Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
ináč privítal by som nejaké fotky z Kysúc
Len aby sa tento rok začalo aspoň za NMnV, lebo zatiaľ to speje k tomu, že sa prehajdáka ďalšia stavebná sezóna...
Celá zpráva: http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2009/9_1korid.htm
V dnoch 27.1.2009 az 28.1.2009 sa bude konat TBS trakcneho vedenia v useku Leopoldov-Nove Mesto nad Vahom. Suprava 350+6voznov+MVTV.
27.1.2009
- navoz supravy Blava - Leopoldov
Leopoldov-N.M.n/V a spat pri 50km/h
Leopoldov-N.M.n/V a spat pri 160km/h
- odvoz Leopoldov - Trnava, deponovanie v zst. Trnava
28.1.2009
- navoz Trnava - Leopoldov
Leopoldov-N.M.n/V a spat pri 160km/h v spravnom smere
Leopoldov-N.M.n/V a spat pri 160km/h proti spravnemu smeru
- odvoz Leopoldov - Blava
Do pozornosti davam obrat supravy na Novomestskom triangli , ktory bude urcite zaujimavym miestom pre fotografov. Davam to do povedomia skor aby ste sa mnohi foteniachtivi vedeli zariadit. Blizsie info dam neskor, pretoze zmeny este mozu nastat.
Diskutovalo sa o obsadenosti (trošku staršia v téme GVD2009), k tomu len toľko, že manželka pracuje na smeny v NsP TN a nie raz som ju musel viezť autom na nočnú alebo z nočnej, pričom príjazdová cesta do TN od Dubnice n/V bola samé auto s podobnými "šťastlivcami".
asi pred 1.5 rokom sme mali ako studenty SPS stavebnej v TN prednasku o uzemnom plane mesta Trencin:
-stary cestny most: zaustenie do mesta sa zmeni na kruhovy objazd, na jednej casty vyrastie Aupark (ten proti ktoremu je momentalne peticia )
-stary zeleznicny most: starsia mostovka sa zmeny na jednosmernu cestu, novsia sa zmeny na promenadu (navazuje na planovanu prestavbu pobrezia Vahu )
- novy cestny most (planuje sa uz viac ako 30!!! rokov ) bude stat asi 100-150m po toku od hate na Vahu - inak k tomuto mostu je niekolko vizualizaciek niektore su zaujimave
a mnoho ineho.....
PS: sorry za chyby
ad tarifné vybavenie, prečo mesto nekúpi štikacie strojčeky do autobusov ku každým dverám (ako je to napr. v Bratislave) plus nezavedie prestupné lístky na jednu cestu??
ale podľa Radovho príspevku budú najlepším dopravným prostriedkom v Trenčíne asi len vlastné nohy
neviem cestujem domov zo zadady tymto vlakom ale s tym ze by stal v TN som sa nestretol skvor s tym ze stal dlho v ZA
tak to je už iná káva. ten oblúk mi veru nepripadá ostrejší než ten v Trnave, cez ktorý bola 70ka a etraz je po modernizácii 100ka. Len aby sa začalo stavať čo najskôr
362.008
dúfam, že výsledok bude úmerný nákladom na projektovú dokumentáciu a času potrebnému na získanie iks povolení a pod. Starý most má vraj slúžiť ako lávka, no počul som aj o ceste