Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
murko tady nadhodil koridorizaci Žilina - Krásno. V jakém je to stádiu vývoje?
A ještě jedna velká stavba se na letošek chystá, i když s koridorem zas tolik společného nemá - dostavba Žiliny Tepličky. Myslíte, že letos vůbec začne? Takto nás "straší" už snad od doby, kdy to tam zakonzervovali... dokonce ještě nedávno bylo na webu ŽSR: Žilina Teplička 2005-2007
Aspoň nejaké aktuálne fotky z Brunoviec alebo NMnV by sem niekto mohol zasa dať. A plániky staníc za NMnV... koľajár istého času niečo spomínal.
Na stránke Remingu to neaktualizovali už niekoľko rokov a na www.zsr.sk to tiež nie je up to date. To je naozaj taký problém aspoň raz za rok tam zavesiť aktuálne info?
Skor by ma zaujimalo, ze ci niekto zo Zilincanov (resp okolia) by sa nepodujal mapovat koridorizaciu od Ziliny po Cadcu. A nemusite sa predbiehat, staci ked bude robit reportaze len jeden
Prijemne sviatky
http://www.youtube.com/watch?v=zxq69egN5qk
Točil to kolega pre pamiatku, ale nakoniec sme sa rozhodli podeliť sa s ostatnými.
To som ani nepostrehol, ze sa zacalo uvazovat o tej 200ke. Teda z podladu technolgiskeho, ak som to dobre pochopil.
Zdroj:http://www.asb.sk/portal/2007/12/07/asb/analyzy/doprava/ako-udrzovat-zeleznice-na-slovensku-v-pohybe.html
pes steka aj po mne, je za plotom a na retazi, horši su ty dvaja maly vedla, s timi som sa uz par krat nahanal
OKD som si nevšimol, neviem kam by ho skladali, tam uz fakt neni miesto
dnes sa tvárili ze robia chodník na docastne nastupiste, len neviem keby bude a hlavne kde bude ustit
Štekal,tak sme sa hneď pratali odtiaľ,nebolo mi všetko jedno,aj keď bol za plotom ,ale sme celí,tak je všetko OK.Inak som bol v tom,že je to cesta na stanicu,nikde žiadna bránka,plot,tak sa ospravedľňujem za narušenie súkromia a vstupu na cudzí pozemok
No na Doprastav som celkom zabudol, vozia z Čachtíc štrk ako žeraví.Ozaj chcem sa spýtať,nevozí aj OKD štrk??
Som ich videl,v sobotu valiť do Mesta dve 742 a dva vozne.
Stekal po vas taky vlčiak ked ste tam vbehly ? ak hej tak je zaujímave ze som vas nestretol lebo som tam bol skoro cely den
ja som isiel dneska s bájkom po koľajach........ lebo do toho dvoru sa uz dva dni inakade neda dostat
jj organizuje to Allpine, ale su tam aj z Doprastavu, a aj to tam tak vyzera ze kazdy si robi co chce A ta cesta to je otras, ked to uschne tak ssa z toho prasi, dokonca to v jednej cast vozia po takej ceste medzi domia ze tade ledva preju a chodia ludom cez trávniky co si nedavno vysadili, uz tam boli kvôli tomu aj policajti