Dopravné správy

SŽDC si „zpětně lízne“ - činí dobře?

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) chystá modernizaci drezín a dalších montážních mechanismů.  Desítky strojů odprodá vybranému partnerovi, který je zmodernizuje a pronajme zpět státní organizaci. Uvedl to deník E15 s tím, že po deseti až 13 letech získá SŽDC všechny drezíny zpět do majetku. Předpokládaný objem všech čtyř transakcí, na které SŽDC vypsala tendry, je téměř půl miliardy korun.

Celou úvahu najdete na této stránce.

Mostecká úzkorozchodka skončila tragédií

Sychravé podzimní počasí, tramvaj přecpaná k prasknutí nabírá rychlost a řítí se z kopečka u mosteckého gymnázia. Řidič bere za brzdu. Marně. Vozu selhala. V zatáčce se převrací. To se stalo před téměř jednapadesáti lety. Tragická událost na úzkorozchodce urychlila stavbu moderní rychlodráhy. Poslední tramvaj na úzkorozchodné kolejové trati v Mostě vyjela před padesáti lety, přesně 24. března 1961. Provoz na úzkokolejce ustoupil modernější, rychlejší a bezpečnější tramvajové rychlodráze.

Celý článek najdete na této stránce.

Konkurence škodí ČD, když ještě nevyjela

V devatesátých letech začínal Petr Fejk jako středoškolský učitel a zároveň manažer hudebního klubu. Životní zlom pro něj znamenal ale až rok 1997, kdy jako první laik vyhrál výběrové řízení na ředitele pražské zoo a během dvanácti let svého působení ji dostal v anketě časopisu Forbes do desítky nejlepších zahrad na světě. Do všeobecného povědomí se dostal hlavně výraznou modernizací zoo a úsilím o její obnovení po ničivé povodni v roce 2002. Po roční anabázi v roli ředitele Českého centra v New Yorku se vrátil do Čech ve funkci ombudsmana Českých drah.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bojuje o vlaky v Pardubickém kraji

Z Dolní Lipky do Štítů i Hanušovic ať nadále jezdí alespoň tolik vlaků jako dnes, žádá petice, kterou zatím podepsaly dva tisíce lidí, organizátoři jsou ale přesvědčeni o tom, že podpisů nadále bude přibývat. Podle Miroslava Drobného z petičního výboru zatím nejsou k dispozici podpisové archy ze všech míst, kam je organizátoři poslali.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlaky mezi Prahou a Ostravou bez dotací

První železniční trať v Česku čeká zcela volný boj dopravců o cestující bez státních dotací. Ministerstvo dopravy poprvé neobjednalo žádné přímé vlaky mezi Prahou a Ostravou, u kterých by dopravcům hradila ztrátu. Všechny spoje tu budou jezdit od prosince jen na podnikatelské riziko dopravců.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Štíhlá linie zachránila na kolejích život

O velkém štěstí může mluvit žena (47), která v pátek ve Valašském Meziříčí spadla z nástupiště pod projíždějící rychlík. Mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček řekl agentuře Mediafax, že žena přežila díky tomu, že se se svou štíhlou postavou vlezla do úzkého prostoru mezi nástupištěm a kolejí.

Celou kuriózní zprávu najdete na této stránce.

ZSSK posily spojov počas MS neplánuje

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) neplánuje v priebehu Majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji zaradenie mimoriadnych či posilových vlakov. Jedinou výnimkou bude krátkodobé nasadenie novej poschodovej elektrickej jednotky medzi Košicami a Prešovom od 1. do 9. mája.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Vlakový doprovod dostane v Praze nové prostory

Na „starém“ komandu na hlavním nádraží v Praze to mnohdy vypadá jako v úlu, zejména když se tady sejde více pražských a mimopražských vlakových čet. Kolik průvodčích a vlakvedoucích Středisko vlakových čet Praha hlavní nádraží zaměstnává?

Celý rozhovor s vedoucím RCVD Praha najdete na této stránce.

Na Vysočině opět zpáteční jízdné za kačku

České dráhy po loňské úspěšné promo akci, kdy nabídly cestujícím jízdu mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem za 1 korunu, přicházejí s další mimořádnou nabídkou. Ve středu 27. dubna mohou všichni zájemci vyzkoušet vlaková spojení mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě, zpáteční jízdenka bude stát tento den opět pouze jednu korunu. I v letošním roce plánují České dráhy tyto akce pořádat ve všech krajích republiky. Cílem speciální jednodenní nabídky je propagovat regionální železniční dopravu a přilákat nové zákazníky k cestě vlakem.

Podrobnější informace naleznete v přiložené tiskové zprávě.

RegioJet zajtra propagačne startuje

Od utorka 26. apríla do štvrtka 28. apríla ponúkne dopravca RegioJet verejnosti možnosť pozrieť si a vyskúšať vozidlo Talent na trase Komárno – Dunajská Streda – Bratislava Hlavná stanica, informoval Aleš Ondruj zo Student Agency.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

O stuttgartském nádraží bude referndum

Definitivnímu zvolení prvního představitele strany Zelených do čela jedné z německých spolkových zemí už nic nebrání. Koaliční jednání v Bádensku-Würtembersku komplikovala debata o osudu nového supermoderního podzemního nádraží “Stuttgart 21". O budoucnosti této vysoce kontroverzní stavby nakonec rozhodnou obyvatelé v referendu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlak do Hranic měl zpoždění - a zbrzdil jejich rozvoj

V průběhu staletí zažívaly Hranice období slávy i úpadku. Sedmička přináší sedm nejdůležitějších událostí, které ovlivnily život města. Spisovatel Josef Frais o Hranicích tvrdil, že jsou “šrámkovským městem, ve kterém může milovat každý, koho si jen vybere”. Přestože jsou Hranice menší než Přerov, v jeho historii byly chvíle, kdy tomu bylo naopak. Byly větším i významnějším městem.

Celé historické ohlédnutí najdete na této stránce.

Hostivičtí jsou s opraveným nádražím spokojení

Středočeská obec Hostivice má nově zrekonstruovanou budovu železničního nádraží. Dostala novou fasádu, novou halu pro cestující, nové jsou i přístupové cesty na perony. Oprava nádražní budovy stála České dráhy 15 milionů korun. S tím, že v Hostivici bydlí hejtman David Rath, tato akce nijak nesouvisí.

Celou zprávu najdete na této stránce a naši vlastní reportáž zase tady.

ČD Cargo, a.s. loni tratila 427 milionů Kč

Standardní program, standardní body i standardní průběh mělo zasedání Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo, které se konalo ve čtvrtek 14. dubna v Domě Bohemika. Za zaměstnavatele se jednání PV zúčastnili Mgr. Pavla Kreischová z odboru lidských zdrojů, Ing. Zdeněk Štěpánek (ředitel odboru 12) a Ing. Libor Bachůra, vedoucí odboru technologie a organizace dopravy (odbor 13).

Celou zprávu najdete na této stránce.

Může mít doprava provizorního ministra?

Ministra dopravy Víta Bártu vystřídal ve vedení resortu jeho náměstek Radek Šmerda. Vzhledem k dosavadnímu fungování resortu, kdy se Vít Bárta hájil bojem proti tzv. betonové lobby, ale mezi tím stihl například zpoplatnit dálnici D1 v okolí Brna, která nahrazovala dosud chybějící vnější městský okruh, a fakticky tak znepříjemnit život desítkám tisíc obyvatel Brna, nepovažuji stávající výměnu za ideální. Současné výroky Radka Šmerdy o tom, že je pouze provizorním ministrem a s Vítem Bártou se bude nadále radit ve vedení resortu, jsou podle mého názoru důkazem, že Vít Bárta o svůj vliv rozhodně nepřijde.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Škoda Transportation chce vyrábět lokomotivy na Ukrajině

Dokument informuje o rozvoji železniční dopravy na Ukrajině. V současné době představuje zastaralost lokomotivního parku přibližně 80 procent. Většina lokomotiv pochází z 60. let. Ukrajina plánuje rozvoj železniční sítě, který zahrnuje například vybudování rychlostních tratí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Preventivní vlak se zase vydá na cesty

Nehody na přejezdech, smrt na střeše vagonu po zásahu proudem z troleje s 25 000 volty, či vlakem sražený člověk, který přebíhal koleje. Při těchto neštěstích stále umírají zbytečně lidé a statistiky hovoří jednoznačně: velmi rizikovou skupinou jsou mladí ve věku od 13 do 19 let. Proto České dráhy už po sedmé vypravují Preventivní vlak. Spolupořadateli letošní cesty jsou Drážní inspekce, Policie ČR a záchranářské složky pod záštitou BESIPu Ministerstva dopravy, Plzeňského kraje a Magistrátu hlavního města Prahy. Oficiálním dopravcem vlaku je ČD Cargo. Cílem všech partnerů je přispět ke zvýšení bezpečnosti železniční dopravy.

Letošní cesta zavede Preventivní vlak ve dnech 26. a 27. dubna do Plzně a 28. a 29. dubna do Prahy - Radotína. V době od 8 do 14 hodin můžou přijít po předchozím objednání žáci a studenti. Vstup je zdarma, veškeré náklady nesou oganizátoři. Objednat se je možné na:
www.ceskedrahy.cz/preventivnivlak.
Více informací najdete v tiskové zprávě.

Ostravskou tragédii zavinila řidička tramvaje?

Řidička tramvaje číslo 17 je podezřelá, že zavinila čtvrteční těžké zranění seniora v Ostravě-Zábřehu. Muže při nastupování přivřely dveře a při rozjezdu soupravy se dostal pod kola, která mu amputovala nohu a podle některých informací i ruku. Policie zahájila úkony trestního řízení.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Stavba IV. koridoru zlobí Budějovice

V Českých Budějovicích se dnes [tj. 21.4.] pro dopravu uzavřely podjezdy ve Skuherského a Pekárenské ulici. Vyžádala si to výstavba IV. železničního koridoru. Další omezení platí kvůli stavbě už od března v Nádražní ulici, kde ubyl jeden jízdní pruh. Motoristé se tak musí připravit na komplikace.

Celou zprávu najdete na této stránce.

300 elektrických jednotek ICx pro DB

Společnost Německé dráhy (DB) uzavřela se Siemensem smlouvu o dodávce 300 elektrických jednotek označovaných jako ICx. Právě ony se mají v budoucnu stát základem dálkové flotily největšího německého železničního dopravce. Nahradit by měly nejprve vlaky Intercity tvořené klasickou soupravou vagonů s lokomotivou, později i starší generace vysokorychlostních vlaků ICE.

Celou zprávu najdete na této stránce.