Dopravné správy

Falešnou jízdenku koupíte v trafice

Pražský dopravní podnik našel falešné jízdenky za 36 tisíc korun a každým dnem se objevují další kusy. Na padělky se často přijde až při výměně starých jízdenek za peníze. Lidé je obvykle koupili na běžných prodejních místech, například v trafikách.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Tramvaj probouzí fantazii

V Liberci vyjela tramvaj vyzdobená motivem ze surrealistického obrazu. Kdo správně určí jeho autora, může vyhrát některou z cen Oblastní galerie. Právě galerii bude tramvaj propagovat. Její výzdoba je střídmá, nepřeplácaná a nese heslo Umění probouzí fantazii.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Lokomotivy ST45 PKP Cargo na našich kolejích

Od roku 2009 provádí společnost Pojazdy Szynowe PESA modernizace šestinápravových dieselových lokomotiv řady ST45 dopravce PKP Cargo, které pocházejí z let 1970-1976. Základem prováděným úprav je náhrada původního spalovacího motoru novým agregátem MTU 4000 o jmenovitém výkonu 1500 kW.

Celouzprávu najdete na této stránce.

Oslavte s ČD 140. výročí tratě ze Zábřehu do Sobotína!

Letos uplyne 140 let od zahájení provozu na trati ze Zábřehu na Moravě do Sobotína. Při této příležitosti vypraví České dráhy tuto sobotu 10. září historický vlak v čele s parní lokomotivou 423.009 „Velký Bejček“, historickými vozy a bufetovým vozem ze Zábřehu na Moravě do Šumperku. Během dne pak historická souprava uskuteční několik jízd mezi Sobotínem a Šumperkem. Navíc vypraví dopravce ještě historické motorové vlaky řady M 131 a M 120, známé více pod názvem „Hurvínek“ a „Věžák“. V Zábřehu na Moravě, Sobotíně i Šumperku budou probíhat bohaté doprovodné programy v rámci oslav Dne evropského dědictví.

Podrobnější informace, včetně jízdních řádů, naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Klaus cestoval „ekologicky“

2. září 2011 - Byla to typická Klausova lekce ekologie. Na včerejší cestu do Ostravy vyrazil prezident vlakem. Po příjezdu na ostravské nádraží totiž Václav Klaus nasedl do limuzíny s pražskou značkou a odjel do města. Prezidentská audi a několik dalších vozů tudíž muselo tak jako tak přijet z Prahy. To, že Klaus jel vlakem, na tom nic nezměnilo. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rekonštrukcia lesnej železničky napreduje

Kysuce a Oravu opäť spojí lesná železnička, ktorá zanikla pred štyridsiatimi rokmi. Výnimočná je úvraťovým systémom, ktorý umožnil prekonať veľký výškový rozdiel a prudké stúpanie a dnes je jedným z dvoch zachovaných v Európe. S jeho obnovou a opravou sa už začalo, práce však stále komplikujú následky povodní, ktoré Kysuce postihli pred rokom na prelome augusta a septembra.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Tramvaj ztišily železniční kolejnice

Elektriky jezdí do pražské Podbaby od roku 1928. Původně velkoryse navržená trať městských elektrických drah od dnešního Vítězného náměstí do Podbaby prošla od té doby několika změnami. Poslední přestavba však proběhla před více než čtyřiceti lety, v roce 1969.Až letos se trať dočkala rekonstrukce a navíc i prodloužení.

Celý článek najdete na této stránce.

Nový eShop Českých drah ve zkušebním provozu

České dráhy spustily eShop druhé generace. Dopravce zásadně zjednodušil jak výběr konkrétního jízdního dokladu, tak samotný proces nákupu. Model je podobný jako u leteckých a železničních společností v Německu nebo v Anglii, zároveň však přináší některé novinky. Zákazníci, kteří na eShopu ČD s oblibou nakupují levné vnitrostátní i mezinárodní elektronické jízdenky, tak nakoupí snáz a nově i bez registrace.

Nový eShop mohou zákazníci Českých drah vyzkoušet na www.cd.cz/eshop2g. Systém budou České dráhy měsíc testovat a přitom sbírat připomínky zákazníků. Po tuto dobu bude fungovat i dosavadní eShop na www.cd.cz/eshop.
 
Více informací najdete v tiskové zprávě.

Správní řízení v kauze Railjet zastaveno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dnes zastavil správní řízení v tendru na nákup 16 vlakových souprav pro České dráhy (ČD). Rozhodnutí zatím není pravomocné, Škoda Transportation, která u ÚOHS pětimiliardový tendr napadla, se proti rozhodnutí může ještě odvolat. ČD tak zatím nemohou uzavřít s vítězem soutěže, firmou Siemens, smlouvu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Chebský terminál hromadné dopravy má zpoždění

Už v červenci mělo začít budování nového autobusového nádraží v Chebu. Nezačalo. Jedna z firem si totiž stěžovala na výběrové řízení a to se kvůli tomu bude opakovat. Je možné, že si cestující budou muset na začátek stavby počkat až do příštího roku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Doprava určite bude jednou z priorít SR

3. 9. 2011 - Slovenská republika potrebuje menej priorít a viac skutočných priorít. Povedal to dnes v Bratislave prvý podpredseda vlády SR a šéf rezortu dopravy Ján Figeľ (KDH) po rokovaní s eurokomisárom pre regionálnu politiku Johannesom Hahnom na tému čerpania eurofondov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Tramvajové muzeum praská ve švech

Tramvajový depozitář v Brně-Líšni, ve kterém je k vidění i parní tramvaj z 19. století, se potýká s nedostatkem místa. Pro návštěvníky se navíc otevírá jen několik měsíců v roce a pouze po předchozí domluvě. Pokud by se ale celou expozici podařilo přesunout do Králova Pole, byla by běžně přístupná veřejnosti.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vláda podporuje kombinovanou dopravu

Ministerstvo dopravy chce více podporovat kombinovanou dopravu. V novém programu proto hodlá usnadnit vznik takzvaných veřejných logistických center (VLC), která umožňují jednodušší překládání zboží mezi kamionovou, železniční a lodní dopravou.

Celou zprávu najdete na této stránce.

OSŽ nebylo nikdy vzniku živé dopravní cesty nakloněno

Již zanedlouho (rozhovor vznikl 29. srpna, pozn. red.) nastane den „D“, to znamená, že dojde k přechodu zaměstnanců řízení provozu od Českých drah, a. s., ke Správě železniční dopravní cesty, s..o. V minulém čísle Obzoru zaznělo ujištění pověřeného ředitele SŽDC Habarty o tom, že vše je připraveno a zaměstnanci se nemají čeho obávat. Můžete jeho slova potvrdit?

Odpověď na tyto i další otázky najdete na této stránce.

ČLR podhimalájskou železnicí ohrožuje Indii

Peking se drží své letité strategie a himálajský region u hranic s Indií rychle prošpikovává silnicemi i železnicí. Oproti Indii, jejíž projekty podél čtyři tisíce kilometrů dlouhé hranice váznou. Říše středu tak nad svým rivalem získává výhodu pro ekonomickou i případnou vojenskou invazi.

Celou zprávu najdete na této stránce.

MHD v Košiciach so zmenami

Mestská hromadná doprava (MHD) v Košiciach sa zmení, od 5. septembra začne premávať podľa cestovných poriadkov platných pre dni školského roka a posilnené spoje linky R4 začnú premávať pre študentov vysokých škôl počas vyučovania od 19. septembra.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jihomoravští železniční sprejeři se činí

Po kolejích v jihomoravském kraji jezdí stále více "pomalovaných vlaků" sprejery. Jen za první pololetí letošního roku způsobili Českým drahám škodu za téměř sedm milionů korun. A jejich chuť roste, loni byla tato částka o půl milionu nižší. Větší problémy se sprejery už mají jen v Praze a jejím okolí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Lanovka na Sněžku dožívá

Stará lanovka na Sněžku bude v provozu ještě jedenáct měsíců. V polovině příštích velkých prázdnin se dvousedačka zastaví a až do jara 2014 se na nejvyšší horu bude chodit pěšky. Nová lanovka, která se začne stavět už letos v říjnu, bude odolnější proti větru.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Liberec na tramvajové síti šetřil, až prodělal

Liberecký Dopravní podnik může přijít o evropskou dotaci 150 milionů korun určenou na stavbu tramvajové tratě na sídliště Rochlice. Od projektu kvůli nedostatku peněz ustoupil, místo něj by opravil trať na Jablonec. Přišel by tak ale o celou dotaci.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zachrání dráhu drážní výrobce?

V úvodu malé vysvětlení: velké písmeno „s“ ve slově „Slavkovská“ je zde uvedeno proto, že jde o pojmenování konkrétní železniční trati. Pod tímto pojmem rozumíme regionální trať z Krásného Jezu přes Horní Slavkov a Loket do Nového Sedla u Lokte. Vznikla postupným splynutím dvou samostatných drah – starší z Nového Sedla do Lokte a novější spojovací trati z tehdejšího Schönwerthu (nyní Krásného Jezu) na trati z Mariánských Lázní do Karlových Varů opět do Lokte. 

Celou zprávu najdete na této stránce.