Dopravná politika Slovenskej republiky
Už veľa dní diskutujeme o perspektívach železničnej dopravy na Slovensku na stránkach MÁV. Dovolil som si založiť novú tému, preto, aby sme sa mohli sústrediť na podstatné - akú máme predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať o 10 - 15 rokov.
Na úvod pár poznámok. O budúcnosti železníc na Slovensku predovšetkým rozhodne:
Či vo vedení slovenských železničných spoločností budú mať manažmenty víziu, čo chcú dosiahnuť, či budú mať predstavu, aké by mali byť slovenské železnice v horizonte 10 - 15 rokov. Či sa nájde dostatok osobností, ktoré dokážu silou argumentov získavať podporu odborných i politických kruhov, podnikateľov ale aj verejnosti. Či sa nájde politická strana, ktorá bude mať vo svojom programe reálnu podporu modernizácie a rozvoja železníc, aby dosiahli európsku úroveň. Či sa myslenie manažmentov bude uberať v negatívnej rovine obmedzovania osobnej dopravy alebo v rovine pozitívneho myslenia a expanzie. Či Slovensko, bude mať záujem o železnicu a ak áno, o akú železnicu. V neposlednom rade rozhodne aj postoj železničiarov na všetkých postoch. Aj tento web vytvára určitú mienku o železnici. Denne ho čítajú stovky ľudí.
Akú máte predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať v rokoch 2010 - 2020?
Podradené diskusné témy
Treba k tomu niečo dodať?
prosím, prosím! Áno, dopravná politika štátu je naozaj (a bohužiaľ) výsostne politická záležitosť, ale prečo sa tu faulujete nezmyselnými táraninami o Vašej politickej orientácii. Toto je (aspoň pevne verím) apolitické fórum, takže dodržte dekórum a uvedomte si, že voľby sú všeobecné a tajné, že Vaše politické názory sú neodňateľne Vaše a máte na ne právo, no skúste ich pretraktovať na inom webovom sídle.
Ďakujem a hlavne choďte voliť, ale koho milujete si nechajte na doma, či do krčmy!
V celom rozsahu súhlasím s tou Tublatankou, pretože ich Pravda víťazí. Ale bohužiaľ v súvislosti s dopravnou politikou Slovenskej republiky musím povedať, že pravda víťazí je len nepravdivé tvrdenie o pravde. Bojím sa, že to nie je ani plichta, natož, aby to bolo víťazstvo. A aby som bol politicky korektný, je to výsledok mnoho premrhaných rokov a odborne zdatných ľudí naprieč celým politickým spektrom! Cieľ nielen nie je vidieť, ale hlavne je neznámy. Nástroje na dosiahnutie cieľa sa menia v závislosti od nálad a frekvencie všetkých typov volieb. Žiaden zásadný konsenzus, ba priam ani len snaha oň, či o víziu. Ale ako hovorí Ringo Čech v jednom texte pre Jirku Schelingra "...neklesejte na mysli..."
slovami predchodcu z obrázku
vieš ty sám vysvetliť pointu svojho prevzatého obrázku bez toho aby to nemalo politický kontext?
ale je trápne a neetické na nešťastí robiť politiku
A čo sa týka textu tak je naozaj lahšie monitorovať stovku moslimov ako každé druhé manželstvo ktoré sa rozvádza....a čo si budeme nahovarať takéto slovné ataky aj fyzické sú bežné...dotyčná osoba dala na Policiu 1 podnet v auguste....teraz je januar,v spoločnej domácnosti nebývali,zbraň nemal v legalnej držbe....nato aby ho mohli z niečoho obviniť potrebovala Policia nejaký dôkaz nie tvrdenie proti tvrdeniu...ja tu nebudem špekulovať či ho mohla mať odkial by som to aj vedel že....ale na rozdiel od Teba takéto cynické obludy by som do Dopravnej politiky nedal ani keby bol minister Palko,Lipšic,Mečiar Slota...lebo to by policajti nerobili nič iné len sledovali páry ktorí sa rozchádzajú a riešili naschvály ktoré by vznikli .
Z iného súdka pani Desana Mertinková údajná odborníčka zo Železničného revue....postúpila a tak sme sa mali možnosť dozvedieť zo správ RTVS čoby opýtaná na problematiku slovenskej železnice ako to s tým RJ u nás funguje.....
Väčšieho mávatkára som už dávno nepočul......to že skonštatovala že Jančura chcel rušiť svoje vlaky kvôli zadarmistom....jej ešte zožeriem,ved som si to myslel tiež že nemôže naplniť svoje vlaky,ale potom ste ma presvedčili,hlavne nadšenci že ON mal vlaky plné,ako odborníčka tiež si mohla čo to pozisťovať.....ale čo ma úplne dorazilo.....Voči Regiojetu sa údajne začala viesť v poslednej dobe cielená dezinformačná kampaň....no myslím že ten Ondruj či ako sa volá by sa mal báť o svoje miesto....
Uroveň žurnalistiky je tak žalostná a tak kurtizánska .....takže preplnené vlaky na trati do DS nie sú pravda....o tom som sa presvedčil...ani som to velmi vtedy nevypisoval...ved bolo vyše 30 C klíma bežne vypadáva aj u ZSSK a v nedelu večer že sa stojí na jednej nohe je tiež pravidlom aj u ZSSK taká bežná klasika.....
Clanky ktoré sa objavili nedávno voči kvalite vozňov na vlakoch RJ o nefunkčných toaletách sú podla Desany cielenou dezinformáciou.....holt žurnalisti tak ako sa nám s prezidentom snažili nahovoriť pol roka že imigranti sú chudáci ženy s deťmi a my sme darebáci že s nimi nesúcitime tak teraz bolševicky kto niečo napíše voči RJ je platený provokater....neviem síce kým ,kto má na to peniaze aby si vymýšlal príbehy.....ešte k tomu aj zadokumentované,ale však dobre podla Desaninej logiky nedávna kvalita vozňov ZSSK na východe ,alebo na polane ktorá sa šírila socialnymi sieťami je dezinformačná kampaň Zelezničnej revue....pekná sprostosť-..ale ved čo sa babe chcelo...ibaže Desana to má aspoň zaplatené