Odborné diskusie o koľajových vozidlách
Túto tému zakladám z dôvodu, že v poslednom čase sa v jednotlivých diskusiách o hnacích vozidlách často hovorí len o fotkách a akékoľvek iné otázky ostávajú úplne bez odozvy. Verím, že táto téma bude plniť svoj pravý účel a aj keď mi je jasné že u väčšiny ľudí nevzbudí veľkú pozornosť, snáď si nájde svojich pravidelných čitateľov a priepievateľov.
Podradené diskusné témy
Btw Matthias: Pozri si, odkiaľ je udatný 350.009
Tak tak, zachvíľu si nebudeš nikým a ničím istý, už Ťa začali zrádzať krajania, raz Ťa podrazia aj tí najbližší a najvernejší...
Ako Stalina.
Oľutuješ, že si skrížil cestu zelenej mašinérii, ale to už bude neskoro! Véééľmi neskoro!
Jsem fanTomas a moc mně těšilo tohle setkání, brzy se ještě uvidíme...ha-ha-ha-ha-ha..
Tak tak, zachvíľu si nebudeš nikým a ničím istý, už Ťa začali zrádzať krajania, raz Ťa podrazia aj tí najbližší a najvernejší...
Ako Stalina.
Oľutuješ, že si skrížil cestu zelenej mašinérii, ale to už bude neskoro! Véééľmi neskoro!
Jsem fanTomas a moc mně těšilo tohle setkání, brzy se ještě uvidíme...ha-ha-ha-ha-ha..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227955/
Matthias:
Kádarov bazmek má len DVA trakčáky??
A čo si čakal, že ten podvozoček, proporcionalne menší, ako cigánska kárička na kradnutý šrot, pojme dva trakčáky? Kde by si ich tam prosím Ťa napchal?
Toľko moja reakcia na Teba, ako vidíš, na ostatné tu už mám lidí...
Kádarov bazmek má len DVA trakčáky??
A čo si čakal, že ten podvozoček, proporcionalne menší, ako cigánska kárička na kradnutý šrot, pojme dva trakčáky? Kde by si ich tam prosím Ťa napchal?
Toľko moja reakcia na Teba, ako vidíš, na ostatné tu už mám lidí...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227952/
350:009: trnavské kardanové šroty sa limitne približujú k rozpadu, taj zámčania dávajú všetky šikmotyčové zelináky dokopy
A Tebe nič nehovorí slovko eutanázia? Súcit s trápiacimi sa?
Veď buď už chlap, zatni päsť a konečne tie košľavé pantografy a laminátky do jednej vystrieľaj, skôr, než ich kasne zo sklenených vlákien úplne podľahnú krutej fotdegradácii.
Ešte nedajbože tie zdravé kusy (363,362) od nich dostanú nejakú prašivku a prenesú ju sem na zelený sever.
A Tebe nič nehovorí slovko eutanázia? Súcit s trápiacimi sa?
Veď buď už chlap, zatni päsť a konečne tie košľavé pantografy a laminátky do jednej vystrieľaj, skôr, než ich kasne zo sklenených vlákien úplne podľahnú krutej fotdegradácii.
Ešte nedajbože tie zdravé kusy (363,362) od nich dostanú nejakú prašivku a prenesú ju sem na zelený sever.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227949/
Čo??
Zase?
A jak sme sa sem dostali???
Opäť zisťujem, že mi dakto podsúva do ruky žezlo Svätého ochrancu červenej trakcie... Nemohúco mlčky stojím... Nechápem... A v diskusii okolo mňa poskakuje skupinka honibrkov-zelenodrátnikov, verbálne onanujúcich nad Božou dokonalosťou šťavy s frekvenciou rovnou nule.
Ale nie chlapci, už zase???
To neprestane, až kým z obežnej dráhy nepadne na Poprad laminátka?? Aj keď budeme v _domove dôchodcov_ na vozíkoch (podaktorí podotýkam, Toma dačo snáď sejme skôr :D)... budú mi chodiť do izby lístočky... ktoré mi zdravotná sestra vždy prečíta - pomaly a zreteľne... A na lístočku bude odkaz -"huh! DC trakcia je lepšiaaaa... Nemá účinnííík"- od niekoho 89-ročného z Vás?
Viacsystémové vozidlá, chlapci.
To je trend, kam to všetko smeruje. Viacsystémové vozidlá. Integrácia.
(a likvidácia zastaralého jednosmerného trakčného vedenia, samozrejme)
No.
350.009: Kádarov bazmek má len DVA trakčáky??
Whoaa. Tak TOTO je skutočné prekvapenie dňa (na rozdiel od Tommyho priznania sa k heterosexuálnej orientácií).
Ručné spínanie ventilácie TM neni taký problém. Veď vždy sa dá k tomu pripichnúť spúšťanie od kontaktu regulácie.
Ale dva trakčáky? Skupinový pohon??
Toto má byť nejaká "Košútová" pomsta? Košút by sa v hrobe obracal.
Šerbeľ je to.
Zase?
A jak sme sa sem dostali???
Opäť zisťujem, že mi dakto podsúva do ruky žezlo Svätého ochrancu červenej trakcie... Nemohúco mlčky stojím... Nechápem... A v diskusii okolo mňa poskakuje skupinka honibrkov-zelenodrátnikov, verbálne onanujúcich nad Božou dokonalosťou šťavy s frekvenciou rovnou nule.
Ale nie chlapci, už zase???
To neprestane, až kým z obežnej dráhy nepadne na Poprad laminátka?? Aj keď budeme v _domove dôchodcov_ na vozíkoch (podaktorí podotýkam, Toma dačo snáď sejme skôr :D)... budú mi chodiť do izby lístočky... ktoré mi zdravotná sestra vždy prečíta - pomaly a zreteľne... A na lístočku bude odkaz -"huh! DC trakcia je lepšiaaaa... Nemá účinnííík"- od niekoho 89-ročného z Vás?
Viacsystémové vozidlá, chlapci.
To je trend, kam to všetko smeruje. Viacsystémové vozidlá. Integrácia.
(a likvidácia zastaralého jednosmerného trakčného vedenia, samozrejme)
No.
350.009: Kádarov bazmek má len DVA trakčáky??
Whoaa. Tak TOTO je skutočné prekvapenie dňa (na rozdiel od Tommyho priznania sa k heterosexuálnej orientácií).
Ručné spínanie ventilácie TM neni taký problém. Veď vždy sa dá k tomu pripichnúť spúšťanie od kontaktu regulácie.
Ale dva trakčáky? Skupinový pohon??
Toto má byť nejaká "Košútová" pomsta? Košút by sa v hrobe obracal.
Šerbeľ je to.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227947/
jones: Ak nemôže prísť Mohamed k hore...
Už chápeš, aký je jednosmerný prúd skvelý? Veď doprajme tomu Adamovi školu, nech si ju spraví; avšak bez stresov, bez bifľovania, takú, ako Komenský kázal, bez fázorov, impedancií, gaussových rovín, stúpaní aj klesaní...prosto školu hrou. Záleži nám predsa na tom, aby 350.009 tam chodil rád, s úsmevom na tvári, s pokojnými nervami, či nie?? Dosť sme si v škole vytrpeli my, záleží nám predsa na deťoch...
Zrušením striedavej trakcie navyše podporujeme práve tie nadané a lenivé.
Zelená je dobrá, zelená je ekologická, zelená je naša budúcnosť!
Už chápeš, aký je jednosmerný prúd skvelý? Veď doprajme tomu Adamovi školu, nech si ju spraví; avšak bez stresov, bez bifľovania, takú, ako Komenský kázal, bez fázorov, impedancií, gaussových rovín, stúpaní aj klesaní...prosto školu hrou. Záleži nám predsa na tom, aby 350.009 tam chodil rád, s úsmevom na tvári, s pokojnými nervami, či nie?? Dosť sme si v škole vytrpeli my, záleží nám predsa na deťoch...
Zrušením striedavej trakcie navyše podporujeme práve tie nadané a lenivé.
Zelená je dobrá, zelená je ekologická, zelená je naša budúcnosť!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227942/
Pod červenými drátmi nieto s čím behať a trnavské kardanové šroty sa limitne približujú k rozpadu, taj zámčania dávajú všetky šikmotyčové zelináky dokopy. Inak kamarát spomínal, že ostanú len 3 striedavé pantografy zvyšné pôjdu konečne do
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227941/
350.009:
Už behá marha...
...nechápem, ako im mohla újsť.
a asi vyjde aj 72- ka
...no tak na čo čakáš, ováľ ju niečím, doraz ju skôr, než tým nemehlám aj tá ujde do voľlej prírody. Ako by nebolo dosť, že nám tu už behá jedna škodná (laminátka).
Treba vyhlásiť poľovačku a napozývať zahraničných hostí, inakšie sa ich nezbavíme.
Ja od minulého semestra nenávidím červené dráty po absolvovaní teor. elektrotechiky 1 ...a po zoznámení sa z najzelenším zelenodrátnikom (zatiaľ) v modrokrémovom kabáte 362.001.
lebo u js. netreba počítať účiník, fázory, verzory, druhé harmonické a iné goniometroviny, ani sa drbať s Gaussovou rovinou, kompl, číslami, reál a imag zložkou
Dobre Adam, dobre, natri mu to, Martinovi hnusnému. Ľudí, ktorí si myslia, že celá tá zložitosť spočíva iba v ladnom hompáľaní sa povisujúceho transformátora medzi podvozkami, treba vyviesť z omylu, dobre mu tak, nech vie.
Robíš tým mimoriadne ušľachtilý čin.
Už behá marha...
...nechápem, ako im mohla újsť.
a asi vyjde aj 72- ka
...no tak na čo čakáš, ováľ ju niečím, doraz ju skôr, než tým nemehlám aj tá ujde do voľlej prírody. Ako by nebolo dosť, že nám tu už behá jedna škodná (laminátka).
Treba vyhlásiť poľovačku a napozývať zahraničných hostí, inakšie sa ich nezbavíme.
Ja od minulého semestra nenávidím červené dráty po absolvovaní teor. elektrotechiky 1 ...a po zoznámení sa z najzelenším zelenodrátnikom (zatiaľ) v modrokrémovom kabáte 362.001.
lebo u js. netreba počítať účiník, fázory, verzory, druhé harmonické a iné goniometroviny, ani sa drbať s Gaussovou rovinou, kompl, číslami, reál a imag zložkou
Dobre Adam, dobre, natri mu to, Martinovi hnusnému. Ľudí, ktorí si myslia, že celá tá zložitosť spočíva iba v ladnom hompáľaní sa povisujúceho transformátora medzi podvozkami, treba vyviesť z omylu, dobre mu tak, nech vie.
Robíš tým mimoriadne ušľachtilý čin.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227940/
Už behá marha, a asi vyjde aj 72- ka, kerej buchlo v lete trafo. Inak to Matthiass -stratený syn, ktorý sa vrátil: Ja od minulého semestra nenávidím červené dráty po absolvovaní teor. elektrotechiky 1, lebo u js. netreba počítať účiník, fázory, verzory, druhé harmonické a iné goniometroviny, ani sa drbať s Gaussovou rovinou, kompl, číslami, reál a imag zložkou (zasvätení vedia).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227931/
350:009:
pričom v tom čase už veselo behali bobiny s automatckým spínaním
Tak,tak Adamko, dobre ideš, neboj sa ich, nalož im, červenodrátnikom hnusným.
Berme to tak, že laminátky sú prechodovým stupňom medzi maďarským striedavým fiaskom a severoslovenskou jednosmernou dokonalosťou.
Ozaj, už tú 240.039 zošrotovali, zošrotovali?
Dúfam, že hej, ak ešte nie, nemali by dlho váhať, aby si to nedajbože nerozmysleli.
pričom v tom čase už veselo behali bobiny s automatckým spínaním
Tak,tak Adamko, dobre ideš, neboj sa ich, nalož im, červenodrátnikom hnusným.
Berme to tak, že laminátky sú prechodovým stupňom medzi maďarským striedavým fiaskom a severoslovenskou jednosmernou dokonalosťou.
Ozaj, už tú 240.039 zošrotovali, zošrotovali?
Dúfam, že hej, ak ešte nie, nemali by dlho váhať, aby si to nedajbože nerozmysleli.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227927/
Mimochodom ten Kádarov bazmeg (či jak sa tomu nadáva), má ešte ručné spínanie ventilácie TM (hoci bol vyrábaný v r. 1963 až 1981), pričom v tom čase už veselo behali bobiny s automatckým spínaním. Ďalšou zaujímavosťou je skupinový pohon náprav (má len dva trakčáky), ale elektrická výzbroj a radenie stupňov je zhodné s laminou. Inak raz som mal šťastie viezť sa na tomto šerbli - jazda na našej striedavke je oproti Kádarke buvanie v perinke, pretože už pri 60-tke dochádzalo k rezonancíi kasne...
Jedine tá izolovaná strojovňa za to trošinku stojí..
Jedine tá izolovaná strojovňa za to trošinku stojí..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227924/
jones:Dole Štrbou aj viac ako 120
...no veru, keby som Ti hneď po výjazde zo Štrby vlastným telom obmedzil prístup k BS2-ke, na svitovských výhybkách by bolo aj stoštyridsať.
Nuž keď nič, tak nič, ale popremýšľaj aspoň. Splníš tajné prianie dobiezavému fandovi a čo je viac? Nepoznám lepší dobrý skutok v živote. Hotová cesta do rušňovodičského neba. Neboj, o deti sa ti postará štát.
(keď vytriezvieš, neber túto debatu prosím vážne, to ja len tak )
Matthias: A tu vidíš najkrajšie, aký si obmedzený
Kde...? čo...? Nevidím!
No jednoducho len preto, že tomu stroju visí medzi podvozkami transformátor!
No vidíš. to je ten problém. Mne ako dvojsystémovému 362.001 fakt niečo medzi podvozkami visí. A preto ako zdravý rušeň hľadam jedine to, čo má medzi podvozkami...dieru.
Jedine ak si tu asynchrónku skúsiš počas jazdy rozhegať sám - jak tú MHD električku. Lenže kde dáš na stanovište 15 ľudí, aby Ti synchronizovane drepovali tak, aby rozhojdali 88 tonový stroj??
Martin, Ty musíš všetko vyzradiť. Ale povedz aj to, že pre môj "skvelý" nápad rozhojdať električku ma spolužiaci takmer ukameňovali po tom, čo nás pol triedy hore na košickom sídlisku Terasa z tej 6-ky električky (2xT3) rozzúrený vodič vyhodil a museli sme ďalej šlapať pešo.
---
V mašine som to ale fakt ešte neskúšal... Žeby som na synchronizované drepovanie skúsil osloviť Věru Bílú?
...no veru, keby som Ti hneď po výjazde zo Štrby vlastným telom obmedzil prístup k BS2-ke, na svitovských výhybkách by bolo aj stoštyridsať.
Nuž keď nič, tak nič, ale popremýšľaj aspoň. Splníš tajné prianie dobiezavému fandovi a čo je viac? Nepoznám lepší dobrý skutok v živote. Hotová cesta do rušňovodičského neba. Neboj, o deti sa ti postará štát.
(keď vytriezvieš, neber túto debatu prosím vážne, to ja len tak )
Matthias: A tu vidíš najkrajšie, aký si obmedzený
Kde...? čo...? Nevidím!
No jednoducho len preto, že tomu stroju visí medzi podvozkami transformátor!
No vidíš. to je ten problém. Mne ako dvojsystémovému 362.001 fakt niečo medzi podvozkami visí. A preto ako zdravý rušeň hľadam jedine to, čo má medzi podvozkami...dieru.
Jedine ak si tu asynchrónku skúsiš počas jazdy rozhegať sám - jak tú MHD električku. Lenže kde dáš na stanovište 15 ľudí, aby Ti synchronizovane drepovali tak, aby rozhojdali 88 tonový stroj??
Martin, Ty musíš všetko vyzradiť. Ale povedz aj to, že pre môj "skvelý" nápad rozhojdať električku ma spolužiaci takmer ukameňovali po tom, čo nás pol triedy hore na košickom sídlisku Terasa z tej 6-ky električky (2xT3) rozzúrený vodič vyhodil a museli sme ďalej šlapať pešo.
---
V mašine som to ale fakt ešte neskúšal... Žeby som na synchronizované drepovanie skúsil osloviť Věru Bílú?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227922/
Nech.
Aspoň budú mať Zločinci nedostatok strojov a budú donútení nakúpiť niečo nové, niečo normálne... V čom sa dá aj cestovať.
Pane, udri guľový blesk do trnavského depa. A keď už budeš Pane v tom, šľahni trochu aj smerom na to bratislavské.
Revitalizácia ohňom. V mene vyšších cieľov.