Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
:)
- Noris. Máš tam ''a'' na akej hodnote? 0,6? 0,8? Vlak ti zo 120 zastavuje na cca, dobre vidím, 1000m? Z 80 na 500m. Ale uznávam, toto pri porovnávaní nemá takmer žiaden vplyv. Ten príde až pri zmene dĺžky za zníženej rýchlosti.
- Ďalej, máš tam Vectrona. S 500t nedosiahne 120 na viac ako 2km? A R má 264m, tam ti ten roh statického rýchlostného profilu riadne lízlo. Nedá sa to presne odčítať, ale len trošku strmšia krivka (čo podľa mňa je reálne) a je tam obdobný problém. Nemáš niekde tú TCH? To vyzerá, že na 2100m dosiahne pri 560t rýchlosť 120km/h pri priemernej konštantnej sile 150kN, so zrýchlením cca 0,27m/s2 za cca 123s.
- Nechce sa mi hľadať dokumentáciu k tomuto, a neviem či aj niekde mám SZZ, ale cítim tam obdobné návestné problémy ako v Trnave, NMnV..., a to keby sme brali zastavovanie na dnešné podmienky, tak od Varína od vchodového je to po miesto zastavenia cca 1800m!, na odchod 600m, v opačnom smere 1100m, na odchode 500. Vravím, odhadom. Tú odchodovú stranu by som možno ešte skrátil, tým pádom by nehrala rolu vôbec.
A keďže sa železnica stále hrá na polminútky, tak de facto kým nedosieahnem 30s, tak som slepý, ale ja by som im veril. Za starých časov by som to asi prepočítal rovnako, dnes ale ...
PS: myslíte si, že to niekto z tvorcov toho textu takto počítal? ;)
- pri vlakoch R á 10 vozňov (560 t, 264 m),
- pri vlakoch IC á 5 vozňov (280 t, 132 m).
Vysledky (tachogramy) su na obrazkoch. Len doplnim udaje. Co sa tyka teoretickych jazdnych dob, tak pri rychlikoch sa usetri 3,48 sekundy, pri IC vlakoch 8,04 sekundy. Takze tolko k avizovanej usetrenej pol minute.
**Aj keď nové nadjazdy alebo podjazdy vo všeobecnosti zvyšujú bezpečnosť, napríklad vo Švédsku sa úrovňové križovania nachádzajú aj na tratiach s rýchlosťou 200 km/h. V prípade krížení s miestnymi a účelovými komunikáciami, na úsekoch s nízkou rýchlosťou, nízkou intenzitou dopravy alebo na miestach s dobrými rozhľadovými pomermi odporúčame samostatne posúdiť prínosy mimoúrovňových krížení pre bezpečnosť. **
V rámci tej analýzy by mohli prísť na to, že podvaly BP 3 sú tam zbytočné a výhodnejšie bude dať tam SB 8 :-D
Súhlas.
**a na to treba vyvaliť 200tis €**
40 Euro za hodinu?
Kua, šak to hádam nemá ani minister...
Čiže do konca roka si zdovodnia, prečo to, čo doteraz projektovali, je správne.
Alebo nesprávne a začnú odznova...
A čas beží...
http://www.crz.gov.sk/index.php?ID=3928976&l=sk
**Oproti té slovenské je česká železnice v jiné situaci. Evidentní je velký rozdíl v přípravě staveb. Je tu plán, co se bude dělat, jsou tu finance, má to řád a systém. Myslím, že SŽDC dělá svoji práci dobře.**
Jencik, ak by si chcel, pošlem Ti na pána kontakt, možeš ho presviedčať, že sa pletie :-D
Inak ale ako sory, no nedalo mi ;-)