Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Ty si v tom vlaku sedel? Necukalo Ti pod zadkom? Ja by som sa asi počúral...
No, a ten smutný európsky vývoj udalostí, ako aj demografický, tak aj geopolitický...
Hoci, keď som bol naposledy v GER, ešte všetko bolo O.K.
Asi som sa nevyjadril presne. Nemal som na mysli uzivanie si dochodku, lebo v celej EU to bude zjavne problem a mozno aj skor ako o 25 rokov.
Chcel som povedat, ze uzivat si jazdu vlakom vyssou rychlostou ako je nasich beznych 120km/h si pojdem inde..... U nas sa toho stazka dozijem...
Resp., uzivam si, ak sa da...... Moj doterajsi na vlastne oci pozorovany rekord 317 km/h spred 7 rokov ale uz tazko prekonam...
to áno, ale kto bude robiť na naše dôchodky o 25 rokov? Tí inokrajní prišelci, čo prišli posilniť našu sociálne najslabšiu vrstvu obyvateľstva? To, neverím... To ja sám sebe si budem musieť aj v starobe...
a Ty si myslíš, že 60 rokov bude hranica odchodu do dôchodku? Lebo ja nie...tipujem 70. A ak by aj motyka vystrelila, tak budem bezplatný aj ja!!! Chcel by som vidieť 67 ročného mašinistu na opätovnej prehliadke......
no, tak si budem musieť vybrať iný smer...pardon...inú trať.
Ondro,
a Ty si myslíš, že 60 rokov bude hranica odchodu do dôchodku? Lebo ja nie...tipujem 70. A ak by aj motyka vystrelila, tak budem bezplatný aj ja!!!
teoretickú šancu vidím ak by sa madarská strana dostala do vlády tak by to možno za tých 19 rokov ......
ja si skôr myslím že do Košíc sa možno príde za 19 rokov.
1) Ak nejakeho dochodku dozijem, nebudem mat z toho dochodku ani na tu druhu triedu...
2) Skor sa dozijem novej verzie socializmu, kde rovnejsi budu vladnut rovnym.
3) A keby sa aj nieco take udialo a v tomto state zacalo cosi fungovat normalne, tak uz nebudem vladat uzit si to.....
Resp. skusim si to uzit, kym sa da, ale niekde inde....
Ale to bolo ešte za Československa, však?
Už sa to posunulo na rok 2017.
http://www.zsr.sk/slovensky/media-room/vyjadrenia-pre-media-2015/maj/modernizacia-v-liptovskom-mikulasi.html?page_id=3801