Dopravná politika Slovenskej republiky
Už veľa dní diskutujeme o perspektívach železničnej dopravy na Slovensku na stránkach MÁV. Dovolil som si založiť novú tému, preto, aby sme sa mohli sústrediť na podstatné - akú máme predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať o 10 - 15 rokov.
Na úvod pár poznámok. O budúcnosti železníc na Slovensku predovšetkým rozhodne:
Či vo vedení slovenských železničných spoločností budú mať manažmenty víziu, čo chcú dosiahnuť, či budú mať predstavu, aké by mali byť slovenské železnice v horizonte 10 - 15 rokov. Či sa nájde dostatok osobností, ktoré dokážu silou argumentov získavať podporu odborných i politických kruhov, podnikateľov ale aj verejnosti. Či sa nájde politická strana, ktorá bude mať vo svojom programe reálnu podporu modernizácie a rozvoja železníc, aby dosiahli európsku úroveň. Či sa myslenie manažmentov bude uberať v negatívnej rovine obmedzovania osobnej dopravy alebo v rovine pozitívneho myslenia a expanzie. Či Slovensko, bude mať záujem o železnicu a ak áno, o akú železnicu. V neposlednom rade rozhodne aj postoj železničiarov na všetkých postoch. Aj tento web vytvára určitú mienku o železnici. Denne ho čítajú stovky ľudí.
Akú máte predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať v rokoch 2010 - 2020?
Podradené diskusné témy
Popripade mozest ist robit obchodaka za 600 -700 v cistom, ale 3 razy do tyzdna si 12 hodin na sluzobkach takze maz mesacne 50-60 hodin nadcasoc, ktore ti nikto nepreplati a nemaz za ne sancu zobrat nahradne volno.
no a potom tomu, čo chce vygumovať všetky súbežné autobusové spoje - zavrieť za to, že bráni konkurencií, 80% nákladnej dopravy bolo presmerované na cesty, škoda, že aj u diaľkových vlakov to tak nie je. Zrušil by som, všetky rýchliky, železničiarom by som dal podporu, aby nemohli voliť....NAčo sú také vlaky, ktoré stálemeškajú? Hamba SLovenským železniciam, sú neschopné, len tu zavadzajú a obmedzujú rampami a inými priecestiami cestnú dopravu. SPoľahnúť sa na včasný príchod vlaku??? Veď to je hrubú porušovanie pracovnej disciplíny, ktorý predajca v obchodnom reťazci si dovolí otvoriť obchod o 50-120 minút neskoršie??? Vaša kritika je postavená na ......
absolútny súhlas s Vami!
Jedna nemenovaná firma v NZ v roku 1998 nechala kolovať informáciu, že ak HZDS vyhrá voľby a postaví vládu, firmu zahraničný investor predá a 1300 ľudí v hladovej doline sa môže zamestnať u najväčšieho zamestnávateľa -ÚPSVaR... prišlo krásnych osem rokov v mojom živote, kým...
Zial, v demokracii ma hlas mentalne zaostalejsieho jedinca, ktory si nevie spocitat, ze zadarmo nic nie je a zaplatime to vsetci (vratane tych, ktori z toho maju aky-taky profit).rovnaku vahu, ako hlas toho, co tento priehladny populisticky krok odhali za 10 sekund....
Vsetky populisticke kroky su stavane na tom, ze volic nerozmysla, a ak, tak iba v obmedzenom rozsahu. Ja usetrim, co na tom, ze na to vsetci doplatime. Ja mam z toho kratkodobu vyhodu a viac ma nezaujima.
Ze na tu dopravu zadarmo treba peniaze, ktore sa musia vziat inde a mohli by sa dat do zdravotnictva, to plebsu velakrat nepride. Ale ten plebs bude nadavat v nemocnici na zle zdravotnictvo..... V skolach na zle skolstvo....
A ze cestuje zadarmo, to povazuje sa normalne....
Hoci je pravda že mnohé problemy sa zveličujú....pretože až taký boom v náraste cestujúcich nebude.Čo ale bude určite problem bude budú piatkové a nedelné jazdy BA-ZA-KE ,pretože tie sú pred velkým sťahovaním národov aj teraz .
Autobusoví dopravcovia sa tiež nemusia tak triasť lebo prímestské linky zostanú rovnako obsadené,problemom budú dialkové linky a linky ktoré jazdia súbežne s vlakmi,ak by sa takéto linky vygumovali bolo by to asi jediné pozitivum tohto nezmyslu...........
A pritom keby niekto chcel pomôcť ludom a získať body pred volbami,dalo sa to urobiť ovela jednoduchšie a zmysluplnejšie.....Namiesto bombastického jazdenia zadarmo,stačilo zvýšiť zlavu pre denne dochádzajúcich cestujúcich (čo sa aj bude robiť,pričom pre denne dochádzajúcich nad 60 km by to mohlo byť kludne aj viac.....aby bola motivácia aj dochádzať za prácou na väčšiu vzdialenosť).
navýšiť počet spojov na vyťažených linkách aj bez jazdenia zadarmo.....
a obnoviť osobnú dopravu na niektorých tratiach,kde by to dávalo zmysel (nie snád z komárno do Kolárova či z jablonice so Brezovej) ale napr tam kde zachovanie kolají má význam pre daný region napr zo Zvolena do Šiah,z Rohožníka do Zohoru pre BID,.Takéto opatrenia ktoré by splinter tak či tak nazval populistické a ktoré musí niekto zaplatiť by boli daleko účinnejšie pre parlamentné volby v roku 2016...ak teda išlo len o to......