Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Kysucký koridor dokončenie stále chýba, a Kúty-BA-Štúrovo asi tiež nič.
Hej, ten sukromnik sa uz dostal so svojimi planmi co ceskych rozhlasov. Dnes som si to vypocul. Akurat som zvedavy, cim tie IC chce jazdit...
Ale ako je teda možné, že ETCS majú gorily? Za čo sa kupujú NOV? Za čo sa robia reko MOV, 361, ...? Kto to zaplatil? ZSSK zo svojich vnútorných zdrojov? Aké by boli tie zdroje, keby im štát nesanoval stratu?
Ja nie som ekonóm a nerozumiem týmto čachrom, ale rozum mi vraví, že jedine štát ako ich jediný akcionár je zodpovedný za ich rozvoj, vrátane investícií do hnuteľného majetku...
1) bezpečnosť - pokiaľ na trať s ETCS nepustím novú/reko mašinu bez ETCS koli bezpečnsti bez ohľadu na to, akou rýchlosťou bude jazdiť (trebárs náklady a je jedno či ZSCS abo súkromník), tak potom by som novú/reko mašinu nemal pustiť ani na trať s AB, ak nemá LVZ.
2) rýchlosť - legislatívna podmienka prenosu návestí je stále nad 120.
Toto je to, čo by sme mali rozlišovať, hoci to spolu úzko súvisí.
Pretože ZSCS = štátna firma
Pretože ŽSR = štátna firma
a keď sa kúpia nové
Keď by teda podľa Teba nemal tie rušne kupovať štát, tak ostáva súkromník. Lenže štát sa netvári, že by išiel "dať" súkromníkovi IC a 6xx vlaky. Tak kto iný, ak nie štát, má tie nové rušne s ETCS nakúpiť??? A kedy ich kúpi? Na svatého Dindi?
alebo sa zmodernizujú na nový rad ako 361
Súhlasím. Ale keby ho aj na krásne mali, tak koľko rokov uplynulo od doby, kedy sa ETCS spustilo? A má ZSSK garantované súpravy na výkonoch 361 aby sa to ETCS mohlo naplno využiť?
Normálne mám pocit (nie je to ďaleko presvedčenia), že celá železnica je na SVK tomu štátu iba na príťaž, také nechcené dieťa, s ktorým nikto nevie, čo si počať, nikto ho síce nechce zahubiť, ale vychovať ho, dať mu poriadne najesť a zaodieť ho, to už nie... Šak ono sa svetom nejak pretlčie. A potom sa mi niekto diví, že frflem...