Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
niektore Os vlaky maju byt zrusene, dalsie vlaky vedene len z cadce - R a Zr vlak na PKP; ceske expresy by mali suplovat aj zrusene Os vlaky...
snad sa o par dni objavi dalsia "mimoriadna zmena" GVD aj na stranke ZSSK.
To by bol iný luxus, ponechať si staré úseky ako záložné... Keďže mesto, resp. iní vlastníci budú musieť svoje pozemky uvoľniť pre stavbu dráhy, tak sa pozemky po znesení starého zvršku a spodku na pôvodnej trase použijú na "výmenu" - ak o to budú mať vlastníci a mesto (to určite) záujem.
Potom by ma zaujímala otázka čo s úsekmi starej traťe,ponechajú sa ako nejaká "záložné"alebo sa demontujú?
Mapa vznikla v marci tohoto roku, kedy bol aktuálny stav názvu zastávky Podtureň. Čo bude na konci, nevie ani pánboh.....
Mimochodom, tunel Červený kút sa najprv volal Hybe, ale to vadilo starostovi Kráľovej Lehoty.
pozrel som si projekt modernizacie trate LM -Poprad a zarazila ma jedna vec. Ak ide nova trat medzi obcami Liptovsky Jan a Podturen a ta trat ide podla mapky za humnom prveho domu z Lipt. Jana a mozno aj cez kataster tejto obce, preco sa nova zastavka vola Podturen??? Ved do Podturne je to minimalne 3x dalej ako do Lipt. Jana.