrabat sa cez hlavu a vsetkych "Nitra positive", co poznam, chodia zltym expresom...
Ze preco?
Cena studentskeho listka na zaklade predlozenia AKEHOKOLVEK dokladu o tom, ze je student: 50 Sk.
Cestovny cas: cca hodina a pol
A teraz vlak:
Cena studentskeho listka (je potrebne absolvovat je.acku stanica-skola, skola-stanica, aktivovat cipovku, aj tak hrozi riziko, ze nebude akceptovana citacim zariadenim - stalo sa to kolegovi, bol som pritom, musel doplatit do celej ceny + 70Sk, pritom on vobec nebol chyba, kedze sme boli na fakulte cipovku aktivovat naraz) - 66Sk (+20Sk, ak ide o "rychlik").
Cestovny cas: 2:10h
S cenami a zamestnancami ZSSK, ktori potrebuju mozgodisk, nic neurobime, ale cestovny cas sa da skratit. Mam vyskusane na vlastnom aute, ze cesta Trnovec Nad Vahom - Nitra trva priemernou rychlostou 70km/h cca 25 minut.
Takze, ked uvazime nasledovne casy a rychlosti:
Usek BA - Sala:
R811 Horehronec: cestovny cas: 43 minut. Priemerna rychlost: cca 90km/h, vzdialenost 60km.
Usek Sala - Nitra
Autobus ide cez Trnovec Nad Vahom, t.j. nie priamo
Vzdialenost: 30km (cestovny cas busom: 55 minut, ten ale nie je podstatny, lebo to stoji pri kazdej vacsej kope sena)
Ak uvazime, ze medzi Salou a Nitrou nie je nic, co by stalo za co i len pribrzdenie pre rychlik, ratajme spolu:
Priemerna rychlost (pouzijeme z predosleho prikladu): 90km/h (pricom tu urcite bude vyssia, Horehronec na svojej ceste stoji este na BA-Vinohrady a v Galante)
Vzdialenost: 30km
Cestovny cas: cca 20 minut
Celkovy cas: 1 hodina
V skutocnosti, ak tato trat bude koridorova (co je v Koncepcii Rozvoja uvedene, max. rychlost ma byt 160km/h), t.j. pri nasadeni modernych HDV bude mozne vyvinut, nech nezerem, 140km/h, aj na useku medzi Sladkovicovom a Galantou, potom sa cestovny cas skrati asi na 40 minut.
Viem, ze tu boli navrhy tahat trat aj zo Serede, ako napojenie trate z Trnavy, bolo by to lacnejsie, no zrejme Nitra ma priority pospajat ine mesta spolu sama so sebou a kedze posledne dva roky sa tam nejako pohybujem, je mi jasne, KTO SYSTEM TOKY VYMYSLEL....