Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
slavko: No, čo si všímam ako sa SIEMENS stavia ku KGS, tak by som povedal, že len krátko po 20 rokoch (čo je zmluvná hodnota) od inštalácie príde SZZ/TZZ beztak komplet vymeniť lebo nebudú náhradné diely. Tak sa s tým môže sfúknuť aj ETCS L2 a SAHr/AB. Prípadne ide použiť aj to, čo popisuješ.
kolajar: je niečo nové vo veci PU-PB? A vie sa už konečný verdikt toho Dolného Hričova? Vďaka
presne tak u nás sa konštruuje stále na "bezpečné voľno", v ČR tuším už od toho (najmä na AB) upustili
Aj to len v praxi, pre konštrukciu GVD to nebude mať vplyv. Či?
Myslel som to tak, že i to máličko sa bude prezentovať ako megavymoženosť a v mediarúme sa dočítame, že to pofičí jak fén, mistrál a bora dohrmady...
Teda ak budú rušne ETCS vybavené
Ďakujem, neprosím. Ja by som v dnešnej dobe nechcel byť projektantom ani minútu. A to ani v Česku...
Už na nich ani toľko nenadávam. Teraz posledne kukám do projektu - podvalové kotvy v JKS. Nuž vravím si - to maľoval zrejme nejaký nevyspatý neborák. Prejednáme, nedáme, ušetríme. A napäto očakávam, čo pre zmenu zabudol...
signalista,tratovak: ETCS L2 je síce "líniový" (neni to úplne ono, ale v zásade sa za líniový dá považovať) VZ, ale ďalšie oddiely sám o sebe nevykúzli. Takže jeho priepustnosť je limitovaná tým, čo je pod tým. Takže ak sa niekedy na BA-NM vylepší ETCS na úroveň L2, tá priepustnosť ostane limitovaná dĺžkou oddielov, až do doby kým tie oddiely niekto neprekope.
slavko: Oproti L1 sa o máličko (ale fakt len máličko) zvýši, pretože vlaky budú rýchlejšie reagovať na zmenu návestného znaku.
Nadjazd nemohol byť súčasťou TIP, lebo už neboli peniaze. Na terminál bol finančný limit a všetko, čo mohlo počkať aj čaká. Primárne sa musí vybudovať samotný terminál so žeriavmi a sociálnym zázemím. A kamióny sa tam dostanú aj cez zabezpečené priecestie (snáď nebude nehoda). Toľko logika veci (nie moja).
Súhlasím, že keď niekto chce niečo navyše (podchod napríklad), mal by si to aj zafinancovať. Je mi proti srsti, že sa to tu takto nedeje. Za tých 17 rokov projektovania pre štát som už ale otupel. Je zbytočné s tým bojovať. Som v štádiu, že chcem vybaviť stavebné povolenie, ktoré mám v zmluve, s čo najmenším úsilím a pri zachovaní duševného zdravia. Nie som aktivista a keď investorovi a otcovi štátu nevadí platiť za niečo, čo nutne byť nemusí, tak to nevadí už ani mne.
Už som to tu raz kdesi písal... každý, kto si myslí, že s týmto štátnym molochom vybojuje víťaznú bitvu, nech si to príde na rok-dva vyskúšať. Rád mu "to" požičiam :)
P.S.:
A keby chceli pozlátené zábradlie, tak to už nedostanú. Ale také nerezové... to asi aj áno. Aj nenažranosť má svoje hranice. Končia niekde pri nereze.