Dopravná politika Slovenskej republiky
Už veľa dní diskutujeme o perspektívach železničnej dopravy na Slovensku na stránkach MÁV. Dovolil som si založiť novú tému, preto, aby sme sa mohli sústrediť na podstatné - akú máme predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať o 10 - 15 rokov.
Na úvod pár poznámok. O budúcnosti železníc na Slovensku predovšetkým rozhodne:
Či vo vedení slovenských železničných spoločností budú mať manažmenty víziu, čo chcú dosiahnuť, či budú mať predstavu, aké by mali byť slovenské železnice v horizonte 10 - 15 rokov. Či sa nájde dostatok osobností, ktoré dokážu silou argumentov získavať podporu odborných i politických kruhov, podnikateľov ale aj verejnosti. Či sa nájde politická strana, ktorá bude mať vo svojom programe reálnu podporu modernizácie a rozvoja železníc, aby dosiahli európsku úroveň. Či sa myslenie manažmentov bude uberať v negatívnej rovine obmedzovania osobnej dopravy alebo v rovine pozitívneho myslenia a expanzie. Či Slovensko, bude mať záujem o železnicu a ak áno, o akú železnicu. V neposlednom rade rozhodne aj postoj železničiarov na všetkých postoch. Aj tento web vytvára určitú mienku o železnici. Denne ho čítajú stovky ľudí.
Akú máte predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať v rokoch 2010 - 2020?
Podradené diskusné témy
cmxx: pokiaľ dobre viem tak ZSSK a aj Cargo majú "červenú" anftu, ktorá je oslobodená od spotrebnej dane
K tej preprave kamionov po kolajach:keby boli napr.nakladacie rampy v B.Bystrici. a Martine bola by to dobra alternativa voci prejazdu cez Donovaly hlavne v zime samozrejme by to muselo byt flexibilne a mat dobry marketing len neviem ci je to v schopnostiach managmentu....
... to samozrejme veľmi vyhovuje štrajkujúcim dopravcom.... okrem iného
Avšak nepáči sa mi, že majú platiť aj autobusy, ktoré dostávajú dotáciu od VÚC > tak isto by som zrušil poplatok ZSSK za DC.A trápny postoj vlády nekomentujem
... ale v prípade aktuálneho stavu, že poplatok za DC ZSSK musí platiť je spravodlivé aby platili aj autobusy... a nevidím reálne aby sa ten zrušil, aj keď aj ja by som si to želal. Celý ten štrajk na mňa pôsobí ako fraška, ani by som nebol prekvapený keby ten pán zastupujúci dopravcov sa zanedlho objavil v nejakej politickej strane na kandidátke....
Takto by se ulehčilo silnicím a dalnicím
Počas prepravy po železnici by kamión čerpal nariadenú pauzu (tachometer by sa netočil), vodič by si mohol pospať v lôžkovom vozni.
Ale to už je na flexibilite Cargo managementu. A ten zrejme nepozerá telku.
Avšak nepáči sa mi, že majú platiť aj autobusy, ktoré dostávajú dotáciu od VÚC > tak isto by som zrušil poplatok ZSSK za DC.
A trápny postoj vlády nekomentujem. Mali by sa spamätať aj oni aj voliči
Patronkou slovenských železničářů se dnes stane sv. Kateřina Alexandrijská. Slavnostní mše, při níž bude tato skutečnost vyhlášena, začne před jedenáctou dopoledne v bratislavském technickém muzeu, a bude ji celebrovat trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Informovali o tom slovenský dopravce ZSSK a konference slovenských biskupů.
Celá zpráva: http://www.ct24.cz/doprava/69206-slovensti-zeleznicari-budou-mit-svatou-patronku/
Snad to slovenským železnicím pomůže.
Celá zpráva: http://www.finance.cz/zpravy/finance/236848/
Pretoze su to zvasty na kvadrat...
Celý rozhovor: http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/rast-hospodarstva-sa-da-zabezpecit-vyrazne-len-tak-ked-budeme-budovat-alebo-ked-budeme-niekde-investovat-rozhovor-s-ing-lubomirom-vaznym/
A o to, že tí chlapi vedia prečo tam 4 dni stáli, sa nebojím. Vieš, veľa z nich má na krku hypotéku, založený byt, to nie je len ta, že nemám €€€ tak prestanem jazdiť s kamiónom.....
druha vec je, že prečo sa to neriešilo skôr (pred 1.1.2010, keď bol ešte čas na zmeny v legislatíve)