Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
resp prestavuje sa stanica lamac, DNV, devinske jazero. sice hrozne slendriansky, ked sa na zaplesnivelu stenu da 2cm polystyren ako "zateplenie" a nastrieka farbou, vnutorne elektricke rovzody sa vobec nevymenia a podobne.
ale upravuje sa dokonca ciastocne aj trat ...
ma to len prekvapilo, ze preco sa to nerobi koridorizaciou ? najlepsie na 200kmh ;) kedze je to vlastne total rovna trat
Ozaj, uz sa vie, kedy sa vypise vyberove konanie na dodavatela useku za NMnV? Ved ten tunel Turecky vrch sa uz mohol kludne kopat, na prevadzku to predsa vplyv nema. Projekty a podklady pre sutaz su davno hotove a caka sa neviem na co... a zbytocne sa straca cas.
Ak ma HDD neklame, bez záruky, tak sa tam uvažovalo s nakládkou repy z čoho asi zišlo.
Este jedna otazka. V Brunovciach vymenili S2 za S1? Ved tam bola S2-ka trojznaka a do odbocky sa odchadzalo na privolavacku a v pondelok som si vsimol, ze nam S2 navesti, aj ked do priamehosmeru, 40 a volno.