Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
http://www.youtube.com/watch?v=L_HzDxBHIv0
Ohladom trate Zilina - Krasno: Mam tomu rozumiet tak, ze v najblizsej dobe ju zmodernizuju na DC a potom, ked sa tam dostanu prace od BA, prehodi sa sustava (vymenia sa droty, izolatory...)?
http://www.reming.sk/referencie/0608/0608.pdf
Okrem tejto stavby sú tam v podobnom duchu vyobrazené aj ďalšie stavby.
Trochu sme inovovali web stránku....
Nadjazd v Púchove sa zbúra a nahradí novým, dvojpoľovým mostom. Takže "chvíľu" sa tadiaľ nebude dať jazdiť a prechádzať. Presne pod ním je totiž nové rozvetvenie zhlavia stanice a súčasný otvor je naozaj úzky.
Ak investor zo ŽSR všetko schváli, tak Púchovčania dostanú aj novú staničnú budovu a súčasná búdová (tu búda tam búda) architektúra stanice zmizne.
Aj tu bude musieť cestujúca verejnosť a zamestnanci zaťať na čas zuby, lebo súčasná budova sa odstráni.
V novej budove bude sedieť aj vlakový dispečer.
nepochopil si podstatu, co je vlastne zle.
Zle je to, ze v doprave je dispozicny vypravca otoceny stolom (siemensom) ku kolajisku. V skutocnosti ma po lavej ruke trnavu a po pravej piestany, no na paneli siemensu je to naopak... to iste plati pri vsetkych staniciach, ktore lezia na strane 1 tratovej kolaje...
centralne ovladany usek bude z trnavy, takze vsetko je prisposobene pohladu na kolajisko z trnavskej stanice, kde sedi dispecer. preto vam nesedi pohlad na kolajisko v leopoldove a piestanoch. ak by to malo byt vzdy otocene od vypravnej budovy, trnavcan, ktory sleduje cely usek by v tom mal chaos.
co dalsie vam nesedi na tych paneloch? (okrem zle umiestneneho 1.nast. v LEO)
Vobec, to ako to vyzera, je len obraz predpisoveho stavu na ZSR, napr. na CD s tymto problem neni a nebude, 90% veci (o.i. aj to ako ma byt plan otoceny) riesi ZTP-JOP, dalsich 9,9% TNZ 34 2650 a len to 0,1% sa potom riesi ... na ZSR sa musi riesi vsetko a takto to dopada ...
A napokon dispecerovi v TT bude asi dost jedno ako ma otocenu stanicu v Piestanoch na plane, ked mu sedia kolaje a smery, pac na nu aj tak nevidi (a uz to, ze ludia, ktori v Piestanoch nikdy neboli a nebudu spravili podla jedneho planu aj displej vypravcu, ktory je na opacnej strane, to uz zialbohu, nebolo v poziadavkach, vid predosly odsek) ...
Inak vcera a dneska som videl, ze po celom useku BA-PN rastu ako huby po dazdi balizy a dalsie technologicke sucasti ETCS. Len tak dalej.
rk_kn: Kym nie je zapojena, je to v podstate to iste ... ale ono to znacenie aj tak nevychadza z nejakeho predpisu (na ZSR na rozdiel od CD nie je), tak to kludne moze byt aj len ze nezapojena ...
Dúfam, že až sa zmení legislatíva, ktorá zatiaľ obmedzuje max. rýchlosť na 160 a zadefinuje rýchlosti aspoň do 200 km/h, v oblúkoch kde nedostatok prevýšenia I nedosahuje 100 mm sa bude môcť administratívne (podobne ako v Čechách alebo cez ETCS) zvýšiť traťová rýchlosť nad 160 km/h.
O 200 km/h môžeme hovoriť pri polomeroch nad 2000 m a doporučenom prevýšení pre 160 km/h.
je to celé.. od rače teda jura po NMV, leopoldov je ta najvacsia stanica oznacena ruzovo ako nezapojena napravo hore je to v dispecerskom centre v trnave, uz od septembra sa ma zacat oficialna skusobna prevadzka a od noveho grafikonu sa uz ma jazdit na dialkovinu
Kolajar, mohol by si povedat konkretnejsie, co si mal na mysli tou zmenou legislativy? Co konkretne by sa malo zmenit? TSI, STN, TNZ...? Dakujem.