Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
to s tymi Brunovcami som spomínal ja
mal som take informácie, nic sa sice na trati nedeje, ale aj tak je citit ze po tom dátume ožil stavební ruch- začali sa montovať nove koľajove polia, ktorých je uz hodne. Na nadjazde sa zacala spodna stavba nadjazdu v brunovce- dedina, to vyústenie na statnu cestu I. triedy- otras, polomer R= 5-10m . Nepochopím preco su všetky nadjazdy v úseku PN-NM robene do obluku a este k tomu viac krat zalomenemu
dik za upresnenie, som to objavil az po Branovom upozorneni, odkaz na tu stranku som tu v diskusii pred tym nejako nezbadal (asi ani nebol)
Inak ten materiál krásne demonštruje to, čo som už napísal: že variant v "pôvodnej" trase by v skutočnosti len v malej miere mohol využiť existujúce vedenie trasy, to znamená, že by sa stavala vo veľkej miere nová trať, s novými tunelmi, mostami, atď. Preto sa čoskoro zistilo, že tie alternatívy sú v podstate porovnateľne finančne náročné a dospelo sa k záveru, že keď už sa má stavať nová trať (čo sa musí tak či onak), tak ju budeme viesť cez Prešov, než cez Margecany.
mam pred sebou januarovu Zeleznicnu revue, tam sa pise o tomto roku... Spolu s trakcnym vedenim sa bude rekonstruovat aj meniaren Kuzmice.
Myslim, ze uz je znamy aj vitaz tendra, takze ak bude priat pocasie, po nevyhnutnych pripravach moze stavba zacat...
skvely odkaz
ENrico
no ohladom ten trate Krompachy-PO tam sice vela nie je, ale videl si toto???
http://eia.enviroportal.sk/detail.php?akcia=modernizacia-zel-trate-za-ke-usek-trate-krompachy-mimo-kysak-ii-etapa-
http://eia.enviroportal.sk/detail.php?akcia=modernizacia-zeleznicnej-trate-zilina-kosice-usek-trate-krompachy-mimo
http://eia.enviroportal.sk/detail.php?akcia=modernizacia-zeleznicnej-trate-zilina-kosice-usek-trate-kysak-mimo-kos
Inac to tak vyzera ze sa este dockame tretieho Tahanovskeho a mozno aj Margecianskeho tunelu
Ten usek nie je Poprad (mimo) - Krompachy, pokial viem, ten ma este velmi daleko od toho, aby boli na svete sutazne podklady...
V sutazi je vsak usek Kuzmice - Slanec, malo by sa tu modernizovat iba trakcne vedenie, bez zasahov do spodku, zvrsku, zabzar a pod. A pravda je, ze izolatory tam maju byt na izolacnu hladinu 25 kV.
V prvom rade, aj keby sa robil koridor v "pôvodnej" polohe trate, tak tam bude určite veeeľmi veľa preložiek, pretože ak to má byť na v max 160 - 200, tak z toho pôvodného telesa by aj tak veľa neostalo. Preto sú odhadované finančné náklady obidvoch variantov porovnateľné, aj keď ten prešovský bude zrejme o niečo drahší (presný prepočet ale doteraz nikto nerobil). Aj na základe toho padlo politické rozhodnutie viesť to cez Prešov a pokiaľ viem, tak sa už minimálne 6 mesiacov spracováva štúdia trasovania koridoru (riešenie vedenia trasy cez mesto Prešov, úsek Prešov-Kysak - pokiaľ viem, tam už dokonca existuje aj určitá rámcová predstava, ako to viesť - v Prešove sa hovorilo čosi o tuneli pod riekou a Prešov - Kysak tiež "pár" preložiek a nový tunel). V akom štádiu je to teraz, to neviem, ale že sa pôjde cez Prešov, o tom som presvedčený.
V každom prípade realizácia (nie nápad) koridoru do Prešova je podľa mňa viac politickou záležitosťou a šanca na jeho realizáciu rastie s počtom zamestnancov MDPT majúcich v tomto meste korene... okrem iných odborných hľadísk samozrejme. Ak bude "hláv pomazaných" z Prešova na vplyvných miestach viac, tak tam v tom tuneli pôjdu aj tri koľaje....
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=2772&start=100
Pred casom sa tu basnilo o datume 14.1., ze sa ma zacat carovat v Brunovciach... a odvtedy ticho. To je to carovanie az tak tajne?