Dopravné správy

Rozdělení ČD je zhovadilost v Evropě nevídaná

K 1. září 2011 bylo 9500 zaměstnanců Českých drah převedeno pod Správu železniční dopravní cesty, státní organizaci, (dále jen SŽDC), jako tzv. živá dopravní cesta. Odboráři s tímto krokem nesouhlasili...

Rozhovor Haló novin s Jaromírem Duškem, předsedou Svazu odborářů služeb a dopravy, najdete na této stránce.

ČD se nechtějí podílet na obnově Masarykova nádraží

České dráhy (ČD) couvají z jednoho z největších pražských projektů, revitalizace oblasti Masarykova nádraží. Jednají o prodeji 34procentního podílu ve společnosti Masaryk Station Development (MSD), která vznikla v roce 2004 pro účely rozvoje tohoto desetihektarového území.

Celou zprávu najdete na této stránce.

SŽDC zaplatí za nové zabezpečení 900 milionů korun

Konec zdržování cestujících zbytečnou a zdlouhavou výměnou lokomotiv před hraničními přechody. Evropská unie teď spustila projekt, jehož výsledkem má být jednotné zabezpečení kolejí ve všech členských státech. To by mělo umožnit, aby soupravy přejížděly z jedné země do druhé bez zastavování. V Česku navíc systém umožní, aby vlaky jezdily až rychlostí 200 km za hodinu. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zaplatí za nové zabezpečního hlavního koridoru 900 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rozšíření plzeňského IDS přinese zdražení

Přítomnost integrovaného dopravního systému bude v Plzeňském kraji napřesrok ještě výraznější než dnes. Organizační společnost POVED chystá zásadní rozšíření, s ním související reorganizaci autobusových linek a také úpravu tarifu. Novou podobu linek nebo změnu tarifního systému už schválila městská rada v Plzni, příští týden ji probere také hejtmanství.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Wilson se vrátil před své nádraží - mezi narkomany

Před pražské hlavní nádraží se po sedmdesáti letech vrátila socha amerického prezidenta Woodrowa Wilsona, kterou ve válečných letech strhla německá okupační vojska. Do nitra sochy byl uložen bronzový tubus s pamětními dokumenty. Slavnostní odhalení památníku se uskuteční za měsíc.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Prešovskú stanicu chráni patrónka železničiarov

9.9.2011 - Stovky ľudí prišli dnes ráno na Železničnú stanicu v Prešove, kde sa na misijnej ceste zastavil Pápežský vlak Jána Pavla II. Totus Tuus, ktorý sa vydal na misijnú jazdu po štátoch Vyšehradskej štvorky. Pri tejto príležitosti dnes za účasti ministra dopravy Jána Figeľa požehnali aj reliéf sv. Kataríny Alexandrijskej, patrónky slovenských železničiarov, ktorý je inštalovaný na prvom poschodí železničnej stanice.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Priatelia modulovej železnice sa stretli v Žiline

Svoje krajinky, železničné nástupištia a vláčiky si rozložili členovia klubov modulovej železnice zo Slovenska, Čiech i Poľska v aule Strednej odbornej školy stavebnej na Bôriku. Spravili tak minulý víkend. Na železničky, poväčšine v mierke 1:120, sa chodilo pozerať niekoľko stoviek ľudí. Konal sa tu jubilejný 5. TT víkend Hôrky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

EK sa vyjadrí k projektom IDS v Bratislave

Projekty Integrovaného dopravného systému v Bratislave boli témou (...) stretnutia šéfa rezortu dopravy Jána Figeľa (KDH) s predsedom výboru Európskeho parlamentu pre dopravu a cestovný ruch Brianom Simpsonom. Projekty momentálne čakajú na definitívne odsúhlasenie zo strany Európskej komisie. "Som rád, že Brian Simpson môže na vlastné oči niektoré súvislosti vidieť," povedal na tlačovom brífingu Figeľ.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

BIS zjistila v SŽDC nestandardní postupy

Ministr dopravy Pavel Dobeš nechá provést kontrolní audit ve Správě železniční dopravní cesty (SŽDC), kde podle výroční zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS) někteří zaměstnanci mohli manipulovat s veřejnými zakázkami. Jejich "nestandardní postupy" podle BIS mohly zvýhodňovat soukromé společnosti a poškozovat státní firmu. Na základě výsledků tohoto šetření ministr Dobeš zváží další personální změny ve společnosti...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Cestovanie vlakom do 10 km zdražie najviac

Domácnostiam využívajúcim vlaky sa kvôli rastu cestovného (zrejme od 1. októbra) zvýšia ročné výdavky priemerne až o 74 eur. Ak však cestujú na kratšie vzdialenosti, za lístky si priplatia aj o 88 % viac! Uvedené zdražovanie však v sebe nezahŕňa komerčné zľavy osobného prepravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktorá od zdražovania očakáva ročný nárast tržieb približne 6,65 milióna eur.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Na železniční konkurenci může prodělat cestující

Konkurenční boj, na kterém paradoxně může prodělat cestující - tak lze vystihnout poslední střety mezi státními Českými drahami a nastupujícím soukromým dopravcem Regiojet. Zástupci žlutých vlaků teď tvrdí, že ČD například už dopředu striktně odmítají pomoci v případě, kdyby došlo na trati k poruše vlaků. Nové společnosti se rovněž nezamlouvá, že pravděpodobně nebude moci čistit své soupravy v myčkách, které dominantní hráč na tuzemském železničním trhu vybudoval z velké části z veřejných peněz.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Počet cestujúcich vo vlakoch opäť rastie, ale málo

Cestujúci sa začínajú po dvoch rokoch opäť vracať do vlakov, no rozhodne nie vo veľkom. Počet pasažierov sa v tomto roku oproti vlaňajšku zvyšuje. Za prvých sedem mesiacov pocítili železnice nárast o približne 3 %.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Dopravní společnost Zlína a Otrokovic zdraží jízdné

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO), která zajišťuje městskou hromadnou dopravu ve zlínské aglomeraci, zdraží od 1. ledna jízdné. Současně ale některým jízdenkám prodlouží platnost. Změny musí ještě schválit zastupitelé ve Zlíně a Otrokovicích a valná hromada podniku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Do parku ZSSK pribudla Alžbeta

9.9.2011 - V poradí už štvrtú elektrickú poschodovú jednotku predstavila dnes Železničná spoločnosť Slovensko v Košiciach. K trom starším sestrám Kataríne, Lucii a Terézii pribudla tak Alžbeta, ktorá na svojej prvej ceste do Prešova dostala požehnanie od košického pomocného biskupa Stanislava Stolárika.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Lounská vagónka: podvody nebo konkurenční boj?

Fiktivní obchody za více než půl miliardy a následný pokus o zkrácení daně z přidané hodnoty o více než sto miliónů. Právě za to detektivové protikorupční policie stíhají manažery lounské vagónky Legios (dříve Lostr) a dalších dvou spřízněných firem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vyššie cestovné ZSSK zaťaží domácnosti sumou 74 €

Domácnostiam využívajúcim železničnú osobnú dopravu sa kvôli očakávanému rastu cestovného zvýšia ročné výdavky priemerne o takmer 74 eur. Táto suma však nezahŕňa komerčné zľavy osobného prepravcu. Náklady na cestovanie týmto domácnostiam by tak mali vzrásť ročne zhruba o 2 %, vyplýva z údajov o sociálnych vplyvoch návrhu na reguláciu cestovného v železničnej doprave.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ministerstvo nechalo odložit uzávěrku GVD

Jízdní řády, podle kterých budou jezdit vlaky příští rok, resp. už od 10. prosince, ještě nejsou hotovy. Sice už měly být, ministerstvo dopravy ale jejich uzávěrku nechalo o dva týdny odložit. Hrozí, že konečná podoba grafikonu potěší jen málokoho. Jednotlivé kraje v posledních týdnech zveřejnily upravené podoby navrhovaných jízdních řádů, které se značně liší oproti verzím představeným v červnu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O žlutých vlacích střízlivě

8.9.2011 - Už jen 18 dní dělí českou veřejnost od možnosti vyzkoušet cestování vlakem na relaci mezi Prahou a ostravskou aglomerací s jiným než majoritním dopravcem. Žluté vlaky vyrazí na trať už 26. září a na komerční riziko společnosti RegioJet budou pendlovat mezi Prahou a Havířovem. Zpočátku v počtu tří párů denně, se soupravami pěti rekonstruovaných vozů a lokomotivou řady 162 v čele.

Celou informaci o tiskové konferenci najdete na této stránce.

Vysokorychlostní železnice se vesměs nevyplácejí

Vysokorychlostní železnice se státům a ekonomikám vesměs nevyplácejí a jen zřídka přinášejí přínosy, které jejich zastánci slibují. Napsal to ve svém nejnovějším čísle britský týdeník The Economist v souvislosti s tím, že mánii vysokorychlostních železnic v poslední době propadla i britská vláda.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Figeľ chce rýchlejšie trate

Slovensko sa chce podieľať na pripravovanom programe Európskej únie pod názvom Connecting Europe Facility v takej miere, aby rýchlejšie trate neboli len na západe, ale aj v strede Európy. Ako na štvrtkovom tlačovom brífingu po stretnutí s predsedom výboru Európskeho parlamentu pre dopravu a cestovný ruch Brianom Simpsonom informoval minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ, cieľom programu s prostriedkami v objeme približne 50 mld. eur bude podpora cezhraničných projektov v oblasti dopravy, energetiky a informačných technológií.

Celú správu nájdete na tejto stránke.