Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
K Leopoldovu: Tvoja úvaha pod bodom 2 je správna. A čo sa schém týka - sú to len schémy bez mierky a pomerového vzťahu - ver, že budú v poriadku, pozri i časť projektu (bratislavské zhlavie), ktorý Ti dáva za pravdu a pritom schému prekresľovať netreba.
1.: na prvej fotke som vyznacil doterajsiu situaciu prechodovych kolaji a preto som si myslel, ze ostrovne nastupiste bude v parnej kolajovej skupine postavene tak, ako som ho vyznacil, pricom kolaj c.7 (6-parna kol. skup.) by bola podla umiestnenia stlpov bran TV v mieste nastupista natiahnuta smerom k nakladnej casti v parnej kolajovej skupine...
2.: na druhej fotke som po kolizii, ktoru som nacrtol v prispevku nizsie (s prechodovou kolajou a nastupistom), nakreslil druhu variantu, ktora ma ale vobec nenapadala, pretoze by vznikla jedna dolezita zmena. Sucasnu 2.prechodovu kolaj (2.TK), ktora bola v lajickom svete piata, som prehodil na prvu prechodovu. Tym padom mi ale vychadza aj to, ze to bude musiet byt z 1.TK-e, co prakticky znamena, ze by sa mali cele zaustenia do stanice posunut o jednu kolaj dalej (nielen zaustenie zo Serede, pricom by vzniklo ziaduce vyrovnanie bez nasilneho zostihlovania).
tratovak : cele som si to pre istotu porovnaval s tvojim planikom. Mas to nakreslene v podstate dobre, ale podla toho, co mi vyslo mojimi uvahami, by si mal zacat s prekreslovanim zaustenia na oboch zhlaviach
Viem, mozno sa mylim, ale takto to podla vsetkeho bude musiet vyzerat:
- vytazna kolaj 4b na bratislavskom zhlavi by sa teda mala stat zaustujucou 2.TK
- vytazna kolaj 4a na zilinskom zhlavi, na ktoru je napojena aj "vlecka kovosrot" by mala byt zaustujucou 2.TK
Asi je to tazke na predstavu bez planu, ale kludne pouzite tratovak -ove plany, ak tam ma (nevsimol som si) aj oznacenia kolaji, bude to uz velmi lahke
Zatial tolko...
A nieje to za vlasy potiahnute? Ked sa uz modernizuje, tak hadam setrit na podvaloch vyhybiek je prinajmensom blbost. Ja neviem, ale drevene podvaly mi pripadaju krehkejsie a posobia zastaralym efektom ...
Dalej ma udivuje jedna skutocnost, pokial si dobre vsimam, tak prve ostrovne nastupiste bude postavene k prechodovej kolaji a spominane tu bolo, ze tak, ako nebudu urovnove krizovania, nebude moct byt nastupiste k prechodovym kolajam ...
posielam dokazovy matros...
Úsek trate medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom, ktorý sa bude modernizovať, meria približne 20 kilometrov, a stavba bude stáť približne 3,5 miliardy korún.
(http://www.sme.sk/c/2718877/Trat-v-Trencine-prinesie-problemy.html )
Na fotke pohľad na predmetné zhlavie, stav zo včera, je pekne vidieť to, čo haldo11 opisoval.
Na modernú železnicu si Žilina počká
.
.
Modernizácia železnice v Žiline
náklady sa odhadujú 65 miliónov eur (2,5 miliardy korún)
vyrovná sa trať, vymenia sa koľaje, zrekonštruujú sa zariadenia a trolej
nákladná doprava (zriaďovacia stanica) sa presunie von z mesta
predĺžia sa nástupištia
opravia sa križovania železnice a vybudujú nové
momentálne je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie
planik je pekny, aj celkom vystihuje realitu, ale nejak mi tam chyba lavka ponad stanicu, ma sa vymenit, nie odstranit ... podla planov, co som videl ja, bol prechod stanicou 160km/h, cez prelozeny obluk 145km/h, 1.TK<->2.TK bolo na 100km/h, prva odbocna na obe strany 80km/h, druha 60km/h a tretia 40km/h.
Ten stlp, ktory stoji v ceste za vyhybkou na sered tam uz pokojne moze byt, ako kreslil tratovak, trat bude vychadzat zp stanice priamo, sucasna realita je taka, ze za poslednou vyhybou bolo mierne "escicko" (pravo a vlavo) a v podstate pri pohlade priamo to bolo posunutie iba o jednu kolaj, cize v myslenej ciare pred stanicou prechadzala 1.TK do 2.TK na vchode, ale to iba opticky... tazke po vyrovnani bude zhlavie o nieco stihlejsie...
Tratovak, ked si sa tam pohyboval, zistil si, co to kopu uz neviem aku dobu pri cestnom nadjazde??? Mne to stale nikto nechce (nevie) povedat a vyzera to ako nejaky provizorny podjazd, ale preco teda nekopu na druhu stranu neviem... nemam uz iny napad, co to moze byt.
A Hlohovcania sa mozu prinajlepsom rozlucit s kuskom TV, ktore siahalo po predzvest vchodoveho do Leo, bolo odstranene a obnovene asi (asi s velkym A) v povodnej dlzke...
... pride reportaz, uvidime a ucitame...
Ozaj, a nevies, na aku rychlost bude riesena posledna vyhybka na HC? (terajsia vyh. c.2), dik