Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
A medializovat v TV!!! Nech si vsetci vsimnu....
Ideme s odvoznou súpravou od čističky. Nárazniky už na kraji priecestia, na priecesti chlap, čo zastavuje autá, pred prejazdom ceduľa "Pozor, prechádzate stavbou, zabezpečovacie zariadenie mimo činnosť" + "Stoj, daj prednosť v jazde". A nepriek tomu to tam ešte švihol borec s osmikolou...
Keď sa nájde správny blbec, tak to tam švihne aj z mostu...
Treba robiť nadjazdy aj na komunikáciach typu "Polomka"? Aký je rozdiel, či to tam švihne v 160 pri Studénke alebo v 140 na Kysuciach?
Samozrejem, mimoúrovňové kríženia sú v prospech bezpečnosti, bez debaty. Ale všetko je to o pomere riziko/náklady/škoda... Ako som písal inde, je to o prioritách a treba nad tým aj rozmýšľať...
- koľko máme vlakov vyššej kvality, ktoré môžu ísť po prejazdných koľajach a koľko je staníc, kde kvôli miestnym pomerom netreba obmedzovať 160-ku? pár párov
- koľko máme ostatných vlakov, ktoré v staniciach zastavujú, tzn. že kilometer, niekde dva musia ísť už 80 (alebo menej) v obvode výhybiek a na odchode dtto a na zvyšných necelých 20 km medzi zastavovaním sa 160 ťažko dá a ekonomicky absolútne neoplatí? drvivú väčšinu
- navyše sa v medziľahlých staniciach týmto drasticky znížil počet nástupištných hrán a v spojení s redukovanými jednoduchými spojkami na zhlaviach to bude pri výlukách riadne tóčo - to sa zase niektorí zavzdušnia v iných DF o neschopnosti výpravcov, dispečerov ....
http://ekonomika.idnes.cz/v-cesku-pribyvaji-dalsi-protihlukove-steny-fe8-/eko-doprava.aspx?c=A150716_161516_eko-doprava_suj
P.S.Opotrebenie je špecifikom každého daného úseku ale je to tak ako píše D.C.
P.S.2 Pri tvojich skúsenostiach si myslím, že to vieš, iba skúšaš diskusiu :)
Len, aby si ho potom pri tych +30 nestrhol zberacom....
Event. na jednosmernej trakcii pri tazkom naklade hore kopcom....
Ja som nepísal svoj názor, ja som popisoval fakty. Naviac, čo sa týka opotrebenia troleja, podporené výňatkom z predpisu. A to hádam za názor považovať nemožno...
To hádam nie! Načo by tam potom boli?
Závažia napínajú cez kladky trolejové vedenie.
Ak sa vodiče zohrejú, tak závažia klesnú aj o meter a naopak, ak sa veľmi schladia, tak stúpnu aj o meter, podľa toho, o koľko sa vplyvom teplotnej rozťažnosti roztiahne alebo skráti trolejové vedenie...
S postupným opotrebením troleja sa znižuje ťah v troleji odoberaním závaží... Trolej sa vymieňa, až keď opotrebenie dosiahne 20 až 25%.
Príslušný predpis:
Závažia sa zvyknú skôr uberať, ak sa dosiahne určitý stupeň opotrebenia troleja...
-neni som znaly tech. noriem pre TV, ale niekedy tu padlo info, ze to TV staci (treba) viac "nasponovat" teda prihodit neake to betonove zavazicko. ak trepem (a predstavujem si to ako Hurvinek valku) spokojne ma opravte.
- snehova fujavica (na useku ZA-PP-KE ojedinela ale vysoko pravdepodobna behom zimy), koli vyhybkam
- nutnost neaku (polo) zdochlinu odpratat kym pride "odtah"
- potreba "odparkovat" tratovakov a ich "fidlatka"
-.........
nech ma moznost dispecer moznost znizit vlakom rychlost aj po priamej (teda okolo cakajucich).
lepsie 5 krat do roka ist na nastupiste o kolaj dalej ako sa divat z Euro-bezpecneho nastupita 1/2 hodiny na vlak pred vchodovym, lebo vyhybka nedolahla koli snehu (El. poruche).