Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
AD Vrútky - smozrejme som myslel, že sa do nich niečo musí naliať. Doležité je, že sú tam koľaje, kde sa bude mocť niečo poriešiť (napr. druhutné triedenie smer Košice/Zvolen)
P.S. - bol tam KOMPAS 2, jediný KOMPAS na SVK
AD posun trhnutím - na čo? Šak pekne zatláčajú. A jazyk do odbočky na prvej výhybke (od odchodovej skupiny) už bol opravovaný ...
Pretože vždy keď sa niekde zaplo nejaké takéto zariadenie, tak toho mal každý plnú hubu, ale akonáhle mal dotyčný možnosť po nejakej dobe napr. vytiahnuť papierový DD miesto elektronického, alebo nedajbože riadiť stanicu z panelu núdzových obslúh (kde pôvodné ZZ v stanici boli kľúče), to dochádzalo pomaly aj na modlitby.
tratovak: Na to, kde budete odstavovať si si odpovedal sám tou vetou o chýbajúcich spojkách ... čárymáry fuk, a zrazu budete mať kde odstaviť čokoľvek, čo budete chcieť
Matias: ŽSR sa už možno vzhliadajú v konci kusových zásielok a ich nahradení kombinovanou dopravou s kontajnerexpresmi napevno namaľovanými do grafikonu, so sledovaním meškania a náležitosťami turnusovanými rovnako ako v osobnej doprave ...
ono od zeleného stola sa veľmi dobre rozhoduje o veciach o ktorých nemám ani len predstavu. o tom je celý tento projekt. je to nejaký návrh bez znalostí pomerov a potreby prevádzky. však MY vymyslíme, MY postavíme a VY si tam trhajte vlasy.
žilina je už dnes dosť úzky lievik nielen pre nákladnú ale aj osobnú dopravu. stačí jedna dve mimoriadnosti, prípadne väčšie meškania vlakov a už sa ten prietok spomaľuje. po realizácii tohto návrhu sa spomalí ešte viac.
Ono nie len že nebude treba traťovákov, ale nechcem si predstaviť keď o xy rokov príde na "lepšiu" údržbu a začnú výluky (čistička, výmena roštu, ...). Veď v medziľahlých staniciach ani nie je kam odstaviť mechanizáciu a chýbajúce spojky... Asi sa počíta s technológiami o ktrých sa nám teraz ani nesníva
haldo11 - v piatok som bol v dubnici a nepárna bola vylúčena (asi len denná) a ELTRA tam čosi kutila... Dnes som bol pre zmenu v Polsku, - 8 a oni robia spodky akoby sa nechumelilo...
1.2. prípravné práce na TV v Púchove
11.2. prípravné práce T.Teplá-Trenčín
18.2. nepretržitá výl. Ilava (nepárna sk.) + 1TK Ilava-Ladce
22.2. aj nepretržitá Dubnica nad Váhom
Strážov a Varín sú podľa mňa vyriešené nešťastne. Teplička nie je všespasiteľná, jej kapacita nič-moc a jej rozšíreniu v najbližších 5ročniciach neverím.
Ale hlavne, ja by som túto akciu rozdelil na dve etapy. V prvej by som urobil ten Strážov, a to kľudne aj hneď. V druhej to ostatné a to kľudne až o nikoľko rokov. Miesto toho by som dal do poriadku Košice. Lebo tie to potrebujú viac. Čo si budeme vravieť, Žilina i Varín majú RZZ a medzi nimi je AB (a snáď to tam aj kóduje ), takže v podstate to najlepšie čo na ŽSR existuje. Kdežto Košice sú v ...
ani tie takmer kilometrové koľaje pri nástupišťach nemajú chybu. podľa mňa je to takmer úplne zbytočne veľká prestavba.