Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
Sikan, prosím Ťa, nevyzývaj tu ľudí na konkrétne návrhy, dokonca mám pocit, že komplexné štúdie. My nie sme za to platení. My za to platíme vás na železnici. To, že tu niekto pridá nejaké postrehy a návrhy, aj keď čiastkové a laické, to by ste mali byť iba radi a vám by to malo slúžiť na zamyslenie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42684/
Ad HomoFaber:
Vyznelo to trosku inak, ako som myslel.. jasne, ze je v poriadku, ak sa nieco tak riesi na akademickej pode.. len som vyzyval brana na konkretnejsi (a komplexnejsi) navrh.. zial pre oblast marketingu ZSSK neplati ziadnych business consultantov, auditorov, market analytician-sov a podobnych..
Vyznelo to trosku inak, ako som myslel.. jasne, ze je v poriadku, ak sa nieco tak riesi na akademickej pode.. len som vyzyval brana na konkretnejsi (a komplexnejsi) navrh.. zial pre oblast marketingu ZSSK neplati ziadnych business consultantov, auditorov, market analytician-sov a podobnych..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42682/
brano: taaak ,len tak do nich :-)) vidim, ze by sme si rozumeli :-))
ale vazne, ten napad, ze zssk by mala dat nieco vypracovat studentom som tu uz kedysi spominal (aj ked uz neviem co to bolo), mne sa to paci.
sikan, vies preco? pretoze tych studentov by bolo niekolko (>1) a teda z tych x navrhov (to istej miery subjektivnych a nedokonalych) by sa potom dal vypracovat navrh konecny. a studenti mi pricuchli ku praxi v ich fachu, skola by bola rada, ze sa im dari zvysovat uroven vzdelania a nadvazvat spolupracu s praxou a zssk by mala nieco co potrebuje na slusnej urovni a zadarmo a nemusela by platit business consultantov, auditorov, market analytician-sov a podobnych...
ale vazne, ten napad, ze zssk by mala dat nieco vypracovat studentom som tu uz kedysi spominal (aj ked uz neviem co to bolo), mne sa to paci.
sikan, vies preco? pretoze tych studentov by bolo niekolko (>1) a teda z tych x navrhov (to istej miery subjektivnych a nedokonalych) by sa potom dal vypracovat navrh konecny. a studenti mi pricuchli ku praxi v ich fachu, skola by bola rada, ze sa im dari zvysovat uroven vzdelania a nadvazvat spolupracu s praxou a zssk by mala nieco co potrebuje na slusnej urovni a zadarmo a nemusela by platit business consultantov, auditorov, market analytician-sov a podobnych...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42681/
Ad brano:
Tvoj tip je nespravny, zamestnanci ZSSK (mozno az na najvyssi manazment) nemaju sluzobne byty a ak este nejaki aj maju, ZSR ich z nich uspesne vyhadzuje..
Ale k veci - tiez mam vyhrady k navrhovanym zmenam tarify, myslienka kariet a vysky zliav je v poriadku, len ten blby rychlikovy priplatok by tam nemusel byt.. detto aj priplatky na IC/EC, ostat by mali iba miestenky.. zaroven by som ponechal spiatocnu, rodinnu zlavu aj KMB.. ak sa casom ukaze, ze zakaznik nema zaujem, zrusia sa.. alebo karty.. podla mna by sa ZSSK viac mala zamerat na relacne zlavy, kde je autobusova doprava, najma sukromni dopravcovia, ovela ovela viac flexibilnejsi.. relacne zlavy maju zmysel aj tak iba v danom regione, ci na danej trase, ich propagacia na celostatnej urovni nie je nutna..
A preco by si chcel nejaku seminarnu pracu od studakov zo Ziliny? Sprav konkretny navrh.. kritika by mala byt konstruktivna (vid. Rasto)..
Tvoj tip je nespravny, zamestnanci ZSSK (mozno az na najvyssi manazment) nemaju sluzobne byty a ak este nejaki aj maju, ZSR ich z nich uspesne vyhadzuje..
Ale k veci - tiez mam vyhrady k navrhovanym zmenam tarify, myslienka kariet a vysky zliav je v poriadku, len ten blby rychlikovy priplatok by tam nemusel byt.. detto aj priplatky na IC/EC, ostat by mali iba miestenky.. zaroven by som ponechal spiatocnu, rodinnu zlavu aj KMB.. ak sa casom ukaze, ze zakaznik nema zaujem, zrusia sa.. alebo karty.. podla mna by sa ZSSK viac mala zamerat na relacne zlavy, kde je autobusova doprava, najma sukromni dopravcovia, ovela ovela viac flexibilnejsi.. relacne zlavy maju zmysel aj tak iba v danom regione, ci na danej trase, ich propagacia na celostatnej urovni nie je nutna..
A preco by si chcel nejaku seminarnu pracu od studakov zo Ziliny? Sprav konkretny navrh.. kritika by mala byt konstruktivna (vid. Rasto)..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42680/
Jakub: Nemyslím si, že by odňatie režijných výhod pre tariférov niečo zmenilo - tipujem, že väčšina z nich aj tak býva v nejakom bývalom železničiarskom byte v centre BA či KE odkúpenom za pár šupov a denne dochádzať vlakom nemusí. Podľa mňa by mali celé oddelenie zaoberajúce sa tvorbou tarifu v rámci racionalizačných opatrení zrušiť, všetkých tvorcov prezentovaných paródii na komerčné zľavy bez výnimky vyraziť a nechať vypracovať novú tarifnú politiku ako seminárnu prácu študentom Žilinskej univerzity alebo inej VŠ ekonomického zamerania. Určite by bol výsledok neporovnateľne lepší ako to, čo má byť od nového roka zavedené...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42677/
Podla mna by mali minimalne tariferom odnat rezijne vyhody a ani dochadzanie do prace by sa im nepreplacalo, pekne za plne alebo nimi vymyslene "zakaznicke" cestovne. Len takato empiria by im umoznila pochopit potreby cestujuceho substratu. A to myslim naozaj vazne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42675/
"Grafikon vlakovej dopravy 2005/2006 platný od 10.12.2005 pripravíme tak, aby priniesol výraznú zmenu v prospech cestujúceho, v prípojoch, cestovnom, v ponúkaných službách a balíkoch zliav."
To je z nejakého prvoaprílového alebo silvestrovského čísla? Pán generálny si robí zo všetkých srandu? Nech si najprv prečíta reakcie na nový GVD a navrhované "úžasné" zmeny v cestovnom a potom nech hovorí rečičky o konaní v prospech cestujúceho. A to ešte na VLAKY.NET sú reakcie dosť umiernené a slušné na rozdiel od reakcií bežného substrátu v bežných médiách (Pravda, SME). Keď som ironickým tónom reagoval na niektoré absurdné likvidácie prípojov v novom GVD, hneď som bol upozornený na to, že si robím srandu z normálnych poctivých železničiarov. Ale ako mám sakra reagovať, keď si pán generálny robí srandu z nás, platiacich cestujúcich?
To je z nejakého prvoaprílového alebo silvestrovského čísla? Pán generálny si robí zo všetkých srandu? Nech si najprv prečíta reakcie na nový GVD a navrhované "úžasné" zmeny v cestovnom a potom nech hovorí rečičky o konaní v prospech cestujúceho. A to ešte na VLAKY.NET sú reakcie dosť umiernené a slušné na rozdiel od reakcií bežného substrátu v bežných médiách (Pravda, SME). Keď som ironickým tónom reagoval na niektoré absurdné likvidácie prípojov v novom GVD, hneď som bol upozornený na to, že si robím srandu z normálnych poctivých železničiarov. Ale ako mám sakra reagovať, keď si pán generálny robí srandu z nás, platiacich cestujúcich?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42661/
m@ja,
tá osoba sa možno snaží, ale keď na to nemá, nech nič nerobí, aspoň nič nepokazí a nech to radšej robí logicky uvažujúci človek, ktorý by sa mal vžiť do kože platiaceho zakázníka a nie len dívať sa kockato, že ľudia s nami cestovali a budú aj naďalej. Musia si uvedomiť, čo robí konkurencia, ktorá nespí, ako oni.
Preto si myslím, že oni rozmýšľajú spôsobom ja vždy pôjdem vlakom (lebo ho má zadarmo, aj keby na 1000 prstupov) a tak isto budú robiť aj platiaci klienti.
ZSSK by mala na takéto posty nominovať sociológov, pretože tí by sa skutočne mali vedieť vžiť od role platiacej verejnosti a nie ľudí, ktorých pozitívna produktivita sa pohybuje na nule, a súčasne zato, že na železnici robili vždy a aj vždy robiť musia a v konečnom ohľade je to predsa kamarát...
Toto už musí skončiť, ale osobne som názoru, že keď je tupý (neschopný) človek dole a taký istý človek musí byť jeho nadriadený a takto až na samí - minister dopravy...
tá osoba sa možno snaží, ale keď na to nemá, nech nič nerobí, aspoň nič nepokazí a nech to radšej robí logicky uvažujúci človek, ktorý by sa mal vžiť do kože platiaceho zakázníka a nie len dívať sa kockato, že ľudia s nami cestovali a budú aj naďalej. Musia si uvedomiť, čo robí konkurencia, ktorá nespí, ako oni.
Preto si myslím, že oni rozmýšľajú spôsobom ja vždy pôjdem vlakom (lebo ho má zadarmo, aj keby na 1000 prstupov) a tak isto budú robiť aj platiaci klienti.
ZSSK by mala na takéto posty nominovať sociológov, pretože tí by sa skutočne mali vedieť vžiť od role platiacej verejnosti a nie ľudí, ktorých pozitívna produktivita sa pohybuje na nule, a súčasne zato, že na železnici robili vždy a aj vždy robiť musia a v konečnom ohľade je to predsa kamarát...
Toto už musí skončiť, ale osobne som názoru, že keď je tupý (neschopný) človek dole a taký istý človek musí byť jeho nadriadený a takto až na samí - minister dopravy...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42652/
Ja už vyjadrenia vysokopostavených zo ZSSK komentovať nebudem, lebo slovo za slovom sú drísty, ktoré s realitou majú pramálo spoločného (staráme sa o zákazníka, chceme byť flexibilný, nový GVD je obrovským prínosom,...), ale veď kto by si kydal do vlastného hniezda. Kebyže neviem tak podľa ich výrokov obdivujem slovenské železnice, ale ako sa vraví skutek utek.
Zrušenie kilometrickej banky, spiatočného lísta sú obrovské negatíva a ekonomicky uvažujúci národ si dvakrát uváži, či bude cestovať takto výrazne drahším vlakom alebo inak.
Vravím, že zrušenie kMB musí pochádzať z mozgu osoby, ktorá nedokáže pochopiť svojich platiacich zákazníkov, tj. nikdy nemusela platiť cestovné...
Zrušenie kilometrickej banky, spiatočného lísta sú obrovské negatíva a ekonomicky uvažujúci národ si dvakrát uváži, či bude cestovať takto výrazne drahším vlakom alebo inak.
Vravím, že zrušenie kMB musí pochádzať z mozgu osoby, ktorá nedokáže pochopiť svojich platiacich zákazníkov, tj. nikdy nemusela platiť cestovné...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42645/
To zrušení kilomterické banky mne ohromne "potěšilo". Když jedu z ČR do SR, tam mám koupen lístek po hranici ( např. Čadca gr. ) a dále naváži KMB ZSSK - vypsanou od hraničního bodu. Vyjde to ještě v poměrně přijatelné ceně 1 km=1 Sk. Jak už nebude KMB, budu si muset kupovat lístek na ZSSK v pokladně ČD a to vyjde pěkně draho. Cesta Ćadca gr. - Humenné na KMB - 377 Sk, při zakoupení v pokladně ĆD 423 Kč ( tj. cca 560 Sk! ) A pokud jízdenku na ZSSK nebudu mít, budu muset riskovat přirážku 800 Sk za přejetí hraničního tarifního bodu bez platné jízdenky. Ohromné!!! Kolik zase lidí přejde od vlaku k busu. Na tu KMB to přišlo přece jen trochu levněji jak autobus, plné jízdné je ale podstatně dražší ( a na větší vzdálenosti třeba připočíst i R příplatek ). A nějaká ta karta za 1000 Sk? Komu se to vyplatí? To je strašně moc. Inu na zbavování se cestujících mají ZSSK skutečně vynikající patenty.
Trochu lákadlo na vlak proti busu byla i sleva na zpáteční jízdné, která ho trochu slevnila. A padne i rodiiná sleva výhodná pro cesty s dětmi. Kdo bude dále vlakem jezdit? Jen s režijkami? Nebude snad překrásná obec Stratená ve Slovenském raji svým názvem předzvěstí osobní vlakové dopravy na Slovensku, jak to tady kdysi prorokoval s trochou ironie Nick?
Trochu lákadlo na vlak proti busu byla i sleva na zpáteční jízdné, která ho trochu slevnila. A padne i rodiiná sleva výhodná pro cesty s dětmi. Kdo bude dále vlakem jezdit? Jen s režijkami? Nebude snad překrásná obec Stratená ve Slovenském raji svým názvem předzvěstí osobní vlakové dopravy na Slovensku, jak to tady kdysi prorokoval s trochou ironie Nick?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42636/
...a ked este k Junioru zavedu rychlikovy priplatok, tak to bude bomba! Budem rozmyslat ci nejst radsej Os! A tak to je jasna smrt pri nasich voznoch a rychlosti prepravy.
Niekolko vyrokov generalneho ZSSK zo ZO:"...sme sa už začali zaoberať našou hlavnou činnosťou, a to
cestujúcim, jeho komfortom, spokojnosťou, pohodlím, presnosťou
vlakov...""...Pripravuje sa čiastočná až úplná deregulácia
cestovného s vysokým stupňom kompetencií priamo
na ZSSK stanovovať cenu, zľavy, reagovať na okamžité
potreby cestujúceho. Aj to je možno dôkaz toho, že chceme
veci zmeniť a nie len zvyšovať cestovné.""...od roku 2006 bude cenová politika v našich
rukách. Grafikon vlakovej dopravy 2005/2006 platný od 10.
12. 2005 pripravíme tak, aby priniesol výraznú zmenu v prospech
cestujúceho, v prípojoch, cestovnom, v ponúkaných
službách a balíkoch zliav."
Tak som zvedavy, co to budu za ceny. Ale R priplatok k Junioru tak to NIE!!!
RailFun: mam to z www.zelpage.cz - je to super stranka, vsetky aktuality su tam omnoho skorej ako na VLAKY.NET. Mozno, keby sa umoznilo pridavat prispevky aj inym clenom...
Niekolko vyrokov generalneho ZSSK zo ZO:"...sme sa už začali zaoberať našou hlavnou činnosťou, a to
cestujúcim, jeho komfortom, spokojnosťou, pohodlím, presnosťou
vlakov...""...Pripravuje sa čiastočná až úplná deregulácia
cestovného s vysokým stupňom kompetencií priamo
na ZSSK stanovovať cenu, zľavy, reagovať na okamžité
potreby cestujúceho. Aj to je možno dôkaz toho, že chceme
veci zmeniť a nie len zvyšovať cestovné.""...od roku 2006 bude cenová politika v našich
rukách. Grafikon vlakovej dopravy 2005/2006 platný od 10.
12. 2005 pripravíme tak, aby priniesol výraznú zmenu v prospech
cestujúceho, v prípojoch, cestovnom, v ponúkaných
službách a balíkoch zliav."
Tak som zvedavy, co to budu za ceny. Ale R priplatok k Junioru tak to NIE!!!
RailFun: mam to z www.zelpage.cz - je to super stranka, vsetky aktuality su tam omnoho skorej ako na VLAKY.NET. Mozno, keby sa umoznilo pridavat prispevky aj inym clenom...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42625/
To petery: to mas z doveryhodneho zdroja alebo je to fama? Lebo nikde som sa s tym zatial nestretol
no ale na iq - acky manazment zeleznic a mdpt to tak vyzera takze by som sa tomu ani nedivil
ale ten preukaz - nie je nezaujimavy (rádoby karta Z ibaze mooc drahy ) DO 500 SKK by to bolo unosne - mozno aj menej
no ale na iq - acky manazment zeleznic a mdpt to tak vyzera takze by som sa tomu ani nedivil
ale ten preukaz - nie je nezaujimavy (rádoby karta Z ibaze mooc drahy ) DO 500 SKK by to bolo unosne - mozno aj menej
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42517/
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. zavede nové typy slev, které začnou platit od začátku roku 2006. Z tohoto důvodu bude zrušena kilometrická banka, zpáteční sleva nebo rodinná sleva. Pokud si cestující zakoupí průkaz na slevu za 999 Sk, získá automaticky nárok na slevu ve výši 25%. Tato sleva se vyplatí všem, kdo cestuje nejméně 15x za rok na vzdálenost větší než 100 km v obou směrech.
Větší slevu získají i senioři do 70 let. Nyní mají nárok na 25%ní slevu, nově bude toto zvýhodnění 40%ní. Mládež do 26 let (studenti i nestudenti) budou mít nárok na slevu ve výši 40% na všech slovenských tratích. V současnosti mohou mladí lidé cestovat se slevou 25%, pouze na jedné pevně stanovené trase byla uznávána sleva 50%.
ŽSSK přepravily o 600.000 cestujících méně než vloni, tržby dosáhly 1,4 mld. Sk, což je o 5% méně než ukládá podnikatelský plán. Největší propad zaznamenala Junior zlava, kde došlo k poklesu prodeje o 16%.
-zdroj: Želpage.cz-
Tak zrušenie spiatočnej a rodinnej zľavy, tak 1.miesto v odhanani cestujucich!!! No a vidim, kto si bude kupovat preukaz za tisicku...
Větší slevu získají i senioři do 70 let. Nyní mají nárok na 25%ní slevu, nově bude toto zvýhodnění 40%ní. Mládež do 26 let (studenti i nestudenti) budou mít nárok na slevu ve výši 40% na všech slovenských tratích. V současnosti mohou mladí lidé cestovat se slevou 25%, pouze na jedné pevně stanovené trase byla uznávána sleva 50%.
ŽSSK přepravily o 600.000 cestujících méně než vloni, tržby dosáhly 1,4 mld. Sk, což je o 5% méně než ukládá podnikatelský plán. Největší propad zaznamenala Junior zlava, kde došlo k poklesu prodeje o 16%.
-zdroj: Želpage.cz-
Tak zrušenie spiatočnej a rodinnej zľavy, tak 1.miesto v odhanani cestujucich!!! No a vidim, kto si bude kupovat preukaz za tisicku...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42501/
Nick, niektoré skupiny cestujúcich rýchlikový príplatok neplatia (zľava junior, neviem ako to bude od januára), takže im sa hocijaké delenie pri hocijakom vlaku (okr.IC, EC) oplatí.
A rozdelím si lístok z A do C v B, tak musím vystúpiť (a to máš skade?)
Aký je rozdiel, že vystúpim a súčasne nastúpim do toho istého vlaku, alebo čo to má koho trápiť, mám lístok platný aj po B, aj z B...
Celá tarifikácia je chorá - ako som sa vyjadroval, tak by sa to malo podľa určitého kľúča, napr. km 1-10 tarifikovaný 1,4 Sk/km, potom + km 11-20 nech 1,35 Sk/km, ....
Čiže cenník by bol degresívny a nijako by sa nedalo špekulatívne deliť lístok, pretože delenie by vyšlo vždy drahšie (ak nerátam delenie pri tarifnom pásme do 10 km, kde by sa poľa zaokrúhľovania dalo uštriť max. 1 Sk).
A rozdelím si lístok z A do C v B, tak musím vystúpiť (a to máš skade?)
Aký je rozdiel, že vystúpim a súčasne nastúpim do toho istého vlaku, alebo čo to má koho trápiť, mám lístok platný aj po B, aj z B...
Celá tarifikácia je chorá - ako som sa vyjadroval, tak by sa to malo podľa určitého kľúča, napr. km 1-10 tarifikovaný 1,4 Sk/km, potom + km 11-20 nech 1,35 Sk/km, ....
Čiže cenník by bol degresívny a nijako by sa nedalo špekulatívne deliť lístok, pretože delenie by vyšlo vždy drahšie (ak nerátam delenie pri tarifnom pásme do 10 km, kde by sa poľa zaokrúhľovania dalo uštriť max. 1 Sk).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/42459/
Čo tu nejaký "adolescent" (z príspevku jednej zamestnankyne ZSSK na tomto servi) napíše by malo slúžiť pre marketingové oddelenie ako inšpirácia, nie, že my tu napíšeme odbornú štúdiu, ktorú si v lepšem prípade niekto osvojí a okopíruje, a v horšom prípade ti začne nadávať do adolescentou a debilov, lebo čo si to dovoľeješ, veď nikto nesmie spraviť ako oni...
Žiaľ aj takýchto primitívnych zamestnancov zamestnáva ZSSK...