Dopravné správy

Sabotéři narušili Kozí dráhu

O víkendu měly na historickou trať mezi Děčínem a Oldřichovem u Duchova vyjet první výletní vláčky. Nestalo se. Pár dní před spuštěním provozu se totiž na takzvané Kozí dráze záhadně ztratily koleje. A podivných komplikací je mnohem víc. Podle místních za nimi stojí boj o lukrativní pozemky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Je boj Škody proti Railjetům komický?

Společnost Škoda Transportation ve středu znovu nepřímo potvrdila, že proti nákupu rychlíkových souprav Railjet Českými drahami bojuje pouze vlaky na papíře. Antimonopolnímu úřadu totiž nehodlá dodat informace o konkrétní nabídce vlaků pro České dráhy, jak to po ní úřad požaduje.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Odborníci z ČVUT v posudku Railjetu selhali

Centrum pro efektivní dopravu (CEDOP) zpochybnilo posudek ČVUT na nákup vlaků Railjet Českými drahami. Podle odborníků z CEDOP posudek podceňuje tempo modernizace železniční infrastruktury v Česku a okolních zemích. Tuzemský výrobce lokomotiv Škoda Transportation přitom právě posudkem ČVUT argumentoval, když podával podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Antimonopolní úřad poté vydal předběžné opatření, které zakazuje Českým drahám smlouvu o nákupu 16 souprav Railjet za pět miliard korun se společností Siemens uzavřít.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Kraje požadují více peněz na dopravu

Kraje žádají výrazné navýšení rozpočtu pro kapitolu dopravy. Na dnešním brífinku po setkání s ministrem dopravy Pavlem Dobešem to řekl předseda Asociace krajů a hejtman Michal Hašek. Kraje se podle něho hodlají soudit, pokud se vláda rozhodne nedodržet závazky plynoucí z memoranda o finanční podpoře regionální dopravě. Dotaci pro kraje chce od příštího roku ministr financí Miroslav Kalousek snížit o 600 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rozhdnutie o širokorozchodnej padne do konca roka

Projekt výstavby širokorozchodnej železnice, ktorého možnú realizáciu zvažujú železničné spoločnosti v Rusku, na Ukrajine, Slovensku a v Rakúsku, by mal byť pre Slovensko prínosom. Predpokladá to Peter Staněk z Ekonomického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) s tým, že investícia by mohla umožniť vznik okolo 10 tis. až 20 tis. pracovných miest minimálne počas štyroch až piatich rokov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stát zruší rychlíky i tratě, méně dá na regionální spoje

V příštím roce přestane jezdit až osm procent dálkových vlaků, jejichž provoz platí ministerstvo dopravy. Českým drahám, které podle dlouhodobé smlouvy se státem provoz na dotovaných rychlíkových a expresních linkách zajišťují, dá ministerstvo napřesrok o 200 milionů korun méně než letos. Výsledkem bude zánik některých spojů. O které vlaky půjde, ministerstvo zatím nechce říct. Stát nejspíš dá méně peněz také krajům v rámci dotace, která má úřadům pomoci s objednávkou regionálních vlaků. S nižším rozpočtem bude hospodařit i Správa železniční dopravní cesty, která proto chystá rušení tratí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na olomouckou Floru výhodně s ČD

Tento čtvrtek 18. srpna začíná letní etapa Flory Olomouc, která potrvá do neděle 21. srpna. Zákazníci Českých drah mohou ušetřit na vstupném a se slevou Vlak+ zaplatí také méně za jízdenku, ať už do Olomouce vyrazí odkudkoliv z České republiky. Podrobnosti najdete v přiložené tiskové zprávě.

Mezi Hradcem Králové a Poděbrady nepojedou vlaky

Správa železniční dopravní cesty bude od 22. srpna od 13:00 hod. nepřetržitě do 31. srpna do 17:00 hod. opravovat trať mezi Velkým Osekem, Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové. Vlaky Českých drah budou v tomto úseku nahrazeny autobusy, které pojedou po několika různých trasách. Cestující z rychlíků přepraví náhradní autobusy mezi Poděbrady, Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové, osobní vlaky budou nahrazeny autobusy mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové. Náhradní doprava se bude řídit výlukovým jízdním řádem, který je k dispozici na www.cd.cz/omezeniprovozu a na vývěskách ve stanicích. Cestující, kteří pojedou v době výluky mezi Prahou a Hradcem Králové mohou bez doplatku jízdného cestovat oklikou přes Pardubice.
Více informací najdete v tiskové zprávě.

Z města piva na jeho slavnosti zvláštním vlakem

Už pošesté vypraví České dráhy zvláštní vlak s názvem Plzeňský Chodovar Expres na tradiční slavnosti piva v rodinném pivovaru Chodovar. Netradiční cesta povede z Plzně přes Staňkov a Tachov do Chodové Plané, kde se konají tradiční Slavnosti piva Chodovar 2011. Zvláštní vlak vyjede z plzeňského hlavního nádraží v sobotu 20. srpna v 8:28 hodin. Pojede přes stanice Nýřany, Staňkov, Horšovský Týn, Tachov do Chodové Plané, kam přijede ve 12:00 hodin. Ve vlaku platí jednotná cena zpátečního jízdného 100,- Kč. Jízdenka platí zároveň i jako vstupenka na slavnosti do areálu pivovaru. Více informací najdete v tiskové zprávě.

Upozornění na stávku železničářů v Polsku a Bavorsku

Zítra se uskuteční stávka železničářů v Polsku. V důsledku stávky bude omezena regionální doprava a jízda přeshraničních osobních vlaků v Polsku. Stávka se nedotkne vlaků na území ČR.

Stávka se nebude týkat ani dálkových vlaků kategorie rychlík a EuroCity.

V závěru týdne nebo v příštím týdnu nelze vyloučit ani stávku některých strojvedoucích v Bavorsku, proto cestujícím, kteří plánují cestu do této oblasti, doporučujeme sledovat aktuální informace na internetu v oblasti mimořádností.

Další podrobnosti jsou přiloženy v tiskové zprávě.

Student Agency má smělé ambice

Dopravní firmě Student Agency brněnského podnikatele Radima Jančury vzrostl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Firma plánuje za rok 2011 obrat ve výši 5,5 miliardy, což by oproti roku 2010 mělo být navýšení o více než miliardu korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ZSSK zdražením cestovného zníži pracovnú mobilitu

Dochádzať za prácou bude od septembra pre tisíce ľudí ešte ťažšie. Drahšie lístky na vlak môžu mnohým tak zdvihnúť náklady, že cestovať do práce sa im jednoducho neoplatí. Zdražovanie sa dotkne najmä tých, čo denne cestujú regionálnymi vlakmi na kratšie vzdialenosti. Hoci Železničná spoločnosť plánuje v priemere len 10-percentné zdražovanie, pri cestách do 60 kilometrov môže cena za lístok niekedy vzrásť až o 80 percent.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Škoda musí ukázat vlak konkurující Railjetu

Antimonopolní úřad (ÚOHS) se chystá revidovat předběžné opatření, kterým před týdnem pozastavil téměř pětimiliardovou zakázku Českých drah na nákup luxusních rychlíků Railjet od firmy Siemens.
ÚOHS dal ultimátum Škodě Transportation, na jejíž podnět nákup pozastavil, aby doložila, že skutečně má vlaky, které může drahám nabídnout.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O nedostavěnou železniční polikliniku má zájem Brno

Je to ta haluzna tam daleko v šípkách a býlí. Měla to být ajznbónská poliklinika. Takto lakonicky brněnským hantecem komentuje brněnský architekt Josef Myslivec fotografii torza nikdy nedostavěné takzvané železniční polikliniky vedle odstavného nádraží u řeky Svratky. Po více než dvaceti letech se začíná rýsovat obnova tohoto areálu. Dráhy jej totiž prodávají a prvním osloveným je město Brno.

Celou zprávu najdete na této stránce.

České dráhy v prvním pololetí úspěšné

Plus 26 milionů korun, takový je podle českých účetních standardů hospodářský výsledek Českých drah za první pololetí letošního roku. Také provozní výsledek hospodaření před zdaněním EBITDA se vyvíjel dobře a dosáhl výše 1005 mil. korun, což je meziroční zlepšení o 73 milionů. Kondice národního dopravce se tak za poslední dva roky znatelně mění k lepšímu a díky tomu jsou České dráhy schopny se vyrovnat s meziročním růstem cen vstupů.

Celou tiskovou zprávu najdete na této stránce.

Patra, modernizovaná pro Lipenku, na ni nemohou

Kvůli jihočeské trati z Rybníku do Lipna zrekonstruovaly České dráhy čtyři patrové vagony. Ty však po své modernizaci na turistickou trať nesmí, nesplňují normy. Na první pohled to byla pozitivní novinka. Před dvěma dny České dráhy oznámily, že nechaly za 16 milionů korun opravit čtyři staré německé patrové vagony, které poskytnou více komfortu cestujícím v jižních Čechách.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ústecký kraj se chce soudit o dotace regionálních vlaků

Řadě obyvatel Ústeckého kraje hrozí, že nebudou mít čím jezdit do práce nebo do školy. Ministerstvo dopravy totiž plánuje zkrátit dotace na regionální železniční dopravu. Ústecký kraj má přijít o 54 miliónů korun. Jeho zástupci nevylučují, že kvůli penězům stát zažalují u soudu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Utajená konkurence žalovala na ČD

Antimonopolní úřad bude zkoumat chování Českých drah. Prověří, zda firma ve výběrových řízeních v roce 2006 na provozovatele rychlíků na tratích Plzeň-Most a Pardubice-Liberec nezneužila dominantní postavení. Úřad dráhy podezřívá z uplatňování podnákladových predátorských cen a křížového financování.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ČD linku mezi Prahou a Ostravou nevzdají bez boje

České dráhy musí nechat na prestižní trati mezi Ostravou a Prahou to nejlepší, co mají k dispozici. Zůstávají pendolina a u dalších vlaků budou nasazeny nejmodernější vagony. Jak už Deník informoval, v září vyjedou první vlaky RegioJet společnosti Student Agency. Ty budou nejdříve jezdit z Prahy přes Ostravu do Havířova, do konce roku se trasa některých prodlouží až do Žiliny. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Göteborg si nechává přestavět tramvaje v Ostravě

Až ve Švédsku získala svou první velkou zahraniční zakázku ostravská městská společnost Ekova Elektrik. Rekonstruovat bude tramvaje pro druhé největší švédské město Göteborg. Desítky tramvají by měla ostravská společnost opravit do roku 2016. Celkem by jich mělo být téměř osmdesát.

Celou zprávu najdete na této stránce.