Dopravná politika Slovenskej republiky
Už veľa dní diskutujeme o perspektívach železničnej dopravy na Slovensku na stránkach MÁV. Dovolil som si založiť novú tému, preto, aby sme sa mohli sústrediť na podstatné - akú máme predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať o 10 - 15 rokov.
Na úvod pár poznámok. O budúcnosti železníc na Slovensku predovšetkým rozhodne:
Či vo vedení slovenských železničných spoločností budú mať manažmenty víziu, čo chcú dosiahnuť, či budú mať predstavu, aké by mali byť slovenské železnice v horizonte 10 - 15 rokov. Či sa nájde dostatok osobností, ktoré dokážu silou argumentov získavať podporu odborných i politických kruhov, podnikateľov ale aj verejnosti. Či sa nájde politická strana, ktorá bude mať vo svojom programe reálnu podporu modernizácie a rozvoja železníc, aby dosiahli európsku úroveň. Či sa myslenie manažmentov bude uberať v negatívnej rovine obmedzovania osobnej dopravy alebo v rovine pozitívneho myslenia a expanzie. Či Slovensko, bude mať záujem o železnicu a ak áno, o akú železnicu. V neposlednom rade rozhodne aj postoj železničiarov na všetkých postoch. Aj tento web vytvára určitú mienku o železnici. Denne ho čítajú stovky ľudí.
Akú máte predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať v rokoch 2010 - 2020?
Podradené diskusné témy
Nie, ja si na toto zvyknúť nechcem a budem naďalej protestovať. Treba hľadať riešenie a motivovať kamionistov na jazdu po dialniciach/rýchlostných cestách. Ako jedno z riešení vidím práve spoplatnenie tých vedľajších. Nehrozí motivovanie jazdiť po 2. či 3. triede, pretože ak aj bude lacnejšia čo sa týka mýta, v konečnom dôsledku bude nevýhodnejšia, čo sa týka potrebnej trakčnej energie.
A hlavne nech dodržujú rýchlostné obmedzenia a nejazdili cez obce 90km/h. Kde sú dopraváci? Ja som ich už mimo svojich stabilných "cashovacích" miest nevidel ani nepamätám.
uvidíme čo povie o mesiac ked prídu poradcovia z automobilovej lobby,čo z toho zostane.....UNAS už blačia a istotne to len tak nenechajú...tak som zvedavý či si pán minister opäť nenase....do úst.
ešte som sa pobavil ako Policia zhltne každú výhovorku kamionistu a že si jeho tvrdenia nedokáže overiť.....
Nie ze by som s tym teda suhlasil...
k vám asi teda nedorazilo správanie policajtov z našich končín ... mám zdroj odkiaľ viem kde sa meriava atď. v mojom okolí a vôbec sú to neni staré zaužívané miesta. Bohužiaľ ale kamionisti pokiaľ budú podporovaný firmami v porušovaní predpisov tak ich žiadna pokuta neodradí. Iba ak táto časť z novely cestného zákona "Kto sa počas 12 mesiacov dopustí troch závažných priestupkov, pri ktorých dostane pokutu aspoň 60 eur, bude musieť absolvovať doškoľovací kurz v autoškole."