Dopravné správy

Výluka liniek DPB 58, 65, 204 a 205 na Trnávke

Pre opravu povrchu vozovky na Rádiovej ulici bude od 12. septembra 2016 na cca 5 - 7 dní zavedená jednosmerná premávka po Rádiovej ul., preto budú linky 58 65 204 205 premávať po zmenených trasách ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

VRT protne Vysočinu. Ale kudy?

Bude to největší stavba na železnici v kraji pro příští desítky let. Trať pro vysokorychlostní i expresní vlaky z Prahy do Brna protne Vysočinu. A jednu stanici by měla mít buď přímo v Jihlavě, nebo někde za městem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Staň sa železničiarom!

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v spolupráci s Múzeom dopravy Bratislava,  so spoločnosťami Železničná spoločnosť Slovensko, a.s., Železnice Slovenskej republiky a Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. ako aj s vybranými strednými odbornými školami organizujú 1. a 2. októbra pre rodičov s deťmi, starých rodičov a ich vnúčatá, učiteľov, výchovných poradcov a žiakov základných škôl víkendové kariérne poradenstvo.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Karlovy Vary chystají dopravní terminál

Zatím jen podobu studie a několika vizualizací dostal integrovaný dopravní terminál, který má přinést revoluční řešení dopravy v Karlových Varech. Zastupitelé kvůli němu v úterý schválili pořízení změny územního plánu. Dílo ale vyvolává řadu obav. Opozice jimi zasypala vedení magistrátu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Opravy železničných mostov v Tatrách

Chcela by som Vás poprosiť ešte o doplňujúce info súvisiace s pádom časti mosta na tratiach TEŽ vo Vysokých Tatrách (august 2016).  Zaujímalo by ma, či ŽSR skontrolovali aj zvyšných 17 mostov a či boli zistené nejaké nedostatky – ak áno, aké.

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Lýkožrout plní vagony ČD Cargo dřevem

V tuzemských lesích letos s nebývalou silou opět udeřil kůrovec. Noční můra lesních hospodářů je zároveň příležitostí pro dopravce zvýšit tržby. Těží z toho především státní ČD Cargo.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Návrat žien z rodičovskej dovolenky k ŽSR

Je časté, že sa vracajú skôr ako po troch rokoch?  Je teraz častejšie, že sa vracajú skôr ako napríklad pred desiatimi rokmi?  Je to pre vás dobre, ak sa žena vracia z rodičovskej skôr? Potrebuje iný prístup? Napríklad kratšiu pracovnú dobu alebo iné zmeny? Motivujete ženy, aby sa vrátili skôr do prace? ak áno ako a prečo? 

Odpovede nájdete na tejto stránke.

Řidiči linkových autobusů si platově polepší

Předsednictvo Odborového svazu dopravy podpořilo kompromisní návrh ministerstva práce na zvýšení mezd šoférů. Ten předpokládá přeřazení řidičů linkových autobusů ze třetí do páté platové skupiny. Ve čtvrtek mají o návrhu odbory jednat s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou. Odbory očekávají, že se premiér stane garantem návrhu, uvedl dnes předseda svazu Luboš Pomajbík.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR zrekonštruujú priecestie v Sládkovičove

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch od 12. až do 23. septembra 2016 realizovať výluku v úseku ŽST Sládkovičovo – ŽST Galanta. Dôvodom výlukových prác je komplexná rekonštrukcia dvojkoľajného železničného priecestia v Sládkovičove (jedinečné identifikačné číslo – JIČ - SP 1997) v železničnom kilometri 95,617.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

České dráhy prodaly majetek za 100 milionů

České dráhy prodaly v letošním prvním pololetí kromě pozemků pod Masarykovým nádražím další nepotřebný majetek za 100 milionů korun. Proti stejnému období to je o 40 milionů korun více. Zpravidla jde o pozemky a menší stavby, většina smluv nepřesáhla 100 tisíc korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Uzávierka trate do Petržalky je terčom kritiky

Občianska iniciatíva Lepšia doprava považuje uzatvorenie električkovej trate na Štúrovej ulici a Starom moste, ktoré je naplánované na 11.9.2016 kvôli akcii „Rozlúčka s letom“, za zlé rozhodnutie. Odstavenie koľajovej dopravy do najväčšej bratislavskej štvrte kvôli novej akcii je podľa aktivistov neakceptovateľné.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Kolik už stála a bude stát Prahu „Lítačka“

Za vývoj a pořízení nové karty na pražskou hromadnou dopravu s názvem Lítačka zaplatilo město 8,2 milionu korun, její měsíční provoz vychází na 4,4 milionu. Informoval o tom dnes Český rozhlas, podle kterého to vyplývá z první analýzy nákladů, kterou předložilo město po šesti měsících pilotního provozu karty.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

S RegioJetom zo Žiaru nad Hronom do Prahy

Súkromný dopravca RegioJet spustil od septembra tohto roku novú autobusovú linku, ktorou spája stredné a západné Slovensko s Prahou. Autobusy dopravcu totiž vyrážajú zo Žiaru nad Hronom a cez Žarnovicu, Novú Baňu, Nitru, Trnavu a Bratislavu premávajú do českého Brna a Prahy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Eurovia postaví trať v Litvě

Stavební skupina Eurovia získala v Litvě železniční zakázku za 27,5 milionu eur (cca 743 milionů korun). Jde o stavbu druhé koleje na obchvatu kolem hlavního města Vilnius v úseku Paneriai - Pušynas. Zakázku skupina podepsala s Litevskou železnicí, stavba by měla trvat přibližně 2,5 roku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

V lanovke pod Mont Blancom uviazli na noc cestujúci

Technici opäť sprevádzkovali lanovku na francúzskej strane alpského masívu Mont Blanc, ktorá sa vo štvrtok pokazila. V kabínach bolo v čase poruchy 110 ľudí, väčšinu sa podarilo záchranárom evakuovať, 33 turistov vrátane desaťročného chlapca však muselo noc stráviť v kabínkach, uviedla agentúra Reuters.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Atentátnice chystaly útok na nádraží v Paříži

Trojice žen, které ve čtvrtek zadržela francouzská policie, plánovala útok na jednom z hlavních nádraží v Paříži. Uvedl to ministr vnitra Bernard Cazeneuve. Dopadeny byly poté, co bylo u pařížské katedrály Notre-Dame objeveno auto naložené plynovými bombami. Jedna z žen podle úřadů slíbila věrnost Islámskému státu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

V parlamente obhajovali Kotlebove hliadky

Ak by vo vlakoch medzi Popradom a Starou Ľubovňou neboli hliadky Ľudovej strany Naše Slovensko v zelených tričkách, podľa poslanca NR SR za túto stranu Milana Mazureka by sa ľudia báli do týchto vlakov nastúpiť. Ako povedal v stredu v parlamente v rozprave k návrhu zákona, ktorá má zabrániť pôsobeniu "zelených hliadok" vo vlakoch, nikto z vlády, ani z ministrov nepovedal, ako chce vláda alebo ministerstvo vnútra či spravodlivosti riešiť bezpečnosť vo vlaku.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V hradecké čtvrti Kukleny se roztrhl rychlík

Dvaačtyřicet cestujících uvázlo ve vagonech Českých drah, které se utrhly od rychlíku z Hradce Králové do Prahy. Souprava se rozpojila v hradecké čtvrti Kukleny, cestující šli zpět na nádraží pěšky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlakové nešťastie v Španielsku

Najmenej traja ľudia zahynuli a ďalších viacero osôb utrpelo zranenia pri železničnom nešťastí, ku ktorému došlo dnes v Galícii na severe Španielska, kde sa vykoľajil osobný vlak. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Státní půjčovna vlaků je ekonomický nesmysl

Záměr ministerstva dopravy, které chce vložit 20 miliard korun do projektu tzv. státní půjčovny vlaků, pokládá ČSSD za ekonomicky nesmyslný. Ve svých důsledcích by totiž mohl ohrozit čerpání peněz z programu EU, z něhož se má financovat nákup nových regionálních vlaků, řekl dopravní expert ČSSD Jan Birke.

Celou zprávu najdete na této stránce.