Dopravná politika Slovenskej republiky
Už veľa dní diskutujeme o perspektívach železničnej dopravy na Slovensku na stránkach MÁV. Dovolil som si založiť novú tému, preto, aby sme sa mohli sústrediť na podstatné - akú máme predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať o 10 - 15 rokov.
Na úvod pár poznámok. O budúcnosti železníc na Slovensku predovšetkým rozhodne:
Či vo vedení slovenských železničných spoločností budú mať manažmenty víziu, čo chcú dosiahnuť, či budú mať predstavu, aké by mali byť slovenské železnice v horizonte 10 - 15 rokov. Či sa nájde dostatok osobností, ktoré dokážu silou argumentov získavať podporu odborných i politických kruhov, podnikateľov ale aj verejnosti. Či sa nájde politická strana, ktorá bude mať vo svojom programe reálnu podporu modernizácie a rozvoja železníc, aby dosiahli európsku úroveň. Či sa myslenie manažmentov bude uberať v negatívnej rovine obmedzovania osobnej dopravy alebo v rovine pozitívneho myslenia a expanzie. Či Slovensko, bude mať záujem o železnicu a ak áno, o akú železnicu. V neposlednom rade rozhodne aj postoj železničiarov na všetkých postoch. Aj tento web vytvára určitú mienku o železnici. Denne ho čítajú stovky ľudí.
Akú máte predstavu, že by mali železnice na Slovensku vyzerať v rokoch 2010 - 2020?
Podradené diskusné témy
Ano, to zrno od pliev zvycajne skonci v zahranici, kde mu nehadzu polena pod nohy...
A ked sme uz pri tom, teraz ma psychicky depta to, ze ti zapadni kapitalisti, pre ktorych pracujem, zacinaju fungovat podobne, ako to bolo u nas za socializmu. Tych paralel vidim milion a viem, ze take nechcem.
Ono to este zotrvacnostou ide, ale oni netusia, ze toto je cesta do pekiel...
Ma to vsak jeden podstatny rozdiel, za nazory sa neposiela do basy ci koncentraku. Aspon za to ten pad komunizmu stal, ked uz pre nic ine...
A podla toho, co mi byvali kolegovia zo skoly obcas zreferuju, aj som rad, ze som prec... Vychovavat niekoho, kto tu skolu robi len pre papier a nevie nic, by ma odrovnalo.
Vobec mi nie je luto za socializmom, tento marazmus je vsak jeho vysledkom. Demokraciu si kazdy vysvetluje tak, ze si moze dovolovat na ukor druheho. Najprv sa nic nesmelo a teraz tolerujeme akykolvek zlocin, ved si mozeme robit, co chceme.
To ma desi.... a politici su vzorom tohoto spravania...
A sam velky Robert je jeho vernym ziakom, prebral agendu HZDS aj SNS, tym aj volicov. Proste ja to slovenske stado, co veri tymto politickym silam z duse nemusim.
Po chvilke kludu sa toho chytili dalsi. Teraz kradnu vsetci, ale isty spravny smer urcuje pravidla kradnutia. Ja ho holt nemusim. Ale ja uz nemusim ani jednu politicku stranu na Slovensku.
Takze koho volit, neviem, najradsej vsetkych do pekiel a uradnicku vladu.
nuž kto vymyslel kuponovú privatizáciu na ktorej vznikli finančné skupiny ktoré si kupujú jednotlivé vlády......a všetky vid Penta a Džupa s Kolesárom......aby si nezostal nie na Ficovom zámku v Rusovciach jtoré Ficovo nikdy nebude......a ak niekto nevyhrá medz .súd (nejaký cirkevný rád..) tak bude pre prezidentov či už červených modrých či zelených.Rovnako na štadione sa nebudú naháňať Širokého futbalisti či hokejisti ale slovenskí modrí červení či zelený a správanie podnikatelov a je jedno či červených modrých a zelených je rovnaké.
Videnie sveta vylucne cez financie, vylucne len pohladom managerov likviduje vsetko. Odborne znalosti sa necenia... Dobre riesenia totiz nemusia priniest okamzity zisk alebo usporu, pretoze vyzaduju narocnu a kvalitnu pripravu.
Na to nie je cas ani peniaze, lebo musime setrit. (Napr. na Sirokeho hotely a stadiony, ci na Ficov zamok v Rusovciach, na olympijske hry v Tatrach a podobne hovadiny...)
Techniku ide studovat len taky, co sa neuchyti v skolach managementu, pseudoekonomie a kadejakych inych zariadeniach generujucich pochybnu inteligenciu.
Ba co horsie, uz aj kantori su zhnuseni a maju depku z toho, ako sa podielaju na degradacii a likvidacii vysokeho skolstva. Ti stari odchadzaju a mladi, co sami uz presli slabsimi kriteriami, ucia studentov...
Sam uvazujem, ked sa toho dozijem, kam dam studovat svoje dieta. Ale takemuto skolstvu ho mam obavy zverit.
Slovenská pravica je rovnaká banda neschopákov. Keby to tak nebolo, tak sa Ficom nenechá nikdy prevalcovať, našlapnuté na to mala. A viac to tu týmto nejdem pleveliť.
A mimochodom, za socíku bolo kolko vysošov? A akú úroveň malo školstvo ako také???
„K ďalšej liberalizácii slovenských tratí bude môcť prísť vtedy, keď úspešne ukončíme túto konsolidáciu,“ povedal hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.
Zdroj: www.sme.sk