Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Vďaka za link. Uniká mi zmysel podchodu v kilometri 335. Jednak hneď vedľa bude most ponad trať, stačí ho rozšíriť o chodník a potom pešiaci do Tepličky určite nepôjdu takou zachádzkou, ale pekne po starom okolo (zatiaľ) existujúcej zastávky Teplička n/V. Neodradila ich stavba zriaďovacej stanice a ani následná prevádzka na nej. Zrušenie priecestia na hlavnej trati ich tiež neodradí. Holt je to najkratšia spojnica v línii most pri vodnom diele - dedina. Ak stavať podchod, tak práve tu.
http://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/zsr-dostavba-zriadovacej-stanice-zilina-teplicka-nadvazujucej-zeleznic
mne osobne tam vadi, ze vlecka pre KIA motors bude stale zaustena do hlavnej trate a ze sa nejako nevyuzije moznost/potencial vozit ludi na stanicu v teplicke pre KIA a jej dodavatelov, vyuzit podchod pod cestu ..
tak isto tie prelozky ciest su take docela divoke a viac sa prihliada na neexistujuce obchodne centrum, ktore bohvie ci sa vobec postavi, ako na realne potreby ..
Takéto premakané zhlavie sa tam už asi nikdy nepodarí napodobniť.
To miesto na odstavovanie súprav je dosť stiesnené na dnešné potreby nových vozňov - voda,fekal,temperovanie,myčka a pod.Omnoho lepšie by bolo vybudovať odstavnú stanicu a celú základňu pre ZSSK v priestoroch dnešnej zriaďovačky.
A k Tepličke sa odmietam akokoľvek vyjadriť lebo také neslušné slová nepoužívam.
odstavné - hej kolaje budú, ale celú súprvu bude treba vytiahnúť a zatlačiť - blokujem zhlavie
priebežné koľaje budú asi pre náklady - ak to bude celé zastrešené, tak zvuková kulisa bude úchvatná
V prípade mimoriadnosti to vyjazdiť cez celý uzol bude, s ohladom na kargo, umenie. Kde budú traťováci? V Tepličke sa im nič nepostavilo a zriaďovačka s osobnou sa zrušia...
Ale havne to kargo. Od BA po ZA jediná normálna stanica je v Trnave, inak len pár kolají kam rozumne uhnúť/odstaviť Pn. Pred žilinou jedine v čadci, púchove (obmedzene) a vrútkach. Ak sa stane prúser v žiline samotnej, tak to proste bude stáť. Toto ozaj nikto nevidí? Abo nechce vidieť? Abo čo mi uniklo, že toto je to pravé orechové?
Ad modernizácia ŽST Žilina:
Na tom plániku to dobre nevidno, ale má tam byť aj spolu 8 koľají na odstavovanie súprav a správkových vozňov.
S posunom Cargo sa v modernizobvanej Žiline nepočíta, všetko sa bude robiť v Tepličke (v rámci nej sa má kompletne modernizovať tranzitná skupina a nanovo sa prestavá napojenie od Varína).
A tá mapka modernizovanej Žiliny je z decembra 2012.
362.001: Áno, medzirkužie by tam bolo logickejšie, dnes sa to snáď už tak aj robí ...
Cez bujanovský tunel som šiel proti správnemu, vchodové do Margecian návestilo očakávaj 40. oddiel predním kódoval žltú, zatiaľ v poriadku.
Po prejdení vchodového som ešte rezal ďalej 90, nakoľko som meškal. Lenže milé VZ odrazu rozsvietilo červenú.. Nuž teda.. bez ohľadu na to, čo bolo na vchode, začal som brzdiť intenzívnejšie, aby som pri cestovom na konci zábrzdnej vzdialenosti mohol zastaviť.. ak by šlo o padák a pod.. Lenže v tom sa mi vynorilo cestové návestidlo uprostred tejto zábrzdnej vzdialenosti, ktoré kedysi krylo jaklovskú spojku. pred tebou hlavné návestidlo na 250 metrov, na opakovači červená.. no čo by si robil? Ano presne šváác ju tam! iba iskry lietali. Keď som k tomuto návestidlu dobrzďoval, tam svietila ona ominózna biela s blikajúcou žltou, čož bolo úplne v poriadku. Od tohto návestidla už chytilo pekne - medzikružie, na ďalšom cestovom 40 a voľno.
A teda, nevedeli asi zakódovať "opakovanú očakávačku", nuž ju zakódovali červenou.
Podľa väčšiny vás úplne logické, dať tam prvý vhodný považlivejší znak.. ale čo to porobí s obsluhou vehikla ktorý si do takéhoto oddielu vbehne len s tými najčistejšími myšlienkami..
Preto som za tie medzikružia, predíde sa tým podobným šokom. Viem o čom píšem, nepodceňujte názory a pripomienky obsluhy. Aj tu malo byť radšej medzikružie, bolo by to skôr OK..
Pre prípad výpadku kódu v princípe "stačí" postupovať ako po prejdení výstrahy, teda tak, že ak mi kód vypadne presne od jedného návestidla, aby na najbližšom návestidle som očakával zákaz jazdy (ak by vypadla z prenosu práve tá červená).
Lenže pre prípady, keby došlo k náhlej závade - lomu koľajnice, vstupu iného vozidla do oddielu a jeho možnému postupu proti pohybu vlaku treba čo najskôr upraviť jazdu rozhľadovým pomerom, teda v rámci možností na dráhe kratšej ako je zábrzdná vzdialenosť.