Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
DEFENESTROVAŤ
http://camit.sk/download.tom?ID=237&hash=8tAyVAjNS6qnoqKFNkAoOT8BhCT5l555
http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=53&image_id=32299
po modernizácii úseku Púchov-Žilina a pokiaľ bude keď sa zmodernizuje aj celý uzol
Žilina? Kde začne pozvoľné klesanie rýchlosti až na 120 km/h?
Modernizácia „uzla Žilina“ je riešená na rýchlosť 120 km/hod, z hľadiska nadväznosti
na modernizáciu predchádzajúceho úseku, kde v rámci modernizácie železničnej trate
Žilina – Púchov je úsek Dolný Hričov – Žilina modernizovaný na rýchlosť 160 km/hod.
Začiatok znižovania rýchlosti je v nzkm 196,970376.
Vie niekto kde je ten nžkm 196,97? Malo by to byť niekde medzi z. Horný Hričov a hradlom Príkrik, približne 1,9 km smer Žilina. Vychádza mi to už v jednom z tých úzkych miest, kde je po jednej strane VN Hričov. Nevie niekto ako by mohlo ďalej nasledovať klesanie rýchlosti a v akých úsekoch (140, 120 km/h)?
no, asi mi ušlo, že ľudia tam pravideľne cestujú rýchlosťami 250-300 km/h. Hm, možno sa aj mne raz pritrafí si to vyskúšať...
Pretože ja v tom nevidím zmysel , asi tak to vnímam ako terminál v Moldave nad Bodvou , vyrutené peniaze za každú cenu ...