Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Po debatach, co som tu cital, som bol sice ciastocne pripraveny, ale zrazka s realitou je ine, ako o comsi citat.
Ktory slabomyselny projektant a este slabomyselnejsi zodpovedny pan za ZSR mu to schvalil, ze ten podchod je pomaly na Dubnickom zhlavi?
Zavesit za g..e do prievanu, na tyzden zavriet na pranier pred Klemensovu je malo. Tak zhovadit pristup ku vlakom dokaze skutocne niekto, kto nema mozog.
Dotycnych panov by som odsudil na dosmrtne nutene pouzivanie ich diela niekolkokrat denne. Aby boli nuteni presadat od prveho vozna smer Bratislava do posledneho vozna smer Zilina a naopak.
vybrata kolaj je v tom useku kde bola este stara kolaj, potom je kusok tej novej co prerabali pri stavbe dialnice, ta cast nie je vybrata a potom bude prelozka. Takze z toho useku co sa robil pred cca 9 rokmi ostane (ak vobec) len cast, lebo v tom useku bude prelozka.
Prečo sa teda znova prerába ? Alebo vtedy zavádzali ???
Nuz, tak si asi nepouzil na svojich potulkach trat Mattstetten–Rothrist.
Ale opat je to trat na 200km/h a nie VRT podla sucasnej definicie.
https://de.wikipedia.org/wiki/Neubaustrecke_Mattstetten%E2%80%93Rothrist
A kde si vzal tento blud?
Kde satavju daco take a z Tebou menovaneho dovodu???????
Rad by som sa tam siel pozriet.
------------------------------------------------------------------
Apropos, ak mas na mysli nakladny obchvat St. Polten, ktory vedie paralelne s dialnicou A1, tak si na omyle ako Brno.
Ten sa tam stavia preto, aby naklady nejazdili cez St. Polten a aby sa nemotkali osobnej doprave do cesty.
Inak je cely westbahn, stary aj novy, povazovany za stvorkolajnu trat.
Robia to, podla mna mudro, nakolko maju pri vylukach k dispozicii dostatocnu kapacitu a operativne pustaju vlaky po starej i novej trati.
A v pripade vozidiel z poruchou ETCS vlak presmeruju na staru trat a ide sa dalej. (S meskanim, ale predsa sa ide.)
A v plane je po prechodnej dobe z novostavieb odstranit bodovy zabezpecovac uplne.
Aprops, stary westbahn uz kapacitne ani rychlostne nevyhovoval. Navyse kopcom cez Wienerwald bola iba 80km/h. Holt, stavali novy trat a ked uz novu, tak rychlejsiu. Detto ostatne useky, kde su novostavby (nie su klasifikovane ako VRT ale ako hochleistungsstrecke ).
Jednak su novostavby bez velkych stupani/klesani, cim odpadaju priprahy a postrky, takze sa setri, u rychlikov sa kratia jazdne doby.
IC na 160km/h versus RJ na 230km/h znamena na trati do Innsbrucku hodinovu usporu. (Aj ked v useku Attnang - Kufstein sa to motka 100-120km/h...)
Ktory vlak si ako cestujuci vyberiem?
Svajciari maju rychlu (opat nie VRT) trat medzi Zurichom a Bernom, no nemam tu zrovna zeleznicny atlas Svajciarska, aby som don nazrel, ale ak to chcete vediet presne, tak neskor nazriem.
Je dost zaujimave, ze aj v takej malej krajine kladu doraz na rychlost.
Uz pred vyse 20 rokmi ma vo Svajci udivovali kolajove spojky so stihlymi vyhybkami na 80km/h. Co mam povedat na nasich obligatnych 40km/h?
A ked sme pri tom, na svajciarskych uzkych (RhB, MGB, ZB - 1000mm) existuju useky s rychlostami 90-100km/h.
"Robiť to koli tomu, aby to možno niekedy niečo využilo je blbosť." RJ by to bol schopny sa toho chytiti, uz len koli reklame aby bol rychlejsi ako "bezny praci prasok". A na trase do Pesti take supravy realne budu jazdit
už neviem ako presne sa vyjadril generálny riaditeľ ZSSK na adresu IC vlakov, že sú pre nich nerentabilne alebo stratové? Nevie si predstaviť ako ešte Regiojet dokáže prevádzkovať IC vlaky
Načo by kupovali 380- ky?
Berlin hbf tief postavili pod Sprevou. Da sa to. Len by to stalo viac penazi a niekto by sa menej nabalil.
Su aj nadchody. A mozno by to vyslo lacnejsie....
Lenze sme na Slovensku....