Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Vzhľadom na všetky tie zmeny by ma ani neprekvapilo, keby sa subjekt, čo prehral tender, obrátil na súd. Kto preukáže, že by podľa tohto nového zadania nedal nižšiu cenu ako súčasný víťaz?
Dá sa to preložiť tak, že zhotoviteľ bol vysúťažený na základe projektu, ktorý počítal so zastávkou, ale realizácia je bez zastávky, s úplne inou žst. HH ako bolo v povodnom projekte?
Akú podobu bude mať teda HH? Budú nástupišťa mimo priebežných koľají? Koľko koľají ostane pre kargáčov (Bytča a Púchov zredukované, Teplá eliminovaná)? Už bolo vydané nové stavebné povolenie?
Kto zapaltil kompletne nové projekty? Ako sa zmení cena stavby? Toto Brusel zožerie?
Pánečku, to sú pecky...
som predpokladal ze hovoris o korite BA-ZA, kedze pises o 200-ke a na poslednych strankach sa riesi R 160km/h okolo TT.
PS:nevadi ja o koze a ty o koze - to sa stava, vysvetlene
Napr. dolu Štrbou je 120, ale koli jednému oblúku na pár sto metroch sa musí brzdiť na 110. Je nutné, aby tam brzdil aj pindík? V-V je väčšinou 90, na cca 2 km pod Dubnou skalou je 100. Je nutné, aby aj pindík išiel tou 90 (možno by mohol aj 110)? Okolo Bešeňovej, Ľubochne, ...
Ja viem, som skazený českým systémom, kde im stojí za to uvádzať zvýšenie rýchlosti hoci i o 5 km/h...
Napr. dolu Štrbou je 120, ale koli jednému oblúku na pár sto metroch sa musí brzdiť na 110. Je nutné, aby tam brzdil aj pindík? V-V je väčšinou 90, na cca 2 km pod Dubnou skalou je 100. Je nutné, aby aj pindík išiel tou 90 (možno by mohol aj 110)? Okolo Bešeňovej, Ľubochne, ...
Ja viem, som skazený českým systémom, kde im stojí za to uvádzať zvýšenie rýchlosti hoci i o 5 km/h...
1-(ludsky faktor) by si mu (bezpecakom a spol) navodil stav infarktoidny sposobujuci nahle sediny pri predstave vlaku iduceho na uzemi ZSR rychlejsie ako jeho myslenie v roku 2015.
2-(prakticky) koli zabrzdnym vzd. a rozmiestneniu baliz pred navestidlami to vidim ako ozajstny problem, ktory by sa dal riesit dalsimy balizami (na zabr. vzd) alebo az ETCS L2. vzhladom na to ze nemame naozaj nic co by mohlo jazdit viac ako 160 tak platit balizy (kabelaz, asi aj softwer. upravy ZZ.... ) na korite koli pindovy (co tade nejazdi) je naozaj odveci. vydrzme az sa dorobi GSM-R a na neho "zavesi" ETCS L2 po dorobeni korita. potom V nad 160 bude technicky branit iba rovnost kolaji a pavuciny--- samozrejme iba na usekoch kde to obluky dovolia.
Ale držím Ti palce, kiež by Ti to, čo tu prezentuješ aj vyšlo
http://www.zsr.sk/slovensky/media-room/vyjadrenia-pre-media-2015/november-2015/zsr-modernizacia-zst-puchov-povazska-tepla-zilina-tender-povazska-tepla-zilina.html?page_id=4231