Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
pokiaľ si dobre pamatám tak by mali byť rozvešané niekde od leopoldova alebo brestovian?
djk
no ja to vidím inak.. moc by som netvrdil že je to beh na dlhé trate... beh na dlhé trate su akurat tak rušne ktoré by mali mobilnú časť...
Uviedlo že jazdiť sa môže 160 v úseku Cífer - Šenkvice... asi majú informáciu o dokončenom zariadení ETCS... ale osobne si myslím že je dokončené minimálne po trnavu akurát nemajú na to šišinku ktorá má mobilnú časť...
Kde sa dá oficiálne ísť 160km/h z BA Rača smer NM ( teda okrem skúšobných vlakov ) na koridore, keď tam nieje na to zabezpečovacie zariadenie !!!!! Proste zase demamgógia pre ĺudí, a bohužial zase veľa tomu uverí a preferencie Smeru narastú.
A ešte zabudol povedať, že sa dá ísť 160 km/h vo vozňoch z ŽOS Trnavy.
To by bola zase reklama, ktorá by potešila ich chlebodarcov / darcov
http://ekonomika.sme.sk/c/4128520/cesta-vlakom-z-bratislavy-do-trnavy-bude-rychlejsia.html
To som aspon videl, co by urobilo na tejto trati nove zabzar. Vysledne meskanie bolo medzi 15-20 minut.
Zeby sa na koridore snazili opakovat po tomto vykone?
To nic, dolezite je, ze medzi NR a Hradistom ma vyrast rychlostna cesta... Nuz, asi sa nasmu panovi priemerovi zda, ze ked chodi pozriet rodicov do Topolcian, tak to nejako dlho trva. Nic proti, ale byt z takej Revucej, asi by ma to nastvalo...
Co sa tyka tych rychlych jazd, pamatam si jednu jazdu BA-PD, ked rychlik meskal v BA kvoli niekomu, co si lahol na kolaje. Neviem podrobnosti, lebo bola zima a tma, v kazdom pripade vzniklo asi tak hodinove meskanie. Ten vlak dorazil do Prievidze od svojho startu asi za 2:14... To som este nevidel vsetky tie stanice so 40tkou prefrcat tak rychlo.
Alebo niekomu sa nechce rozmýšlaľ nad kodmi...
A,to je jazdná doba 6 min.
Vidíš aký blahodárny vplyv majú na vlaky 2 prechodné obmedzenia 50 a jedno 30 km/h? Načo nám peniaze na železnicu, veď všetko plníme na 1 s *!
A k PIS-u,dispečerský aparát je premiovo viazaný na plnenie GVD