Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Preto taká reakcia.
Ale nemysli si, že ja povolím, že Ti skočím na Tvoju sínusovú hru.
Neuveríš, ale mňa to tiež náramne baví.
A preto vieš čo?
Vieš o koľko poklesne napätie v jednosmernom troleji, keď ho zaťaží v stúpaní odberom 2500 tonový vlak s dvojičkou a rakaňou?
Sotva o 300 voltov!
A preto:
DC sústava je predsa lepšia, chalani.
tá transformovňa mi ako vyhoretá z vlaku v sobotu večer nepripadala...
- je tam vizualizácia žst Trenčín, Zlatovce no a aj ten nový most.....a dalsie info okolo toho
V súvislosti s koridorovou prestavbou stanice sme žiadali medzi koľajami prináležiacimi k rôznym nástupiskám, koľajovú spojku medzi tými koľajami, tak ako je to v Břeclavi na tomto obrázku
http://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=171034.jpg
Bolo nám povedané že sa to nedá a navrhnuté spojky nám škrtli, vraj pri jazde odbočkou môže dôjsť ku kolízii vozňov s hranou nástupiska. Ozrejmíte mi ako je to možné, že niekde sa to dá a u nás na Slovensku to nejde?
Ozaj, keď tu už niekto spomínal tie plániky - nemá niekto plánik modernizovaných TnBohluslavíc, Zlatoviec, príp. Trenčína, Trenč. Teplej...? Na stránke Remingu to aktualizovali naposledy asi pred 3 rokmi, takže...
Ja Ti verim, ze to nie je ktovieco s takym napatim, no chcel som tu uviest aj to, ako je to z pohladu infrastruktury... Ved preco bryzgat iba na jednu stranu, ked sa da na obidve