Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
V podchode nefunguje kanalizácia a to ani moc nepršalo....
čo sa týka čistoty ešte to ujde,ale už začína prerastať vegetácia v dlažbe na druhom nástupišti,tak o chvíľu to máme zelené
na úsek Nové Mesto nad Váhom-Zlatovce 14.7.2008.
Dodávateľ by mal byť teda už vytendrovaný, prachy na to dávno sú... V iných diskusiách ale počúvam, že tento rok sa nebude stavať... V čom by ako mal byť problém?
Kolajar, keď na to pozrieš, prečo nemohla byť výh.č.5 transformovaná a posunutá ku výh.č. 4? Polomer v odbočnej na v.č.4 je 496,250, čo na 60 km/h vyhovuje...
kopirajt na výkres má samozrejme Reming.
Viem len, že kvôli vlečke bývalého agropodniku sa V.K. museli kompletne preprojektovať. Je teda možné, že iné okolnosti (majetkové vzťahy, hranica pozemku atd.) ovplyvnili upravenú dispozíciu koľajiska.
Osobne pochybujem, že je na vchode do koľají č. 3 a 4 50-tková výhybka. ŽSR požadovali minimálne 60 km/h a to ešte vždy upresňoval dopravný technológ. Takže tá polemika okolo V.K. sa mi zdá byť čudná.
Ja osobne som rád, že máme ďalšiu novú stanicu, ktorá, aspoň čo sa týka nástupísk, vyzerá na úrovni členského štátu EÚ.
A oveľa viac, ako jalové reči o rýchlostiach k nástupným hranám, by ma potešilo, keby všetci pribrzdení kreténi prestali rozbíjať nové prístrešky na nástupiskách zastávok, rozoberať zámkovú dlažbu a striekať sprejom po stenách nových podchodov.
mozno patris medzi tych co su zodpovedni za stav koridorov na slovensku, a teraz sa ta to trochu dotklo, tak sa ti ospravedlnujem, prepac.
ale ci chcem ci nechcem, stav nasich koridorov a najma cinnost zelezniciarov, pri ich zabezpecovani nie je na chvalu, skoda, tratime na tom v prvom rade my cestujuci
a coze ta tak mrle zeru??
A taká Trnava, to je kapitola sama o sebe. Keď tam ideme k perónu smer Blava, tak mám pravidelne pocit, že stratíme podvozok. A pritom je tam miesta dosť, aj na 80-kovú výhybku. Ešteže apoň v Piešťanoch sa to podarilo spraviť na 100-ku.
Inak som počul, že 50-kové resp. 80-kové výhybky bola požiadavka ŽSR, teda projektanti len spravili, čo sa objednalo. Mali by sa teda zamyslieť predovšetkým tam.
810499: a ako vieš, že tam je kanalizácia? Čo ak tam je len šachta, v ktorej je čerpadlo, ktoré (ak tam ešte je) musí najskor niekto spustiť?
A čo sa tých tabul týka, sú na žsr presvedčení, že ich logo ftáky odplaší? V maduniciach som videl umreté vtáčiky, čo to do tých tabul napálili...