Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Tu su rychlostne profily rakuskych trati ( nie vlakov) a koridorov.
http://www.openrailwaymap.org/mobile.php?searchquery=&lang=de
Nie vsetky trate su uz schopne plánovanej rychlosti, lebo zabzar nie je vsade dokoncene (ETCS), resp nie su vsetky vlaky vybavene patricnym palubnym zariadenim.
Na nových úsekoch Westbahnu Railjety skutočne frčia 230 km/h (viď nekvalitné dokumentačné foto, určite to nie je chybný údaj)
Sudbahn atakuje 160 km/h v troch úsekoch: Wien-Wiener Neustadt, údolie Murztal, Klagenfurt-Villach
K stanici Púchov - som zvedavý na novú stanicu, určite si na ňu naplánujem fakultatívny výlet
Neviem, kde tie informacie cerpas. Mozno su z tej mudrej knihy, co ma uz par rokov. Osobne som tym cudom cestoval par krat. Na usekoch, o ktorych viem, ze maju limit 200km/h, to ukazovalo okolo tych 200km/h. Na usekoch, o ktorych viem, ze je tam vyse 200km/h, to ukazovalo cca 230km/h. Nieco malicko pod.
To obmedzenie v tuneloch na 200km/h bolo docasne, kedze WB na jeho Stadleroch to do upravy vyhadzovalo dvere z pantov. Ale dvere su uz OK a vlaky mozu v tuneli tak, ako bolo planovane.
Aj na Semmering sa naslo riesenie, aj ked nie zrovna najelegantnesie. Ale jazdi to tam a o dalsich problemoch som necital a nepocul.
Zial, nemam znamych o OBB Infra, ktori maju na starosti dopravnu cestu, a ti, co sa staraju o svojich 15kV v troleji, mi zas na tuto temu vela nepovedia.
Ale urcite sa opytam jedneho pana zelezniciara, ktory sa o take veci zaujima viac....
Ale jazdia..... z tych 160 vo weichenhalle Hadersdorf po ustie Wienerwaldtunnel-a tych +/- 228 km/h maju.....
Po vjazde do tunelov rychlost klesne o takych 5km/h, aby ju po koniec tunela znovu nabrali.
Udaje mam z displejov vo vagone....
Tych 6 MW sa mu vtedy zjavne velmi hodi. Akurat to zerie dost prudu...
Hore - dole Semmringom, Arlbergom, cez Taury to musi tiez udrziavat relativne velke rychlosti, Semmering by som bral ako bernu mincu, co sa ucinkov vozidla na trat tyka (stupanie 20-28 prom., 16% trate obluky R=190m)
Netvrdim, ze medzi zelezniciarmi v Rakusku sa nenajdu odporcovia novostavieb, pripadne pouziteho riesenia. A argumenty sa daju pouzit take aj onake, casto aj odvecne. On ten management, ktoremu to mozno bolo urcene, tiez nemusi ovladat tu techniku okolo toho. OBB tiez nie je ukazkovym prikladom toho, ako by to malo byt....