Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Na rok 2016 predpokladaná realizácia:
Modernizácia železničnej trate Žilina – Košice, úsek trate Liptovský Mikuláš – Poprad-Tatry (mimo), realizácia úseku Poprad-Tatry - Lučivná a Paludza - L. Hrádok – začatie realizácie
Voľakedy SAD DS končil v Senci samozrejme, ale odkedy si vlaky a autobusy konkurujú, pokračujú do Bratislavy, a živia ich hlavne cestujúci z Uľan, z Grobu a z Boldogu. V najvyťaženejších autobusoch (dokopy 6 použiteľných spojov tam/späť) je cca. 20-30 ľudí (po odchode z BA či zo SC)
Slovak Lines je na tom oveľa horšie, pretože sú rozviazané od roku vybudovania prestupného terminálu v Senci všetky prípoje, dokonca ani žiadny autobus z BA neprichádza v ich časoch... väčšinou do 5 ľudí, ak aj školáci, tak cca. 15-20.
Od Grobu by mali byť prípojné busy na vlaky do Senca a aj do Báhoňa.
-----------------------------------------------------------------
Dnes preroovávali finančné prostriedky na OP Doprava 2014-2020, a samozrejme sa hovorí len o dokončení koridorizácie po Žilinu a kúsok ďalej, napriek tomu, že schválených sú vyše 4 miliardy €. Ostatné úseky či koridory naďalej zabudnuté... ja vlastne ani nechápem, prečo...
a potom samozrejme zást Reca by sa mohla prechodiť.....Joyki to čo musia prejsť od Vás peši na zást ...je výhodnejšie sa odviezť k vlaku autobusom....
Do Báhoňa chodia aj z Kaplnej aj Igramu.
A po výstupe ani náhodou nechodia podchodom, ale cez trať na opačnú stranu. Mali vybudovať v strede zastávky aj peší podchod.
k tym pripojom - no comment
A k Bahonu
- obavam sa, ze unikatom by Bahon bol, ak by mal dva mimourovnove pristupy k nastupistiam...
- je to predsa len zastavka; ani uzlove stanice nezvyknu mat dva pristupy
- od byvalej lavky k podjazdu je to cca 170 m, co nie je nejaka tragicka vzdialenost...
- pri 400 m nastupistiach v staniciach je to obdobne...
- ak cestujes kazdodenne, tak mas tyzdnovy listok (alebo nejaku obdobu), a trasu kazdodenne neabsolvujes,
- naviac dochadzanie z Kaplny busom mi pride komicke - ako pises, je to vedlajsia dedina (dediny su dokonca prepojene) a ak by si aj byval pri hlavnej ceste SC-TT, tak odtial je to na zastavku cca 1,5 km. Pochadzam z mesta, v ktorom som mal na zel. stanicu zhruba takuto vzdialenost a vzdy som to absolvoval peso (no mozno je to len moj pohlad, kedze som odrastol na takejto vzdialenosti od stanice).