Dopravné správy

Zlín už zná podobu dopravního terminálu

Sice jde zatím jen o nákresy na papíře, nicméně obyvatele Zlína může těšit, že výstavba dopravního terminálu získává konkrétní obrysy. A to doslova. Radnice už má urbanistickou studii, z níž je patrné, jak by měl nový dopravní uzel vypadat. Lidem ušetří čas i kroky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vodič košickej eletričky zbil cestujúceho

Cestovať načierno sa neoplatilo 46-ročnému Košičanovi. Po hádke s vodičom električky a následnom fyzickom útoku skončil v nemocnici. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá bitku cestujúceho a vodiča prešetruje.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Karlovarský dopravní terminál budí obavy

Obavy a otázky, které v Karlových Varech vyvolává plánovaná stavba nového terminálu v obchodně správním centru, chce rozptýlit vedení magistrátu. Na 4. října si město od 17 hodin rezervovalo sál v Národním domě, kde budou autoři představovat svou studii lidem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Stanica v Martine sa začne konečne opravovať

Martinská železničná stanica je v katastrofálnom stave. Roky plynú a jej vzhľad sa nelepší. Naopak, ešte viac chátra. Ak sa na budove aj niečo rieši, tak len najakútnejšie opravy, ktoré ale celkovo hrozivo vyzerajúci stav nemenia. Tak toto sme napísali pred necelým poldruha rokom a platí to aj dnes.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V prázdném depu se našly odložené děti

Opilá matka v Teplicích nechala v prázdném železničním depu nestřežený kočárek s kojencem a jeho čtyřletým bráškou. Policii své nezodpovědné jednání vysvětlila tím, že musela jít po kolejích naproti příteli a s kočárem by se jí šlo špatně.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlakom na Oktoberfest

Jedno z najznámejších a najpopulárnejších tradičných svetových podujatí. Veľká ľudová zábava s pestrými historickými i súčasnými ľudovými krojmi vo veľkokapacitných pivárňach či priamo na ulici, dychové a ľudové hudobné skupiny, no najmä obrovské krígle obľúbeného bavorského piva. Nemci na tento "sviatok" nedajú dopustiť už od roku 1810. Zažite aj Vy túto neopakovateľnú atmosféru prostredníctvom Železničnej spoločnosti Slovensko v dňoch 28. – 30. septembra 2016.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nový suvenýr švýcarských drah: žula z Gotthardu

Největší událost švýcarské železnice, letošní otevření nejdelšího tunelu na světě, už připomínají tamější dráhy na tradičních reklamních předmětech jako švýcarský nožík, čepice či flash disk. Novinkou je ale kus žuly, která stavařům při stavbě dala zabrat.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Inovatívne digitálne rozhranie pre dopravcov

Spoločnosť Kuehne + Nagel a TRANSPOREON Group, prevádzkovateľ poprednej európskej cloudovej logistickej siete, uzavreli dohodu o spolupráci zameranú na zavedenie vysoko efektívnej digitálnej platformy, ktorá uľahčí spoluprácu s dopravcami v segmentoch FTL a LTL.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Arriva chystá další komerční linky

Dopravce Arriva patřící pod Deutsche Bahn v Česku expanduje se svými komerčními linkami Arriva Express na další trasy. Od října začne jezdit na nové lince z Brna do Přerova a z Brna do Olomouce.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Príprava GVD 2106/2017

Už ŽSR uzavreli GVD 2016/2017? Ak ešte nie, v akom štádiu je príprava grafikonu GVD 2016/2017? Požiadala ZSSK o IC trasy? O koľko denne požiadala a ktoré dni? Koľko vlakov požiadal RegioJet?

Odpovede nájdete na tejto stránke.

Trať z Budějovic do Volar je modernější

Pět nových mostů, moderní nástupiště i bezpečnější přejezdy. Obnova železniční trati z Českých Budějovic přes Krumlov, Lipensko až do Volar je po dvou a půl roce hotová. Stála více než 1,6 miliardy korun bez DPH. Přes 1,2 miliardy tvoří schválený příspěvek Evropské unie.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košický silák potiahne autobus MHD

V nedeľu 18.9.2016 od 14,00 do 17,00 sa na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne uskutoční charitatívna akcia na pomoc ľuďom postihnutým svalovou dystrofiou. Ide o genetické ochorenie svalov, ktoré sa prejavujú svalovou slabosťou, stratou sily a úbytkom svalstva.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Konec nosičů u metra Veleslavín

Pražský dopravní podnik zahájí výstavbu chybějícího eskalátoru ve stanici metra A Veleslavín. Ve středu to představenstvu uložila dozorčí rada DPP. Uvedl to primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Cestujícím, zejména na ruzyňské letiště, ve stanici kvůli chybějícímu eskalátoru začali nosit zavazadla nosiči. Kdy budou jezdící schody stát a na kolik přijdou, zatím není jasné.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Európsky týždeň mobility v Košiciach

Európsky týždeň mobility vyhlasuje Európska  komisia každoročne v termíne od 16. do 22. septembra. Ide o osvetovú kampaň zameranú na používanie verejnej dopravy, cyklistiky, pešej dopravy a podporu európskych miest a obcí pri presadzovaní udržateľnej mobility. Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je „Inteligentná a udržateľná mobilita – Investícia do Európy”.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jančurovy vlaky „dojely“ na plíseň ze Slovenska

Plesnivé postele a společné pokoje až pro sedm lidí. V takových podmínkách museli přežívat zaměstnanci společnosti RegioJet, když vyrazili ve žlutých vlacích na Slovensko a čekali tu na další směnu – aspoň podle informací, které dorazily do redakce Blesk.cz.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Európsky týždeň mobility v Prešove

V rámci Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 2016 bude mestská hromadná doprava v I. tarifnom pásme (mesto Prešov a obec Ľubotice) pre držiteľov vodičských preukazov bezplatná.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Leo Express snížil ztrátu

Soukromý dopravce Leo Express zůstává dál ve ztrátě, pochvaluje si ale významný nárůst cestujících za první pololetí letošního roku. Vyplývá to z pololetních výsledků, které dopravce ve čtvrtek zveřejnil v tiskové zprávě.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výberová chronológia nehôd vlakov v SR

Na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa dnes ráno zrazil vlaksúkromného dopravcu RegioJet s kamiónom. Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári. Zranených je viacero ľudí.
TASR prináša výberovú chronológiu nehôd vlakov v SR
.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

České dráhy zjednodušily e-shop

Je to na první pohled malá změna, řadě cestujících Českých drah ale zjednoduší nákup jízdenky přes internet. Státní dopravce zrušil nutnost při objednávce jízdenky zadávat číslo občanského průkazu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vážna nehoda na železničnom priecestí

Dnes ráno (16.sepembra 2016) o 7.15 hod došlo na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi k zrážke osobného vlaku spoločnosti RegioJet a kamióna. Po nehode zostal rušňovodič zakliesnený vo vlaku, hasiči ho museli z kabíny vystrihovať. V bezvedomí a s ťažkými zraneniami bol leteckou záchrannou službou dopravený do nemocnice. Vo vlaku sa zranilo 13 cestujúcich, z toho 3 ťažko. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.